Hopp til innhold

Sportssjefen om VM-utøverne

Norge stiller med 13 utøvere i friidretts-VM i Daegu. Andreas Thorkildsen er den klare medaljefavoritten, men også de andre kan levere gode prestasjoner i konkurranse med verdens beste utøvere.

Andreas Thorkildsen
Foto: Thomas Kienzle / AP

Her er sportssjef Ronny Nilsen om forventninger og forhåpninger til hver av de 13:

Jaysuma Saidy Ndure 100 og 200 meter:

Jaysuma Saidy Ndure
Foto: SIMON DAWSON / AP

- Målet er at han skal være med og kjempe om finaleplasser på begge distansene. Jays byttet trener for et år siden, og har hatt gode tider på begge distansene denne sesongen. Han noterte jo seg for 9,99. Jeg håper han virkelig får et godt mesterskap, og at det går veien til finalene. Det hadde vært veldig bra.

Født: 1984

Bosted: Los Angeles

Øvelse i VM: 100m/200m

Pers: 9.99/19.89

Bjørnar Ustad Kristensen - 3000 meter hinder:

Bjørnar Ustad Kristensen
Foto: Øystein Ellingsen / NRK

- Gorde en god 3000 meter hinder på Bislett. Før VM har han ladet opp på treningsleir i St. Moritz. Han er av dem som virkelig kan overraske. Jeg er spent på hvor høyt formen bringer ham.

Født: 1982

Bosted: Sandnes

Øvelse i VM: 3000mH

Pers: 8.16.75

Trond Nymark - kappgang:

Trond Nymark
Foto: Poppe / SCANPIX

- Har sitt med skadeproblemer, men nå begynner det å løsne. Målet for Trond er å gjennomføre en god konkurranse. Han kommer til å sikte enda høyere mot OL. Det er hans store mål.

Født: 1976

Bosted: Bergen

Øvelse i VM: 50km kappgang

Pers: 3.41.16

Eivind Henriksen - slegge:

Eivind Henriksen
Foto: Poppe, Cornelius / Scanpix

- Troppens yngste utøver. Han har hatt en veldig fin utvikling. For Eivinds del er det viktig å få mesterskapserfaring. Det blir nok i tøffeste laget for ham å komme til en finale, men vi har store forventninger til ham i årene som kommer.

Født: 1990

Bosted: Oslo

Øvelse i VM: Slegge

Pers: 74.59m

Andreas Thorkildsen - spyd:

Andreas Thorkildsen
Foto: TOBIAS SCHWARZ / SCANPIX

- Vår klare medaljekandidat. Det han har vist de siste sju årene er utrolig. Han har alltid levert godt, og er på vei til noe stort igjen.

Født: 1982

Bosted: Oslo

Øvelse i VM: Spyd

Pers: 91.59m

Urige Buta - maraton:

Urige Buta får ikkje norsk statsborgarskap og mistar EM i Barcelona
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Mesterskapsdebutant og veldig glad for være en del av laget. Møter veldig sterk motstand på distansen, og har et mål om bli topp 30. Det mener jeg er en realistisk målsetning. Han har ladet opp til VM med et lengre opphold i Etiopia. Innstilt på å gjøre sitt aller beste.

Født: 1978

Bosted: Haugesund

Øvelse i VM: Maraton

Pers: 2.09.27

Ezinne Okparaebo - 100 meter:

Ezinne Okparaebo
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Kan nå helt til semifinalen. Hun pleier å levere sine beste prestasjoner i mesterskap. Treningen foran mesterskapet har hun hatt i Norge, noe som ser ut til å ha fungert veldig bra.

Født: 1988

Bosted: Oslo

Øvelse i VM: 100m

Pers: 11.23

Ingvill Måkestad 1500 og 800 meter:

Ingvill Måkestad
Foto: Eeg, Jon / Scanpix

- Har 1500 meter som hovedøvelse. Også påmeldt til 800 meter. Av utøverne som kan kjempe om finaleplass. Det har jeg troen på. Gjorde et godt løp i NM.

Født: 1981

Bosted: Oslo

Øvelse i VM: 800m/1500m

Pers: 1.59.82/4.02.20

Stine Tomb - 400 meter hekk:

Stine Tomb
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Hennes første store internasjonale mesterskap. Skal som Eivind Henriksen sanke mesterskapserfaring. Hun kan fort forbedre den norske rekorden.

Født: 1986

Bosted: Stockholm

Øvelse i VM: 400mh

Pers: 56.38

Tonje Angelsen - høyde:

Tonje Angelsen
Foto: Grøtt, Vegard / SCANPIX

- En utøver for fremtiden, men hopper hun 1,94 som hun har gjort på sitt beste, vil det bære mot finaleplass. Det viser statistikk fra tidligere høydekonkurranser i VM.

Født: 1990

Bosted: Trondheim

Øvelse i VM: Høyde

Pers: 1.92

Cathrine Larsåsen - stavsprang:

Cathrine Larsåsen
Foto: NRK

- Viste i fjor at hun er i stand til å nå finaler. Hun kan helt klart "perse" her i VM. Det gjelder for så vidt for alle de norske utøverne. Her er det et veldig bra nivå. Cathrine er lysten på å forbedre sin norske rekord. Vi får se hvor høyt det kan bringe henne, men i stav kan det fort slå begge veier. Det blir knallhardt.

Født: 1986

Bosted: Oslo

Øvelse i VM: Stav

Pers: 4.40m

Mona Holm - slegge:

Mona Holm
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Forbedret norgesrekorden i NM nylig. Har kastet langt på trening og i konkurranser. Kaster hun tilsvarende norgesrekorden, vil hun være med og kjempe om en finaleplass.

Født: 1983

Bosted: Oslo

Øvelse i VM: Slegge

Pers: 70.43m

Ida Marcussen - sjukamp:

Ida Marcussen
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Gjorde et godt NM. På god vei tilbake til formen hun hadde da hun satte norsk rekord. Spennende utøver som kan levere en god sjukamp, noe som mest sannsynlig kan bringe henne opp blant de tolv beste. Her er nivået veldig tøft, men kapasiteten til Ida har alltid vært god. Jeg tviler på at det finnes mange utøvere i Norge som er bedre trent enn henne.

Født: 1987

Bosted: Kristiansand

Øvelse i VM: Syvkamp

Pers: 6226

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal