Hopp til innhold

Molde sjanseløse mot Sevilla

SEVILLA/OSLO (NRK): Fernando Llorente senket Ole Gunnar Solskjærs lag med to mål. Til slutt var Molde heldige som slapp med tre baklengsmål.

Llorente

MATCHVINNER: Fernando Llorente vartet opp med to solide scoringer mot Molde.

Foto: MARCELO DEL POZO / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Sevilla er 99,9 prosent sikker videre. Men vi har ingenting å tape og vi skal forsøke å vinne en fotbalkamp. Vi er oppkjøringen til en ny sesong og vi skal bruke den godt, sier Solskjær på spørsmål fra spansk presse om hva han tror om returkampen i Molde.

Først sendte Llorente den regjerende Europaligamesteren i føringen etter 35 minutter med en sterk avslutning fra rundt 16 meter. Trolig skulle det blitt avblåst for offside da spissen kom ut fra det som så ut som offside-posisjon før han mottok ballen.

Men offside var det ikke da samme mann doblet ledelsen etter at han enkelt vendte bort Vegard Forren inne i feltet og elegant sendte ballen forbi Ethan Horvath i Molde-målet.

Da var det gått tre minutter av 2. omgang og Molde hadde fått den verst tenkelige starten på omgangen.

– Jeg er skuffet over at vi slipper inn mål så tidlig. Da detter hodene litt. Naturligvis er vi veldig slitne på slutten og da skaper de mange sjanser. Hvis de hadde ønsket det så hadde de sikkert scoret flere mål hvis de hadde vridd om kniven skikkelig, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

Heldige mot slutten

Verre for Molde ble det også da Llorente overlot plassen sin til Gameiro etter rundt en times spill. Etter femten minutter på banen klemte han til fra spiss vinkel og satte ballen under Horvath. Det var ikke godt keeperspill av Molde-keeperen.

Fernando Llorente

BLE TILSKUERE: Da Fernando Llorente fikk vende bort Vegard Forren hadde han fri vei mot mål og satte ballen elegant bak Horvath.

Foto: MARCELO DEL POZO / Reuters

Uansett; med scoringen sank Moldes sjanser til å true Sevillas avansement, i returkampen om en uke i Norge, drastisk. Etter flere livsfarlige Sevilla-sjanser kunne det lett stått 4-0 til hjemmelaget, som dominerte mer og mer.

– Vi gjør individuelle feil som vi ikke kommer til å gjøre i sesongen. Jeg setter det på konto for at det er tre måneder siden vi spilte der, sier Solskjær.

Men det var allerede før kampstart solid forskjell på de to lagene som løp ut på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán-stadion i Sevilla. Molde spilte sin siste offisielle kamp da de holdt Ajax til uavgjort borte 10. desember. I samme periode har Sevilla spilt 17 kamper i serie, cup og Mesterliga.

Før kampen snakket Solskjær om den utfordringen som ved siden av det faktum at laget hans har mistet flere nøkkelspillere helt klart svekker Molde.

Fikk låne ballen lite

Men selv om Molde slapp inn spesielt andremålet for enkelt var laget ikke dårlige mot Sevilla, som var regnet som den tøffeste motstanderen Molde kunne trukket i 16-delsfinalen. Flere ganger var Molde farlig frempå og kunne med bedre uttelling fått det viktige bortemålet. Men det var før Sevilla satte trykket på utover i 2. omgang.

Molde, som vant sin gruppe i Europaligaen i høst, tapte kun en av sine seks kamper i gruppespillet etter lite ballbesittelse i sine kamper. Slik var kampbildet også mot Sevilla. Etter 50 minutters spill hadde Sevilla hatt ballen 70 prosent av tiden. Men Sevilla viste som ventet en helt annen styrke foran mål enn høstens motstandere som var såpass profilerte lag som Ajax, Fenerbache og Celtic.

Siste nytt

  • Assistenttrener i Fredrikstad gir seg brått

    Marijo Jovic har valgt å gi seg som assistenttrener i den nyopprykkede eliteserieklubben Fredrikstad tre kamper inn i sesongen.

    Det opplyser Fredrikstad FK på sitt nettsted fredag. Klubben skriver at «nå går ferden videre for den sympatiske treneren». Hva som ligger i dette er ikke utdypet i meldingen.

    – Han ønsket å gå videre, og vi har funnet en fornuftig løsning. Det er ingen dramatikk i det her. Vi går fra hverandre som veldig gode venner, sier FFKs sportssjef Joacim Heier til NTB.

    FFK må dermed umiddelbart ut på jakt etter en erstatter for Jovic.

    – Det er ikke en optimal timing med tanke på at de fleste er i arbeid, men vi går til arbeidet og har stor tro på at vi skal finne en trener, forteller Heier.

    Han opplyser at klubben er i gang med å sondere, men at klubben ikke har dårlig tid.

    – Vi har et solid team på plass allerede, så det er ikke noe hastverk. Det er viktigere for oss at vi treffer og styrker teamet med riktig person og riktige egenskaper, sier Heier.

    Fra før er Andreas Hagen og Torgeir Helgen assistenttrenere på A-laget for hovedtrener Mikkjal Thomassen. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Fredrikstad FK - Sarpsborg 08 (2-2)
    Foto: Thomas Andersen / NTB
  • Nagelsmann forlenger med Tyskland

    Julian Nagelsmann har skrevet ny kontrakt som tysk landslagssjef som strekker seg til og med fotball-VM i 2026.

    Det opplyser Tysklands fotballforbund på sitt nettsted.

    Nagelsmann er den siste tiden blitt sterkt koblet til sin tidligere klubb Bayern München, der Thomas Tuchel ikke får fortsette som hovedtrener etter inneværende sesong.

    Forlengelsen med landslaget gjør imidlertid 36-åringen uaktuell for Bayern.

    – Dette er en avgjørelse som kommer fra hjertet. Det er en stor ære å kunne trene landslaget og jobbe med de beste spillerne i landet, sier Nagelsmann. (NTB)

    X5kdFmemwRg
    Foto: AFP
  • Ny landslagsavtale godkjent av styret i Norges Skiforbund

    Styret i Norges Skiforbund godkjente torsdag det fremforhandlede forslaget til ny avtale for utøverne på landslag.

    Det bekrefter generalsekretær Arne Baumann i Norges Skiforbund (NSF) til NRK.

    – Jeg tror dette har vært viktig både for Norges Skiforbund og for hele skiidretten, samarbeidspartnere og for å utvikle skiidretten videre. Og få ro rundt situasjonen om landslagsavtalen, sier Baumann til NRK.

    Innholdet i den oppdaterte landslagsavtalen er diskutert og utarbeidet av et utvalg som blant annet har bestått av utøvere, sportssjefer, tillitsvalgte og samarbeidspartnere.

    – Skistyret har konkludert med at utvalget har gjort en grundig og meget god jobb. Den nye landslagsavtalen, viljen til et godt samarbeid og god kommunikasjon også i tiden som kommer, er avgjørende for at norsk skisport skal utvikle seg slik vi ønsker, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug i en pressemelding.

    I pressemeldingen fra NSF sier alpinist Aleksander Aamodt Kilde at dialogen med Skiforbundets ledelse er god og at den nye landslagsavtalen gir et godt grunnlag for den videre prosessen.

    – Den reviderte landslagsavtalen gir bedre forutsigbarhet og tydelighet for alle. Ikke minst med tanke på forståelse og aksept når det gjelder våre Image rights, noe som har vært avgjørende for oss utøvere, sier Kilde.

    Kilde satt i utvalget som alpinistenes representant. Representanen for langrenn, Pål Golberg, mener at arbeidet med utvalget har gitt bedre innsikt og forståelse.

    Det er enighet om å bevare den nevnte utvalget som «utviklingsarena» fremover. Utvalget skal møtes hver vår før skistyret vedtar landslagsavtale for en ny sesong, og nå i høst for å diskutere erfaringene med å etablere de kommersielle manualene i grenene.

    Kilde møter pressen
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal