NRK Meny
Normal

Spansk seier på 8. etappe

Fire ryttere gjorde opp på de siste kilometerne.

Luis-Leon Sanchez

(Arkivfoto)

Foto: PASCAL PAVANI / AFP

Resultater 8. etappe

Spanske Luis León Sánchez (Caisse d'Epargne) vant den 8. etappen av Tour de France. Dette er hans andre etappeseier i karrieren.

Luis Leon Sanchez var best av de mange som ville bryte seg til seier på åttende etappe av Tour de France. På en fjelletappe der utbryterne begynte å gjøre seg bemerket allerede fra start, sikret Caisse d'Epargne-rytteren seieren da han spurtslo Sandy Casar.

Sanchez vant den sjuende etappen i Touren i fjor og fulgte opp lørdag. For Casar ble det en trist dag. Gjennom hele dagen satt han i brudd, men til slutt måtte han finne seg i å bli nummer to, for fjerde gang i Tour-karrieren.

Også russiske Vladimir Efimkin (AG2R La Mondiale) forsøkte seg på den siste kilometeren, men lørdag var Luis León Sánchez sterkest.

Nocentini forsvarte den gule trøya

Dette er topp fire på den 8. etappen:

1. Luis León Sánchez (Spa) Caisse d'Epargne
2. Sandy Casar (Fra) Française des Jeux
3. Mikel Astarloza (Spa) Euskaltel-Euskadi
4. Vladimir Efimkin (Rus) AG2R La Mondiale

I kampen om den gule ledertrøyen skjedde det fint lite på den 176,5 kilometer lange etappen. Italienske Rinaldo Nocentini (Ag2R) forsvarte sammenlagtledelsen og er fortsatt seks sekunder foran Alberto Contador (Astana) og åtte sekunder foran Lance Armstrong (Astana).

Kurt Asle Arvesen kom på 14. plass, 1,54 min bak vinneren. Dermed katret han fra 63. plass i sammendraget til 43. plass.

Hushovd tok poengtrøya

Thor Hushovd vant de to første innlagte spurtene på etappen og overtok den grønne trøya, 11 poeng foran fra Mark Cavendish (117poeng og 106 poeng).

LES: Hushovd i grønt!

- Det var rett og slett imponerende. Han er i veldig god form og var innstilt på å prøve seg hvis muligheten bød seg, sa Hushovds trener trener Atle Kvålsvoll.

Søndag skal rytterne ut på en ny fjelletappe - 160 km fra Saint-Gaudens til Tarbes. Dette er den siste etappen før Tourens første hviledag mandag. Les mer om den 9. etappen HER .

Nrksport.no kommer med mer.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 Radiosporten
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Eliteserien fotball: Viking - Brann
Eliteserien: Viking - Brann