Hopp til innhold

Spansk påtalemyndighet vil ha videre rettslige skritt mot Rubiales

Påtalemyndigheten i Spania ber rettsvesenet gå videre med saken mot den suspenderte fotballpresidenten Luis Rubiales.

Det opplyser blant andre nyhetsbyråene AP og Reuters. Påtalemyndigheten ønsker ham straffeforfulgt for seksuelt overgrep og tvang.

Det som omhandler tvang, handler om at Rubiales anklages for å ha fått Hermoso til å kommunisere at episoden skjedde med samtykke. Det skjedde i en offisiell uttalelse fra forbundet i etterkant av VM-kysset. Senere har spilleren avvist at hun hadde gitt sitt samtykke.

I henhold til en ny lov om seksuelle lovbrudd som ble vedtatt i fjor, kan Rubiales straffes med alt fra bøter til fengsel i opptil fire år dersom han blir dømt.

Påtalemyndigheten opplyste 28. august at den hadde åpnet etterforskning mot Rubiales. Hermoso hadde fra det tidspunktet en frist på 15 dager til å formalisere en anmeldelse mot Rubiales.

Tirsdag denne uken leverte Hermoso inn de nødvendige papirene. Påtalemyndigheten opplyste da at saken skulle sendes videre til domstolsapparatet så snart som mulig. Dette ble altså gjort fredag.

Den delen av den spanske straffeloven som berører kriminalsaker som omhandler seksuelle overgrep og seksuell trakassering, forutsetter en klage fra offeret for at en rettsprosess skal kunne igangsettes.

Fotballpresident Rubiales har vært i hardt vær etter at han kysset Hermoso på munnen under premieseremonien etter VM-finalen i Australia nylig. Den spanske regjeringen er blant dem som har rettet krass kritikk mot fotballtoppen.

Hermoso har hevdet at hun ikke samtykket til kysset. Rubiales forfekter det motsatte.

Under vitneforklaringen til påtalemyndigheten uttalte Hermoso at hun og familien ble utsatt for press fra Rubiales og hans «profesjonelle følge» om å si at hun «rettferdiggjorde og godkjente det som skjedde». Det fremkommer i fredagens uttalelse fra statsadvokaten.

Som et resultat av dette ønsker påtalemyndigheten også å straffeforfølge Rubiales for tvang, heter det i dokumentet. (NTB)

Rubiales
Foto: Skjermdump / NRK

Siste nytt

  • Moi-dobbel da FCK vant

    Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

    Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

    (NTB)

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: PAUL ELLIS / AFP
  • Salah tilbake etter Klopp-krangelen - Liverpool vant seksmålsdrama

    Mohamed Salah var tilbake i Liverpools startellever og leverte målpoeng fra start da Liverpool kjørte over Tottenham med 4-2 på hjemmebane.

    Krangelen på sidelinjen mellom Jürgen Klopp og stjernespiller Salah ble det store samtaleemnet i forrige runde. Både Liverpool og egypteren har slitt med formen den siste tiden, og Salah har tilbrakt uvanlig mye tid på benken.

    Søndag var han tilbake blant de elleve utvalgte og leverte fra start. Kvarteret var spilt da Cody Gakpo svingte inn et innlegg på bakre stolpe. Der dukket Salah opp og headet hjemmelaget i føringen.

    Før pause kom også 2-0. Salah tvang fram en redning fra Guglielmo Vicario, og på returen doblet Andy Robertson ledelsen.

    – Hvor har dette Liverpool-laget vært? spurte Kasper Wikestad i Viaplays sending underveis.

    Etter hvilen tok kampen fullstendig fyr og fire baller til havnet i nettet.

    Jürgen Klopp er inne i sin siste sesong som Liverpool-manager. En rekke svake resultater har imidlertid kastet en skygge over tyskerens kommende avskjed med Liverpool.

    (NTB)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Jon Super / AP
  • Glimt med sliteseier – slik endte eliteserierunden

    Det måtte hele 74 minutter til før Håkon Evjen klarte å få hull på byllen for Bodø/Glimt sin del mot Strømsgodset. Dermed beholder de tabelltopp foran Brann med to poeng og én kamp mindre spilt.

    Nyopprykkede KFUM Oslo har hatt en god sesongstart i Eliteserien, den trenden fortsatte de mot Haugesund da de vant 1–0. For rett før pause fant Johannes Hummelvoll Nuñez veien til nettmaskene. Oslo-laget er på en fin-fin 6.-plass i Eliteserien, mens Haugesund er kun to poeng foran kvalifiseringsplassen.

    Kristiansund tok imot HamKam, hvorav sistnevnte sårt trengte noen poeng for å komme seg ut av bunnsjiktet. Denne kampen endte med 1–1 og poengdeling. HamKam er på direkte nedrykksplass, ett poeng bak Sandefjord, mens Kristiansund er på 7. plass.

    Odd – Fredrikstad endte med oppskriftsmessig seier til bortelaget, 2–0. Laget fra Østfold beholder med det 4.-plassen og er to poeng unna Molde som er på 3.-plass.

    Sarpsborg 08 tok imot Lillestrøm og lagene hadde lik poengsum før avspark. Sarpsborg 08 sørget for å øke luken da de vant 1–0 ved et mål signert Eirik Wichne.

    Viking møter Tromsø klokken 19:15, mens Brann vant 3-0 over Rosenborg lørdag.

    IgtC0MfL-lA
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal