Sørli-dobbel sendte Glimt til topps

Bodø/Glimt kjempet mot Mjøndalen-muren i nesten en hel omgang. Så utnyttet Sondre Sørli en gratissjanse på vei mot 2-0-seier i Eliteserien. I forkant av 1-0 gjorde nemlig Nikolas Walstad en grov feilvurdering som ryddet vei for Sørli. Ulrik Saltnes sto bak Sørlis andre mål for kvelden. Et frispark fant Sørli som kontant overlistet Makani.

Sørli
Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sportsnyheter

Sommer-OL i Tokyo 2021

Sagosen fortviler etter utvisning i OL-exiten: – Bare piss

TOKYO/OSLO (NRK): Det endte med en brutal exit i OL for håndballherrene. Sander Sagosen ble utvist og måtte trøstes etter kampen.

reJ6_G71-HE

Rai Benjamin: – Hadde du sagt jeg ville løpe så fort og tape, ville jeg gitt deg juling

TOKYO/OSLO (NRK): Han løp inn til en fantastisk tid i OL-finalen, men måtte se seg slått av Karsten Warholm (25) på de siste 50 meterne. Etter løpet rangerte Rai Benjamin (23) 400 meter hekk-konkurransen tirsdag som det beste løpet i friidrett noen gang.

Siste nytt

 • Nordås fikk det tungt

  Narve Gilje Nordås løp inn til 12.-plass i sitt kvalifiseringsheat på 5000 meter i OL tirsdag med tiden 13.41,82. Det holdt ikke til finale for 22-åringen.

  Det var ventet høy fart på mennenes kvalifisering på 5000 meter, der Narve Gilje Nordås var det eneste norske innslaget. Jakob Ingebrigtsen skulle i utgangspunktet være med på øvelsen, men tidsskjemaet gjorde at han valgte å prioritere 1500-meteren.

  Nordås satte personlig rekord på tiden 13.16,67 i Luzern i Sveits tidligere i år, og selv om OL-kravet var på 13.13,50, kom han med til OL grunnet at han satte personlig bestenotering.

  Topp fem fra hvert heat pluss de fem beste tidene kvalifiserte seg til finale. Der kom ikke nordmannen innenfor i noen kategorier, og dermed ble det for tøft for Nordås som er ferdig i årets leker.

  – En stor skuffelse. Det var ikke det jeg hadde håpet på, sa Nordås til Discovery etter løpet.

  – Jeg har ingenting å gjøre i en finale per dags dato, konstaterte han selv. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Brasil til finalen etter straffer

  Brasil er klar for OL-finale i fotball og fortsetter dermed jakten på sitt andre strake OL-gull, etter at de slo Mexico på straffer i semifinalen tirsdag.

  Tittelforsvareren var så langt ubeseiret under sommerlekene i Tokyo, men fikk det tøft mot et Mexico som ønsket å kopiere gullbragden fra London-OL i 2012.

  Begge de ordinære omgangene ble sjansefattige, og ingen av lagene maktet å sette de to målvaktene på nevneverdige prøver.

  Ettersom det ikke ble nettsus i noen av ekstraomgangene heller, var det duket for straffesparkkonkurranse på Kashima stadion.

  Der var det gultrøyene fra Brasil som holdt hodet kaldest. Eduardo Aguirre og Johan Vasquez bommet for Mexico. Dortmund-spiller Reinier satte den avgjørende straffen for Brasil, som vant 4–1.

  Japan og Spania møtes i den andre semifinalen senere tirsdag. Da blir det avgjort hvem som blir Brasils finalemotstander. Finalen spilles på Yokohama stadion lørdag. (NTB)

  DA
  Foto: Pedro Pardo / AFP
 • Biles tok bronse i OL-comebacket

  Turnstjernen Simone Biles var tirsdag tilbake i aksjon i OL etter å ha stått over flere øvelser. Hun kunne juble over bronsemedalje i bom.

  En strålende opplagt Biles smilte bredt etter å ha gjennomført sitt finaleprogram, som ga 14,000 poeng fra dommerne. Det holdt til bronsemedalje.

  Hun fikk bare med seg starten av lagkonkurransen med USA (første OL-finale) før hun trakk seg for å pleie sin mentale helse. Hun ble imidlertid klar for bom, som er kvinnenes siste apparatfinale i Tokyo-lekene.

  Det ble kinesisk dobbeltseier med den 16-årige favoritten Guan Chenchen foran Tang Xijing. De fikk henholdsvis 14,633 og 14,233 poeng.

  Tokyo Olympics Artistic Gymnastics
  Foto: Ashley Landis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal