Hopp til innhold

Spår nedrykkskamp helt til siste runde

Brann misbrukte sjansen til å klatre opp på sikker plass for første gang siden i vår. Nå tror Rikard Norling laget må kjempe helt til siste kamp for å unngå nedrykk.

Marcus Pedersen fortviler på stadion

UNDER STREKEN: Marcus Pedersen hadde få sjanser på Brann Stadion mot Molde i går. Med tapet mot serielederen rotet Brann bort muligheten til å klatre på tabellen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Med seier mot Molde i går kunne Brann kommet seg over den verste bunnstriden. Da ville Brann vært på trygg plass for første gang siden midten av mai.

Slik gikk det ikke. Det ble tap 0–1 mot serieleder Molde hjemme på Brann Stadion. Dermed har rødtrøyene fortsatt Sogndal og Haugesund mellom seg og trygg plass.

Skjebnen vil også ha det slik at det er nettopp disse to lagene Brann skal møte i de to siste rundene.

Rikard Norling på stadion, intervjues av NRK

SPENNING: Rikard Norling har åtte kamper igjen å få Brann på trygg plass i Eliteserien. Han tror kampen for å overleve kommer til å vare til siste kamp.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Dette kommer ikke til å avgjøres før i de siste rundene, spår trener Rikard Norling.

Alle bunnlagene tapte poeng

Etter den 22. runden i Eliteserien er det fremdeles intens spenning i bunnstriden. Sandnes Ulf ligger isolert på bunn, mens to poeng skiller lagene over dem.

Alle lagene i den umiddelbare bunnstriden rundt Brann tapte poeng i helgens runde. Lillestrøm slo Haugesund 2-0, mens Mons Ivar Mjelde og Start senket Sogndal 3–2.

Helt i bunn rotet Sandnes Ulf bort viktige poeng, da de spilte 1–1 mot Stabæk.

De to lagene ligger henholdsvis to og ett poeng foran bergenserne. Dermed er det med andre ord duket for en intens sesonginnspurt i bunnen av Eliteserien.

I nest siste runde kommer sogndølingene til Brann Stadion, mens Brann reiser til Haugesund i aller siste runde.

– Har klokkertro

Brann-spiss Marcus Pedersen hadde en tøff dag på jobben i går, med svært få sjanser og ingen mål. Også han ser med spenning på sesonginnspurten.

– Det blir veldig viktige kamper på slutten. Det er veldig jevnt og kommer til å bli spennende helt til slutt, sier han.

Selv om Brann ikke utnyttet at nedrykksrivalene tapte i går, tror Erik Huseklepp og Pedersen at Brann vil klare det.

– Ingenting er endret. Vi har klokkertro på at vi skal klare det, sier Huseklepp.

– Jeg ser lyst på det. Jeg vet det bor mye i dette laget. Vi bør holde oss i Eliteserien, og jeg tror vi kommer til å gjøre det, sier Pedersen.

Slik ser tabellen ut etter 22. serierunde:

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Norge slo Danmark etter forlengning i andre kamp på rad

    Ole Einar Engeland Andersen ble matchvinner da Norge slo Danmark med 2-1 etter forlengning i lørdagens ishockeylandskamp.

    Viktor Granholm sendte nordmennene i ledelsen i midtperioden på pasning fra Petter Vesterheim.

    Max Krogdahl og Lucas Andersen barket i sammen etter en duell foran mål hvor nordmannen var litt vel røff i taklingen. Begge endte med å kaste hanskene og fikk med det hver sin matchstraff.

    Norge ble felt av veldig mange utvisninger. De klarte å ri av mange undertall, men på den åttende klarte danskene å score og utligne til 1-1 ved Joachim Blichfeld.

    – Jeg synes at vi spiller bra ut fra de forutsetningene dommerne gir oss. Jeg er glad for at vi slipper unna skader. De (dommerne) tillater at man går over grensen og det preger spillerne, sa Tobias Johansson til TV 2.

    Fredag slo det norske laget Danmark med 4-3 etter forlegning hvor Michael Brandsegg-Nygård ble firemålsscorer. Mora-spilleren spilte bare to perioder.

    Neste helg skal Norge møte Latvia i de to siste VM-oppkjøringskampene i Riga. Norge innleder VM i Praha mot Sveits 10. mai. (NTB)

    U7bBRSwIpKs
    Foto: NTB
  • Stabæk tapte uten Jönsson - Rosenborg fortsatt ubeseiret

    Anna Aahjem ble matchvinner da Brann slo Stabæk 1-0 i Toppserien lørdag. RBK fortsatte sin perfekte sesongstart med 1-0 over Røa.

    Timen var spilt da Aahjem avsluttet et vakkert Brann-angrep og sørget for 1-0 på bortebane.

    Etter tapet for LSK Kvinner i serieåpningen, har Brann tre strake seire.

    Stabæk måtte greie seg uten hovedtrener Jan Jönsson på sidelinjen i oppgjøret. Han er utestengt i to kamper etter at han tok seg inn på banen og gikk i kroppen på VIF-spiller Karina Sævik i tirsdagens 2-3-tap.

    Rosenborg fikk besøk av Røa, og med sitt mål i 88. minutt sørget Sara Hørte for 1-0-seier for trønderne.

    Med det har Rosenborg full pott etter fem kamper. De fire siste kampene har alle endt med 1-0-seier for RBK, og i de tre siste har de avgjort etter 80 minutters spill.

    LSK Kvinner vant 3-1 over Åsane, mens Kolbotn beseiret Arna-Bjørnar 4-1.

    Runden avsluttes med byderbyet mellom Vålerenga og Lyn, som sendes direkte på NRK 1 klokken 16:45 lørdag. (NTB/NRK)

    Toppserien fotball kvinner, Stabæk - SK Brann
    Foto: Frederik Ringnes / NTB
  • EM-bronse for Benske og Tjøm: – Råimponert

    Lars Benske og Ask Tjøm leverte en god avslutning og rodde til bronse i dobbeltsculler i EM i Ungarn.

    – Jeg er råimponert. Det er det best disponerte løpet jeg har sett dem ro noen gang, sa NRKs ro-ekspert Lars Bjønnes idet duoen passerte målstreken.

    Det ble en svært tett og jevn affære gjennom de 2000 meterne som ble rodd. Den norske duoen så lenge ut til å ta sølvet, men måtte seg seg slått på målstreken av italienske Stefano Oppo og Gabriel Soares.

    Jan Schäuble og Rafael Ireland fra Sveits tok gullet etter å ha ledet hele veien. De ble utfordret av italienerne, men hadde krefter igjen mot slutten og vant med 2,27 sekunders margin.

    Norge har allerede sikret OL-plass i dobbeltsculler for menn.

    Lars Benske og Ask Tjøm leverte en god avslutning og rodde til bronse i dobbeltsculler i EM i Ungarnn

Sendeplan

Kl. Program Kanal