NRK Meny
Normal

Solberg takket nei til stjernesamarbeid

Petter Solberg tror rallycrosskollega Andreas Bakkerud vil yte godt av samarbeidet med stjernen Ken Block. Men selv takket han nei.

Petter Solberg

KJØRER PÅ: Verdensmester i rallycross Petter Solberg føler han har full kontroll på den kommende rallycross-sesongen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Onsdag ble det kjent at Andreas Bakkerud inngår et samarbeid med rallysjåfør og You Tube-stjerne, amerikanske Ken Block. Petter Solberg sier at også han fikk tilbudet, men takket nei.

Ken Block

Rallycrosstjernen Ken Block.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Han spurte meg i oktober, så tok manageren hans kontakt med meg med en kontrakt. Men jeg følte jeg ble for låst. Jeg hadde andre planer, forteller Solberg til NRK.

– Har mer kontroll

Verdensmesteren ønsker nemlig å starte sitt eget bilmerke, og hente inn sjåfører selv den dagen han legger opp.

– Føler du at du ville «druknet» litt i imaget hans?

– Det kunne gått begge veier. Jeg har vunnet VM noen ganger, og har resultatene sammenlignet med ham, mens han har PR-delen av det. Vi har begge stolthet på hver våre sider, og det må man respektere, svarer Solberg, og fortsetter:

– Hovedgreia mi er å vinne. Det er nok hans også, men jeg har mer kontroll slik jeg gjør det nå.

– Må roe seg

Andreas Bakkerud

NY DUO: Rallycrossfører Andreas Bakkerud (til v.) har signert toårskontrakt for amerikaneren Ken Block.

Foto: Ron Zaras // Hoonigan Racing Division

Solberg tror derimot samarbeidet er perfekt for Bakkerud. Blant annet fordi Ford er inne med et stort budsjett.

– Dette er en kjempemulighet for Andreas. Det er perfekt match for ham med Ken, så han kan ha en veldig spennende og bra fremtid der. Han har alle muligheter nå og det er veldig fortjent, forklarer Solberg.

– Andreas er en kjempegod sjåfør, han må bare roe seg ned en gang i blant, sier han og flirer.

Spår tøff sesong

For det er ingen tvil om at Ken Block har en stjernestatus. Men litt av æren for det, sniker gjerne Norges rally-ener til seg.

– Han har fortalt meg selv at han så meg på You Tube, da jeg kjørte i Kina og USA og tatt med seg det jeg drev med inn i sine showkjøringer. Det synes jeg er litt kult, innrømmer Solberg, som mener den kommende sesongen blir mer spennende enn noen gang.

– Ken og Andreas har muligheten til å kjempe helt i toppen. Og ryktet sier at Sebastien Loeb skal være på vei, så rallycrossen blir spennende. Så det er bare å skjerpe seg. Jeg er tent som bare rakker'n.

Siste nytt

 • Norge leder klart

  Norge leder 9-3 i den viktige curlingkampen mot Danmark. To gode runder hvor nordmennene vant 4-0 la utgangspunktet for forspranget. Skal Norge ha noen som helst mulighet til å avansere må de vinne denne.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Curling menn. Norge - Korea (7-5)
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • De norske sliter

  Øystein Bråten (22) er den eneste nordmannen som foreløpig ligger an til å kvalifisere seg til finalen i slopestyle. Han ligger på sjetteplass, de andre nordmennene er ikke blant de 12 beste som går til finalen hittill.

  X-Games Hafjell.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Rösler fikk sparken i Fleetwood

  Uwe Rösler får ikke fortsette som manager i engelske Fleetwood. Den nedrykkstruede League One-klubben fikk nok etter sju strake tap i ulike turneringer. Nyheten ble bekreftet et par timer etter at Fleetwood røk 0-3 borte mot Doncaster lørdag.

  Uwe Rösler
  Foto: Bogdan Maran / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal