Hopp til innhold

Spansk påtalemyndighet vil ha videre rettslige skritt mot Rubiales

Påtalemyndigheten i Spania ber rettsvesenet gå videre med saken mot den suspenderte fotballpresidenten Luis Rubiales.

Det opplyser blant andre nyhetsbyråene AP og Reuters. Påtalemyndigheten ønsker ham straffeforfulgt for seksuelt overgrep og tvang.

Det som omhandler tvang, handler om at Rubiales anklages for å ha fått Hermoso til å kommunisere at episoden skjedde med samtykke. Det skjedde i en offisiell uttalelse fra forbundet i etterkant av VM-kysset. Senere har spilleren avvist at hun hadde gitt sitt samtykke.

I henhold til en ny lov om seksuelle lovbrudd som ble vedtatt i fjor, kan Rubiales straffes med alt fra bøter til fengsel i opptil fire år dersom han blir dømt.

Påtalemyndigheten opplyste 28. august at den hadde åpnet etterforskning mot Rubiales. Hermoso hadde fra det tidspunktet en frist på 15 dager til å formalisere en anmeldelse mot Rubiales.

Tirsdag denne uken leverte Hermoso inn de nødvendige papirene. Påtalemyndigheten opplyste da at saken skulle sendes videre til domstolsapparatet så snart som mulig. Dette ble altså gjort fredag.

Den delen av den spanske straffeloven som berører kriminalsaker som omhandler seksuelle overgrep og seksuell trakassering, forutsetter en klage fra offeret for at en rettsprosess skal kunne igangsettes.

Fotballpresident Rubiales har vært i hardt vær etter at han kysset Hermoso på munnen under premieseremonien etter VM-finalen i Australia nylig. Den spanske regjeringen er blant dem som har rettet krass kritikk mot fotballtoppen.

Hermoso har hevdet at hun ikke samtykket til kysset. Rubiales forfekter det motsatte.

Under vitneforklaringen til påtalemyndigheten uttalte Hermoso at hun og familien ble utsatt for press fra Rubiales og hans «profesjonelle følge» om å si at hun «rettferdiggjorde og godkjente det som skjedde». Det fremkommer i fredagens uttalelse fra statsadvokaten.

Som et resultat av dette ønsker påtalemyndigheten også å straffeforfølge Rubiales for tvang, heter det i dokumentet. (NTB)

Rubiales
Foto: Skjermdump / NRK

Siste nytt

 • Storspill fra Hovland på siste dag på Bahamas

  Det ble ikke noe hat trick for Viktor Hovland i den eksklusive Hero World Challenge-turneringen på Bahamas, arrangert i regi av Tiger Woods.

  Nordmannen vant turneringen i både 2021 og 2022, men spilte svakt de tre første dagene og var aldri med i seierskampen. Han leverte imidlertid svært bra søndag, hvor han på de 15 første hullene noterte seg for to eagler og seks birdier.

  De siste tre hullene gikk han ett slag over par og dermed ble det en runde på totalt ni slag under par.

  Alle spillerne er ikke ferdigspilt, men i skrivende stund er det den beste runden så langt søndag. Hovland ligger an til å avansere fra en 16. plass til en delt 11. plass.

  Viktor Hovland
  Foto: AP
 • Ryerson-scoring ga poeng i tøff bortekamp

  Julian Ryerson sendte Borussia Dortmund i føringen borte mot Leverkusen, men gjestene måtte klare seg med 1-1 mot serielederen.

  Mot slutten dukket nemlig den tidligere Bodø/Glimt-spissen Victor Boniface opp og utlignet med sitt åttende seriemål for sesongen. Leverkusen har en luke på tre poeng til ligatoer Bayern München, som har én kamp til gode på lederen.

  Dortmund ligger på 5.-plass og er ti poeng bak Leverkusen etter en variabel sesongstart. Ryerson scoret for gultrøyene allerede etter fire minutter.

  Et flott angrep av gjestene kulminerte med at Ryerson stormet inn i Leverkusen-boksen og fikk ballen fra Niclas Füllkrug. Deretter scoret han sikkert.

  Den norske landslagsbacken spilte hele kampen for gjestene.

  Det er kun andre gang denne sesongen Bayer Leverkusen ikke vinner en kamp. De står nå med 18 seirer og to uavgjorte kamper på 20 kamper. I tillegg til søndagens kamp, spilte de tidligere i sesongen uavgjort borte mot Bayern München. (NTB/NRK)

  Bundesliga - Bayer Leverkusen v Borussia Dortmund
  Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters
 • Graham Hansen mister Norges kamp mot Østerrike

  Caroline Graham Hansen ble skadet i fredagens kamp mot Portugal. Nå er det klart at hun ikke blir med til Østerrike for Norges kamp mot Østerrike på tirsdag.

  – Det er leit å ikke få vært med til Østerrike og bidratt. Jeg kommer til å følge kampen hjemmefra og gi hele gjengen masse støtte derfra. Jeg heier på den gjengen her, sier Caroline Graham Hansen.

  – Det er naturligvis veldig synd for oss å miste en spiller som Caroline. Hun hadde et stort ønske om å bidra inn i kamp mot Østerrike, men skader er en del av fotballen som vi må forholde oss til, sier landslagstrener Leif Gunnar Smerud.

  Graham Hansen med smerter underveis i landskampen mot Portugal.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal