Hopp til innhold

Skulle Berre score

Morten Berre stormet mot mål alene med keeper sekunder før slutt, og visste at hvis han scoret, ville Vålerenga bryte Rosenborgs 12 år lange mesterskaps-rekke. Han bommet.

Morten Berre og Jon Knudsen, serieavslutning 2004
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Joda, det har vært spennende serieavslutninger før også. To ganger på 80-tallet møttes de to beste til rein finale i siste kamp, og lag har ligget likt i poeng mens de kjempet på hver sin arena. Men det spørs om ikke duellen mellom Vålerenga og Rosenborg i oktober 2004 slår alt.

Svakhetstegn

Rosenborg kjempet for sitt 13. strake seriemesterskap, men viste uvanlige svakhetstegn utover høsten. Vålerenga hadde derimot funnet vinnerformelen på ettersommeren, og knappet inn Rosenborgs forsprang poeng for poeng.

To runder før slutt lå de helt likt både i poeng og i målforskjell. Rosenborg ledet på flere scorede mål. Og da begge vant sin nest siste kamp med 1-0 på bortebane, lå det an til et fotballdrama av uante dimensjoner da serien skulle avsluttes 30. oktober.

Vålerenga skulle ha Stabæk på besøk på Ullevaal, Rosenborg tok imot Lyn på Lerkendal. Begge hjemmelagene var storfavoritter, her var det bare snakk om hvem som kunne pøse inn flest mål. VIF var avhengig av å vinne med ett mål mer enn RBK.

Vekslende ledelse

Vålerenga scoret tidlig, og var en stund seriemester. Så satte Rosenborgs Daniel Braaten og Frode Johnsen inn to raske på Lerkendal, og RBK var mester med "god" margin. For nå måtte VIF score to.

Og de fikk hjelp av byrival Lyn, som reduserte på Lerkendal. Ett mål nå, så var VIF igjen i føringen. Det tok tid mot et gjenstridig Stabæk-forsvar, men Erik Hagen ordnet det til slutt. Igjen var Vålerenga foran.

Gleden ble kortvarig, for denne Frode Johnsen var på ferde igjen: 3-1 i Trondheim.

Og nå nærmet kampene seg slutten.

Bare minutter gjenstod, og Daniel Fredheim Holm satte inn 3-0 til Vålerenga. På Ullevaal begynte man å forberede jubelscenene.

Men det var for tidlig. For i det klokka gikk inn i overtiden på Lerkendal, satte Frode Johnsen inn sitt tredje og Rosenborgs fjerde. 4-1 var akkurat nok til igjen å innta tabelltoppen. Så blåste dommeren av.

Styrtet til TV-skjermen

TV-bildene fra Lerkendal, der spillerne stormet til skjermen på sidelinja for å følge de aller siste sekundene på Ullevaal, forteller alt om den fortettede stemningen.

For da Rosenborgs spillere selv ikke hadde mulighet for å gjøre noe mer, så de Morten Berre slite seg løs fra Stabæk-forsvaret og storme alene mot Jon Knudsen. Da visste Berre at hvis han puttet nå, ville han gi VIF mesterskapet og bryte Rosenborgs lange hegemoni.

Kanskje var det vissheten om dette som avgjorde utfallet. Eller kanskje var det Knudsen som viste sin klasse. Iallfall fanget han nokså lett ballen fra Berre, akkompagnert av tiårets største skuffelses-stønn fra Ullevaals publikum. Seriemesterskapet ble i Trondheim dette året også.

Det ingen visste da, var at det var slutt på Rosenborg-dominansen året etter, og at det var nettopp Vålerenga som skulle bryte den. Men det er en annen historie.

Dette skjedde også i 2004:

De greske EM-vinnerne hyllet

1-0 var standardsifrene da Hellas tok et meget overraskende EM-gull. Både i kvartfinalen, semifinalen og finalen avgjorde grekerne med kampens eneste mål. Det gav gull, men neppe særlig mange nye fotballvenner utenfor landets grenser. Som om grekerne brydde seg om det.

Alt om fotball-EM 2004

Siren tok endelig norsk seile-gull

Seiling er tradisjonelt en god norsk OL-gren, men i 2004 var det 12 år siden det siste. Da dukket Siren Sundby opp i europajolla si.

Mer om OL i Athen

Fest i Fusa

Kommunen lovet fest for Liv Grete og Raphael Poirée etter suksessen i skiskytter-VM i Oberstdorf.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

  • Molde møter Sarpsborg i cupen – VIF trakk HamKam

    Molde skal opp mot Sarpsborg i jakten på kvartfinaleplass i årets fotball-NM.

    Molde slo Hødd 3-1 onsdag og sikret seg en plass i den fjerde runden.

    Lillestrøm overrasket og slo Bodø/Glimt 4-2 onsdag. «Fugla» møter Strømsgodset i den neste fasen. Kampene spilles 8. mai før det blir et opphold fram til høstsesongen.

    Vålerenga slo ut Tromsø på hjemmebane onsdag og får ny hjemmekamp når HamKam kommer på besøk.

    I alt åtte eliteserielag er ute av årets cup. I tillegg til Molde og Lillestrøm er Fredrikstad, KFUM Oslo, HamKam, Strømsgodset, Viking og Sarpsborg 08 videre.

    Molde vant cupen i fjor med 1-0-seier over Glimt.

    Alle kampene:

    Eidsvold Turn – Sandnes Ulf

    Stabæk – Bryne

    Strømsgodset – Lillestrøm

    Raufoss – Fredrikstad

    Vålerenga – HamKam

    Lysekloster – KFUM

    Molde – Sarpsborg

    Levanger – Viking (NTB)

    Molde
    Foto: NTB
  • Hoelgaard på tiendeplass i Frankfurt

    Markus Hoelgaard ble beste nordmann i éndagsrittet Eschborn-Frankfurt onsdag. Det tradisjonsrike rittet ble som vanlig arrangert 1. mai og er et ritt som Alexander Kristoff har vunnet flere ganger tidligere.

    Løypa har de siste to utgavene blitt gjort hardere og opp Feldberg for andre gang måtte Kristoff slippe. Det norske Uno-X-laget satt da med Ådne Holter, Søren Wærenskjold, Odd Christian Eiking og Markus Hoelgaard i feltet.

    Wærenskjold måtte slippe i rittets siste stigning og til slutt ble det en spurt fra en gruppe på 36 ryttere. Der var Maxime Van Gils best og vant foran Alex Aranburu og Riley Sheehan.

    Hoelgaard ble nummer ti i spurten, mens Holter og Eiking kom inn til henholdsvis 28. og 29. plass.

    Markus Hoelgaard
    Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • Vålerenga videre i cupen: Første hjemmeseier på 227 dager

    Vålerenga rykket på dramatisk vis ned i fjor. Mye av grunnen var at de slet stort på hjemmebane i Oslo, hvor de kun vant tre av 18 kamper (15 seriekamper, to cupkamper og én kvalifiseringskamp).

    Også årets sesong har startet dårlig på hjemmebane, med ett poeng på de to første seriekampene.

    Onsdag fikk Vålerenga endelig juble for seier igjen på hjemmebane, deres første hjemmeseier siden de slo Aalesund i serien 17. september i fjor.

    I etterkant av det hadde de spilt åtte hjemmekamper uten seier, før de altså kunne innkassere cupavansement etter 1-0 mot Tromsø.

    Simen Juklerød scoret kampens eneste mål med et godt plassert skudd i første ekstraomgang.

    For Tromsø fortsetter katastrofe-starten på sesongen. Fjorårets bronsevinner i Eliteserien har tapt samtlige fire kamper i Eliteserien til nå i år og er nå også slått ut av cupen.

    Vålerenga

Sendeplan

Kl. Program Kanal