Hopp til innhold

Spøkte med skatteregler etter sin niende ATP-tittel

Casper Ruud møtte Matteo Berrettini i ATP 250-finalen i sveitsiske Gstaad, og sikret sin niende ATP-tittel. Også i fjor vant han finalen i Gstaad.

Etter seieren kom han med et humoristisk stikk i retning Norge.

– Alt om Sveits minner meg litt om Norge, bortsett fra at dere betaler mindre skatt her. Dere har en fin skatteordning. Jeg håper at norske politikere følger med nå og kan redusere skatten litt, sa Ruud til arrangørene.

Han vant kampen med sifrene 4-6, 7-6 (7-4), 6-2.

I nordmannens tredje servegame møtte han på problemer og ble brutt etter at Berrettini skaffet seg to breakballer. Ruud viste tydelig misnøye underveis.

I det neste gamet brøt egentlig Ruud italieneren etter at nordmannens slag ikke ble dømt utenfor og Berrettini spilte videre. Likevel gikk dommeren tilbake på det og ga Berrettini poenget og en ny sjanse til å redde gamet, noe han klarte. Ruud diskuterte lenge med dommeren i etterkant.

– Dette er en skandale, dette er rett og slett et elending stykke dommerarbeid, sa Eurosports kommentator Sverre Sundbø.

Berrettini servet deretter inn settet.

I sett nummer to fikk Berrettini to breakballer i Ruuds andre servegame, men nordmannen reddet seg inn. Ruud slet med å sette Berrettini på de store prøvene i italienerens servegame.

Til slutt måtte settet avgjøres i tiebreak, der Ruud var klart best og vant 7-4.

– Jeg endret spillet mitt litt i det tredje settet, det hjalp. Gamene og poengene går fort forbi her, man kan bli brutt fort, sa Ruud til arrangøren, og samtidig skrøt av sveitserne, til stor jubel fra publikum.

Noen timer etter triumfen kom meldingen om at Ruud trekker seg fra neste ukes ATP 250-turnering i Kitzbühel, der nordmannen skulle stille som tittelforsvarer.

– Avgjørelsen er tatt, det blir ikke Kitzbühel i år. Han har vondt i skulderen, så vi vil ikke risikere en langvarig skade, sa pappa Christian Ruud til VG.

Casper Ruud
Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Siste nytt

  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal