Hopp til innhold

Solskjær overbevist om «Sevilla-effekt» i eliteserien

SEVILLA/OSLO (NRK): Ole Gunnar Solskjær er klar på at Molde-spillerne har blitt kjørt gjennom en hardere oppkjøring enn tidligere. Han mener møtene med Sevilla kommer til å bety mye når den norske sesongen starter.

Solskjær og Molde

TAKKER AV: Daniel Berg Hestad går trolig mot sin siste Molde-kamp om en uke. For etter 0-3-tapet mener Solskjær det 99,9 prosent sikkert at det spanske laget går videre. For han tar ikke en ny sesong. Her takkes han for kampen av trener Ole Gunnar Solskjær. Fredrik Aursnes til høyre

Foto: CRISTINA QUICLER / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Det hjelper oss veldig i inngangen til sesongen å ha disse to kampene mot et så godt lag, sier Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen etter 0-3 tapet borte mot Sevilla i 16-delsfinalen i Europaligaen.

Flere spillere gjorde en god figur mot Sevilla til tross for det solide tapet. Solskjær mente blant annet at Mattias Moström var meget sterk mot den spanske motstanderen.

Hardere oppkjøring

Solskjær sier han har drevet en hard og intens oppkjøring til disse kampene for å stå rustet etter en pause på over to måneder uten offisielle kamper, etter uavgjortkampen i Amsterdam mot Ajax.

Den norske serien sparker Molde i gang 13. mars mot Tromsø. Det er tre uker til denne helgen.

– Vi er i mye bedre form enn da vi begynte sesongen i fjor. Det vet jeg. Og vi er faktisk i bedre form enn da vi rundet av sesongen mot Ajax. Guttene har gjort en formidabel jobb, sier Solskjær før han med et smil la til:

Vegard Forren har nok aldri så tidlig vært så lett.

Fjoråret ble dårlig for Molde som blant annet sparket trener Tor Ole Skullerud. Til slutt ble laget, som skulle forsvare seriegullet fra året før, nummer seks i eliteserien.

– Måtte skru om

I Sevilla møtte Forren sin overmann i spissen Fernando Llorente som vendte bort Molde-stopperen, før han satte inn Sevillas andre scoring torsdag kveld. Men oppkjøringen til kampen har vært på tøffere nivå enn vanlig.

– Vi måtte skru om. De sier det har vært en del tøffere oppkjøring nå enn tidligere på grunn av at vi møter et fantastisk fotballag. Vi skal ikke dra herfra med Malmö-sifre eller Gary Neville-sifre, for å si det slik, spøkte Solskjær, og pekte med det nese både til sin tidligere trener Åge Hareides stortap mot Real Madrid og det United-kompisen Gary Neville har gått gjennom som trener i spansk fotball.

– Blir bedre av slike kamper

Solskjær understreker at de langt fra er i toppform når de har den hjemlige sesongstarten tre uker unna.

– Vi blir bedre av slike kamper, og når eliteserien starter skal vi være godt forberedt, sier Solskjær til NRK.

Sevilla hadde en rad med 13 hjemmeseirer på rad før Molde kom på besøk. Veien ble enkel til den fjortende i rekken.

– Vi får en del spillere som står frem. Vi står brukbart, men blir slitne på slutten. Likevel er vi godt fornøyd med gjennomføringen, sier Solskjær.

Sportsnyheter

Tror den greske sensasjonen kan ta VM-medalje: – Alt kan skje

Få hadde hørt om greske AJ Ginnis før slalåmrennet i Chamonix. I dag tok han sin første pallplass i verdenscupen. Nå tror den regjerende verdensmesteren at han også kan overraske i VM.

Siste nytt

 • Strand Larsen scoret i Celta-seier

  Jørgen Strand Larsen gjorde 1-0-målet da Celta slo Betis 4-3 borte i spansk La Liga lørdag kveld.

  Scoringen til den norske landslagsspissen kom etter bare seks spilte minutter av 1. omgang. Senere snudde hjemmelaget til 2-1 før Celta reduserte til 2-2 til pause etter at Strand Larsen hadde assistert ved scoringen.

  Gabriel Veiga gjorde både 2-2 og 3-2 til Celta. Joseph Aidoo la på til 4-2 før Betis reduserte med seks minutter igjen å spille. Hjemmelaget fikk også forsvarsspilleren Luiz Felipe utvist etter 90 spilte minutter.

  Jørgen Strand Larsen har scoret to mål på 16 kamper i årets La Liga-sesong. Han står også med tre assists inkludert den han hadde lørdag kveld. (NTB)

  Fotball, privatlandskamp: Irland - Norge (1-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Vålerenga ydmyket serieleder Oilers

  Vålerenga knuste serieleder Stavanger Oilers 6-1 på hjemmebane lørdag. Steffen Thoresen spilte sin 914. kamp i norsk eliteserie da Manglerud Star tapte klart.

  Oilers har dermed gått på to kjempesmeller de siste kampene. Sist runde røk de 1-5 for Storhamar, og i Oslo gikk det ikke bedre.

  Mika Partanen scoret hele fire mål, mens Rasmus Ahlholm og Andreas Martinsen også tegnet seg på scoringslisten for Vålerenga. Bryce Gervais sendte Oilers i ledelsen sent i første periode, men deretter var gjestene sjanseløse.

  Vålerenga er dermed bare fire poeng bak Oilers, men også Sparta og Storhamar kjemper om tetplassen. Storhamar er to poeng bak Oilers etter 7-0-seier over Grüner. Sparta måtte ha straffeslagskonkurranse for å slå Ringerike 2-1 lørdag.

  Manglerud Stars Steffen Thoresen ble historisk lørdag. Han spilte sin kamp nummer 914 i norsk toppdivisjon da Oslo-laget røk 2-6 for Stjernen. Thoresen passerte Storhamar-ikonet Pål Johnsen på listen over de med flest kamper i eliteserien i ishockey.

  Frisk Asker kjørte over Lillehammer og vant 9-3 på hjemmeis. Mats Frøshaug, Thomas Olsen og Fredrik Bjørndal scoret alle to mål hver.

  K1RAzK5D9Cc
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Ruud og Killi tok hver sin seier i slopestyle

  Friskikjørerne Birk Ruud og Sebastian Schjerve sørget for norsk dobbeltseier på herrenes slopestyle i USA. Johanne Killi vant nok en gang i kvinneklassen.

  Triumfen var Ruuds tolvte i verdenscupen. Vinnersummen ble på 94,80, mens Schjerve tok annenplassen med 93,40 poeng. Sveitsiske Andri Ragettli endte som nummer tre med 92,80 poeng. Ruud og Schjerve fikk begge sine beste poengsummer i første forsøk.

  – Det er en fantastisk følelse. Jeg var sliten siden jeg kom rett fra X-games, men jeg greide å komme meg, sa Ruud til arrangøren.

  Ruud har vunnet fire verdenscupkonkurranser denne sesongen. Han har to seirer i slopestyle og to i big air.

  df
  Foto: Privat

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste