Solberg takket nei til stjernesamarbeid

Petter Solberg tror rallycrosskollega Andreas Bakkerud vil yte godt av samarbeidet med stjernen Ken Block. Men selv takket han nei.

Petter Solberg

KJØRER PÅ: Verdensmester i rallycross Petter Solberg føler han har full kontroll på den kommende rallycross-sesongen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Onsdag ble det kjent at Andreas Bakkerud inngår et samarbeid med rallysjåfør og You Tube-stjerne, amerikanske Ken Block. Petter Solberg sier at også han fikk tilbudet, men takket nei.

Ken Block

Rallycrosstjernen Ken Block.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Han spurte meg i oktober, så tok manageren hans kontakt med meg med en kontrakt. Men jeg følte jeg ble for låst. Jeg hadde andre planer, forteller Solberg til NRK.

– Har mer kontroll

Verdensmesteren ønsker nemlig å starte sitt eget bilmerke, og hente inn sjåfører selv den dagen han legger opp.

– Føler du at du ville «druknet» litt i imaget hans?

– Det kunne gått begge veier. Jeg har vunnet VM noen ganger, og har resultatene sammenlignet med ham, mens han har PR-delen av det. Vi har begge stolthet på hver våre sider, og det må man respektere, svarer Solberg, og fortsetter:

– Hovedgreia mi er å vinne. Det er nok hans også, men jeg har mer kontroll slik jeg gjør det nå.

– Må roe seg

Andreas Bakkerud

NY DUO: Rallycrossfører Andreas Bakkerud (til v.) har signert toårskontrakt for amerikaneren Ken Block.

Foto: Ron Zaras // Hoonigan Racing Division

Solberg tror derimot samarbeidet er perfekt for Bakkerud. Blant annet fordi Ford er inne med et stort budsjett.

– Dette er en kjempemulighet for Andreas. Det er perfekt match for ham med Ken, så han kan ha en veldig spennende og bra fremtid der. Han har alle muligheter nå og det er veldig fortjent, forklarer Solberg.

– Andreas er en kjempegod sjåfør, han må bare roe seg ned en gang i blant, sier han og flirer.

Spår tøff sesong

For det er ingen tvil om at Ken Block har en stjernestatus. Men litt av æren for det, sniker gjerne Norges rally-ener til seg.

– Han har fortalt meg selv at han så meg på You Tube, da jeg kjørte i Kina og USA og tatt med seg det jeg drev med inn i sine showkjøringer. Det synes jeg er litt kult, innrømmer Solberg, som mener den kommende sesongen blir mer spennende enn noen gang.

– Ken og Andreas har muligheten til å kjempe helt i toppen. Og ryktet sier at Sebastien Loeb skal være på vei, så rallycrossen blir spennende. Så det er bare å skjerpe seg. Jeg er tent som bare rakker'n.

Siste nytt

 • Skal ha oppstått ny rasismeepisode

  Ein Start-tilskodar skal ha kome med rasistiske tilrop under laurdagens kamp mot Sandefjord. Det fortel Starts daglege leiar Christopher Macconnacher til Eurosport. Han seier at ein person på tribunen skal ha kome med rasistiske utsegn mot Sandefjords Brice Wembangomo.
  – Me har fått rapportar frå fleire om at vedkommande har gjort det, fortel MacConnacher. Starts supporterklubb Tigerberget har allereie ekskludert personen, opplyser dei på si Facebookside. MacConnaher reknar med at kjem ei rask avklaring rundt kva som skjer med tilskodarens tilgjenge til stadion.

  Eliteserien 2020 Start - Sandefjord 0-1.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Milan-Hauge er koronasmittet

  Den norske Milan-spilleren Jens Petter Hauge har testet positivt for korona, skriver klubben på sin hjemmeside.

  Klubben skriver at Hauge, stjernekeeperen Gianluigi Donnarumma og tre andre fra klubben har testet positivt.

  De fem er blitt sendt i karantene umiddelbart. Ingen av dem har symptomer. AC Milan møter Roma hjemme på San Siro i Serie A i kveld.

  Som følge av de positive testene er alle de andre spillerne testet en gang til, men alle resultatene var negative.

  Hauge scoret sitt første mål for «rossoneri» i mesterligaoppgjøret mot Celtic på bortebane sist uke.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Går mot disiplinærsak

  Det kan gå mot disiplinærsak for Kristiansund-spilleren Flamur Kastrati. Norges Fotballforbund følger standard prosedyrer i slike saker.

  – Vi har begynt å samle sammen opplysninger rundt saken og skal ha et møte ved 12-tiden mandag. Det er standard prosedyre i slike saker, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til NTB.

  Etter møtet blir det trolig klart om NFF går videre med saken eller ikke, men mye tyder på at det vil komme med en reaksjon, men det er gjennom NFFs disiplinærutvalg.

  Flamur Kastrati
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal