Sørlie fortsetter å imponere - fredag sikret hun norsk EM-gull

Tonje Sørlie har vunnet alle sine kamper de tre siste årene. Fredag ble den norske kickbokseren europamester.

Tonje Sørlie

Tonje Sørlie med pokalen og medaljen som viser at hun er fersk europamester i kickboksing.

– Jeg har fortsatt veldig mye jeg kan bli bedre på. Jeg har alltid et mål om å forbedre meg teknisk, men det er klart at titiler gir mersmak, sier hun til NRK.

Sørlie tok seg til finalen med overbevisning. Hun vant begge sine to første kamper i mesterskapet 3-0.

Fire strake titler

Fredag ventet polske Dorota Godzina i finalen i fullkontakt 56-kilosklassen. Der var den norske kickbokseren nok en gang sterkest.

– Det er ingen tvil om at Tonje var forhåndsfavoritt, sier landslagstrener Daimi Akin i en pressemelding.

Sørlie har vunnet alle sine kamper de tre siste årene. Den norske jenta står dessuten med fire strake titler i internasjonale mesterskap.

Lødrup tok sølv

I -75 kilo fullkontakt tok Andreas Lødrup seg hele veien til finalen hvor han ble slått av russeren Yusup Magomedbekov på poeng.

– Jeg prøvde ut forskjellige taktikker underveis i kampen, og klarer å få han ut av rytmen, men jeg klarte ikke å utnytte det slik jeg hadde håpet. Jeg gjorde mitt aller beste, men han var rett og slett litt bedre enn meg, sier Lødrup i en pressemelding.

Lødrup tapte også mot Magomedbekov i både EM og Combat Games i 2010 etter å ha slått ham ut i VM i 2009.

– Jeg var veldig sulten på en revansje, men visste at jeg hadde en veldig vanskelig jobb foran meg, sier Lødrup.

Sørlies EM-gull gjør at hun er kvalifisert til neste års Sportaccord Combat Games i St Petersburg.

Sportsnyheter

Andrei Deniskin rasisme

Bileta skakar hockey-verda: – Sårande og utilgiveleg

Ein gest frå Andrei Deniskin har fått ei samla hockey-verd til å reagere knallhardt. Han får det glatte laget både av klubbar og NHL-stjerner.

Siste nytt

 • Norge kan få OL-plass i ishockey

  Kinas herrelag i ishockey kan miste plassen i vinter-OL på hjemmebane til vinteren fordi lagets nivå er for dårlig. I så fall vil Norge ta over plassen.

  Det avslører den nyvalgte presidenten i Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF), Luc Tardif, overfor nyhetsbyrået AFP. Tardif sier at en avgjørelse skal tas i løpet av oktober.

  – Dette spørsmålet melder seg helt klart for herrelaget, men ikke for kvinnene. Det skal spilles kamper med Kinas lag som skal følges av en IIHF-representant, og så vil en avgjørelse fattes, sier Tardif.

  Ettersom Norge er det øverst rangerte laget som ikke kvalifiserte seg til OL, vil nordmennene få OL-plassen og gå inn i gruppe med Canada, Tyskland og USA dersom Kina fjernes fra turneringen.

  – Det stemmer. Vi er øverst på rankingen av de lagene som ikke er med i utgangspunktet. Vi ble orientert om dette på IIHF-kongressen i St. Petersburg i helgen, sier ishockeypresident Tage Pettersen til NTB.

  OL-kvalifisering ishockey. Zucarello
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Hansen mister kvalifiseringskamper

  Rosenborg-keeper André Hansen er kneskadd og kan ikke spille for Norge i de viktige VM-kvalifiseringskampene mot Tyrkia og Montenegro i oktober.

  Det melder Rosenborg. Hansen måtte byttes ut på grunn av knesmellen i søndagens seriekamp mot Mjøndalen.

  – Undersøkelser viser at André pådro seg en lettgradig båndskade i kneet. Dermed venter uker med alternativ trening, sier RBK-lege Reidar Due til klubbens nettsted.

  Hansen er førstevalg på keeperplass ettersom Rune Almenning Jarstein har vært ute med sykdom i lang tid.

  Hansens skade er ikke den eneste bekymringen landslagssjef Ståle Solbakken har før han tirsdag tar ut troppen til de to kampene.

  Det er avgjort at Alexander Sørloth går glipp av den neste samlingen. I tillegg er det usikkerhet rundt Erling Braut Haaland (muskelskade) og Sander Berge (lårskade).

  Andre Hansen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Ullrich: – Jeg var nesten død

  Den tidligere sykkelstjernen Jan Ullrich' liv har de siste årene vært preget av skandaler. Nå bretter han ut om hvor langt nede han har vært:

  – For tre år siden sto det virkelig ille til. Jeg var på samme sti som Marco Pantani (avdød syklist, journ.anm). Nesten død, sier den 47 år gamle tyskeren i Lance Armstrongs podkast «The Move».

  De tidligere rivalene la søndag ut bilder på Instagram av at de syklet sammen på Mallorca.

  I 2018 brøt Ullrich seg inn i nabovillaen til skuespillerstjernen Til Schweiger på den spanske ferieøyen. Der skal han ha truet Schweiger.

  Ullrich tilbragte natten i kasjotten. Senere samme år innrømmet han at han slet med alkohol- og dopavhengighet. Tre år tidligere måtte han møte i retten for fyllekjøring.

  Nå går det tilsynelatende bedre med mannen som ofte ble regnet som en av Armstrongs fremste rivaler. De er begge dømt for bruk av doping i løpet av karrieren.

  Foto: Fabrice Coffrini / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal