Hopp til innhold

Spansk påtalemyndighet vil ha videre rettslige skritt mot Rubiales

Påtalemyndigheten i Spania ber rettsvesenet gå videre med saken mot den suspenderte fotballpresidenten Luis Rubiales.

Det opplyser blant andre nyhetsbyråene AP og Reuters. Påtalemyndigheten ønsker ham straffeforfulgt for seksuelt overgrep og tvang.

Det som omhandler tvang, handler om at Rubiales anklages for å ha fått Hermoso til å kommunisere at episoden skjedde med samtykke. Det skjedde i en offisiell uttalelse fra forbundet i etterkant av VM-kysset. Senere har spilleren avvist at hun hadde gitt sitt samtykke.

I henhold til en ny lov om seksuelle lovbrudd som ble vedtatt i fjor, kan Rubiales straffes med alt fra bøter til fengsel i opptil fire år dersom han blir dømt.

Påtalemyndigheten opplyste 28. august at den hadde åpnet etterforskning mot Rubiales. Hermoso hadde fra det tidspunktet en frist på 15 dager til å formalisere en anmeldelse mot Rubiales.

Tirsdag denne uken leverte Hermoso inn de nødvendige papirene. Påtalemyndigheten opplyste da at saken skulle sendes videre til domstolsapparatet så snart som mulig. Dette ble altså gjort fredag.

Den delen av den spanske straffeloven som berører kriminalsaker som omhandler seksuelle overgrep og seksuell trakassering, forutsetter en klage fra offeret for at en rettsprosess skal kunne igangsettes.

Fotballpresident Rubiales har vært i hardt vær etter at han kysset Hermoso på munnen under premieseremonien etter VM-finalen i Australia nylig. Den spanske regjeringen er blant dem som har rettet krass kritikk mot fotballtoppen.

Hermoso har hevdet at hun ikke samtykket til kysset. Rubiales forfekter det motsatte.

Under vitneforklaringen til påtalemyndigheten uttalte Hermoso at hun og familien ble utsatt for press fra Rubiales og hans «profesjonelle følge» om å si at hun «rettferdiggjorde og godkjente det som skjedde». Det fremkommer i fredagens uttalelse fra statsadvokaten.

Som et resultat av dette ønsker påtalemyndigheten også å straffeforfølge Rubiales for tvang, heter det i dokumentet. (NTB)

Rubiales
Foto: Skjermdump / NRK

Siste nytt

 • Dani Alves dømt til fire og et halvt år i fengsel for voldtekt

  Den tidligere fotballstjernen Dani Alves er i retten i Barcelona torsdag dømt til fire og et halvt år i fengsel for voldtekt av en kvinne.

  Det skriver en rekke spanske medier, deriblant Marca.

  Aktoratet krevde at Alves skulle bli fengslet i ni år. Hendelsen som Alves nå er dømt for skjedde kvelden mellom 30. og 31. desember 2022. Alves ble varetektsfengslet 20. januar 2023.

  Fotballprofilen, som har spilt for blant andre Barcelona, Sevilla, Juventus og Paris Saint-Germain og har 126 kamper for det brasilianske landslaget, har hele tiden bedyret sin uskyld og hevdet han hadde et frivillig samleie med den aktuelle kvinnen.

  Aktoratet har hevdet at Alves var voldelig og tvang kvinnen til å ha samleie.

  40 år gamle Alves kan anke straffen. Det er ikke kjent om han vil gjøre det.

  Dani Alves.
  Foto: Andre Penner / AP
 • NHL-stjerne ble historisk

  Toronto Maple Leafs-stjernen Auston Matthews (26) scoret sitt 50. og 51. mål på rekordtid da hans tidligere favorittklubb Arizona Coyotes ble slått 6-3.

  Matthews er den raskeste USA-fødte spilleren til å runde 50 mål i en NHL-sesong. Det gjorde han i sin kamp nummer 54. Hans tidligere rekord var på 62 kamper, som han delte sammen med Kevin Stevens.

  Ikke siden 1996 har en spiller gjort det raskere enn 26-åringen. Da scoret legenden Mario Lemieux 50 mål på 50 kamper.

  Rekorden innehar Wayne Gretzky. I 1981/82-sesongen brukte han bare 39 kamper på å runde 50 nettkjenninger. Både Lemieux og Gretzky er født i Canada.

  QSw6N0Y_L6M
  Foto: AP
 • Lionel Messis Inter Miami vant sesongåpningen

  MLS-sesongen 2024 startet med 2-0-seier på hjemmebane for Inter Miami over Real Salt Lake og debut for Luis Suárez.

  Suárez spilte sammen med Messi og Co for første gang siden 2020.

  Tidligere Brann og Trømsø-spiller Robert Taylor scoret det første målet for Miami etter 39 minutter.

  Da det var sju minutter igjen av kampen doblet Diego Gómez Miamis ledelse etter at han fullførte et angrep ledet av Messi og Suárez.

  (NTB)

  zBS6uqOK6HE
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal