Grindhaug: – Jeg synes synd på publikum

Etter så vidt å ha berget et heldig poeng mot serietoer Stabæk spår Haugesunds trener nedrykk.

Jostein Grindhaug

IRRITERT: Haugesund-trener Jostein Grindhaug kritiserte egne spillere etter Stabæk-kampen lørdag.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er ikke i ekstase. Vi var så dårlig de første 92 minuttene før, at det var... ...jeg registrerte det (utlikningen) og var glad for poenget. Vi er i en slik situasjon at vi trenger alt vi kan få av poeng, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug oppgitt til NRK.

Stabæk var på vei mot en kontrollert 2-1-seier i Haugesund, da vertene fikk corner i det 91. spilleminuttet. Hjørnesparket plasserte Kristoffer Haraldseid på hodet til Vegard Skjerve, som via stolpen satte inn utligningen.

– Det var en dårlig fotballkamp. Jeg synes synd på publikum. De fortjener mye bedre enn hva vi klarer å gi dem, fortsetter Grindhaug.

– Sånn jeg ser det i dag, rykker vi ned. Vi har to valg: Enten kan vi legge oss ned og «daue» eller så kan vi stå opp i treningshverdagen og prøve å bli bedre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Haugesund-mål

UTLIKNET: Haugesunds Michael Haukås (f.h.) og Haugesunds Christian Gytkjær feirer 1-1 målet.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Skuffede Stabæk-spillere

Mens Skjerve og de andre Haugesund-spillerne jublet ellevilt etter scoringen på overtid, lå Stabæk-mannskapet på gressmatten og deppet. Gjestene så nemlig ut til å ta tre poeng etter Adama Diomandés 2-1-scoring like før pause. I stedet «tapte» Bob Bradleys menn to viktige poeng i gullkampen mot Rosenborg.

Haugsund-helten er klar på uavgjortresultatet var av det heldige slaget.

– Vi tar de poengene vi får. Vi var egentlig heldige som ikke ligger under med flere, sa Skjerve.

Diomandé likte dårlig at han og lagkompisene ikke satte flere baller i mål.

– Vi setter ikke sjansene våre og slipper inn to drittmål på slutten. Det var ikke fortjent, sa Stabæk-spilleren til C More.

Satte ikke sjansene

For gjestene fra Bærum viste gang på gang vakker angrepsfotball på bortebane. De fikk en strålende start på kampen da Yassine El Ghanassy slo et flott hjørnespark inn foran Haugesund-målet og traff Ville Jalasto som kom i stor fart. Finnen stanget ballen kontant i nettet og sendte Stabæk i ledelsen.

Blåtrøyene fortsatte å presse vertene etter scoringen og hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen, men det var i stedet Haugesund som scoret det neste målet.

Etter drøye halvtimen endte et hjørnespark til slutt i beina på Michael Haukås, som enkelt satte inn utligningen.

Diomande-mål

Stabæk var likevel ikke ferdige for omgangen. Ti minutter etter utligningen var det altså Diomandé som satte ballen i mål etter et elegant fremspill fra lagkompis Ernest Asante.

Stabæk fortsatte å sløse etter hvilen og ble i stedet presset bakover på banen i sluttminuttene. Og like før slutt fikk altså Haugesund lønn for strevet etter kampens tredje hjørnespark-mål.

– Dette føles ikke bra. Vi har nok sjanser til å avgjøre selv, konkluderte Stabæk-trener Bob Bradley.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Mørk herjet i mesterligaen

  Vipers spilte ikke på sitt beste, men kunne likevel relativt greit kontrollere inn til 34-25 og seier mot svenske Sävehof i mesterligaen lørdag.

  Dermed slo de tilbake etter 29-35-nederlaget mot Györ i åpningskampen sist helg.

  Vipers tok tidlig kontroll på kampen hjemme i Kristiansand, og før tre minutter var spilt la Nora Mørk på til 3-0. Mørk endte med tolv mål i kampen.

  Etter at svenskene hang bedre med og reduserte flere ganger, tok Vipers ledelsen 10-5 etter drøye 14 minutter. Derifra ble avstanden holdt på 4-5 mål fram til pause. Da ledet hjemmelaget 15-11.

  – Vi er litt rotete. Vi stresser litt mye, men resultatet er greit nok. Vi må være litt forsiktige med linjespillet. Også må vi få litt mer orden i rekkene begge veiene, sa trener Ole Gustav Gjekstad til Viaplay i pausen.

  Etter pause fortsatte Vipers å ha kontroll, selv om Sävehof på det minste kun var to mål bak etter tre minutter. De siste drøye ti minuttene rykket derimot Vipers virkelig fra og sikret 34-25-seier. (NTB)

  DELO EHF CHAMPIONS LEAGUE
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Iden forsvarte VM-tittelen

  Gustav Iden var fullstendig overlegen på det avsluttende halvmaratonen med løping, og triatleten forsvarte sitt VM-gull i Ironman 70.3 (halv-Ironman) lørdag.

  Bergenseren passerte målstreken 3.55 minutter foran nærmeste utfordrer, amerikaneren Sam Long, mens bronsevinneren, danske Daniel Bækkegard, var 5.11 bak.

  Kristian Blummenfelt startet bra og var 4.-mann etter svømmingen, men fikk det tungt på sykkeldelen og havnet langt bak.

  – Det føles så godt. Jeg var litt bekymret etter svømmingen, men jeg tok igjen den første gruppen ganske raskt, og det gikk ganske lett i sykkeldelen før jeg satte fart den siste halvtimen, sa Blummenfelt til arrangøren etter konkurransen.

  Gustav Iden
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Ruud avgjorde i norsk favør

  Casper Ruud avgjorde Norges landskamp mot Usbekistan i Davis Cup med seier mot Sanjar Fayziev (6–3, 6–2). Norge vant totalt 3–1.

  Han revansjerte dermed formiddagens tap i double, der Denis Istomin og Fayziev slo Ruud og Viktor Durasovic i strake sett. Ruud og Durasovic vant sine to første single-kamper fredag.

  Davis Cup regnes som et verdensmesterskap i tennis. Hvert år møtes de beste nasjonene i et sluttspill mot slutten av sesongen.

  Seieren mot Usbekistan tar Norge ett steg nærmere sluttspillet i 2022, hvor kun 16 nasjoner slipper til. En ny seier i november vil sikre plass i vårens kvalifisering. Der møtes 24 landslag i avgjørende kamp om tolv sluttspillplasser.

  – Jeg håper selvfølgelig vi får hjemmebane igjen, sier Casper Ruud om den neste kampen.

  De øvrige fire plassene går til årets to finalister, samt at det deles ut to wildcard til tapende nasjoner fra kvalifiseringen. Det norske laget består av Ruud, Durasovic, Simen Sunde Bratholm, Andreja Petrovic og Felix Nordby.

  Davis Cup:Norge - Usbekistan
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal