NRK Meny
Normal

Solskjær overbevist om «Sevilla-effekt» i eliteserien

SEVILLA/OSLO (NRK): Ole Gunnar Solskjær er klar på at Molde-spillerne har blitt kjørt gjennom en hardere oppkjøring enn tidligere. Han mener møtene med Sevilla kommer til å bety mye når den norske sesongen starter.

Solskjær og Molde

TAKKER AV: Daniel Berg Hestad går trolig mot sin siste Molde-kamp om en uke. For etter 0-3-tapet mener Solskjær det 99,9 prosent sikkert at det spanske laget går videre. For han tar ikke en ny sesong. Her takkes han for kampen av trener Ole Gunnar Solskjær. Fredrik Aursnes til høyre

Foto: CRISTINA QUICLER / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Det hjelper oss veldig i inngangen til sesongen å ha disse to kampene mot et så godt lag, sier Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen etter 0-3 tapet borte mot Sevilla i 16-delsfinalen i Europaligaen.

Flere spillere gjorde en god figur mot Sevilla til tross for det solide tapet. Solskjær mente blant annet at Mattias Moström var meget sterk mot den spanske motstanderen.

Hardere oppkjøring

Solskjær sier han har drevet en hard og intens oppkjøring til disse kampene for å stå rustet etter en pause på over to måneder uten offisielle kamper, etter uavgjortkampen i Amsterdam mot Ajax.

Den norske serien sparker Molde i gang 13. mars mot Tromsø. Det er tre uker til denne helgen.

– Vi er i mye bedre form enn da vi begynte sesongen i fjor. Det vet jeg. Og vi er faktisk i bedre form enn da vi rundet av sesongen mot Ajax. Guttene har gjort en formidabel jobb, sier Solskjær før han med et smil la til:

Vegard Forren har nok aldri så tidlig vært så lett.

Fjoråret ble dårlig for Molde som blant annet sparket trener Tor Ole Skullerud. Til slutt ble laget, som skulle forsvare seriegullet fra året før, nummer seks i eliteserien.

– Måtte skru om

I Sevilla møtte Forren sin overmann i spissen Fernando Llorente som vendte bort Molde-stopperen, før han satte inn Sevillas andre scoring torsdag kveld. Men oppkjøringen til kampen har vært på tøffere nivå enn vanlig.

– Vi måtte skru om. De sier det har vært en del tøffere oppkjøring nå enn tidligere på grunn av at vi møter et fantastisk fotballag. Vi skal ikke dra herfra med Malmö-sifre eller Gary Neville-sifre, for å si det slik, spøkte Solskjær, og pekte med det nese både til sin tidligere trener Åge Hareides stortap mot Real Madrid og det United-kompisen Gary Neville har gått gjennom som trener i spansk fotball.

– Blir bedre av slike kamper

Solskjær understreker at de langt fra er i toppform når de har den hjemlige sesongstarten tre uker unna.

– Vi blir bedre av slike kamper, og når eliteserien starter skal vi være godt forberedt, sier Solskjær til NRK.

Sevilla hadde en rad med 13 hjemmeseirer på rad før Molde kom på besøk. Veien ble enkel til den fjortende i rekken.

– Vi får en del spillere som står frem. Vi står brukbart, men blir slitne på slutten. Likevel er vi godt fornøyd med gjennomføringen, sier Solskjær.

Siste nytt

 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Curling, finale
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter fellesstart
OL i Pyeongchang
OL-magasin
4-4-2 med Schau og Aune
Høydepunkter fra dagen
4-4-2 med Schau og Aune
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin