Solberg på fjerdeplass

Petter Solberg er best av tre nordmenn i Rally Portugal etter 13 fartsprøver lørdag. Loeb er i ledelsen.

Petter Solberg

Petter Solberg (bildet) jakter på Loeb, Hirvonen og Sordo og er best av de norske lørdag i Rally Portugal.

Foto: Paulo Duarte / AP

Det er Sebastian Loeb som leder i Rally Portugal, fulgt av Mikko Hirvonen og Dani Sordo.

Petter Solberg ligger på 4. plass, Henning Solberg på 6. plass og Mads Østberg holder 8. plassen, når 13 fartsetapper er kjørt lørdag.

Les også:
Perfekt åpning i Portugal
Latvala mistet kontrollen

Sebastien Loeb slet litt med å komme i gang fredag, men lørdag var han tilbake på vinnersporet.

Petter Solberg ble nummer tre på lørdagens tredje fartsprøve, uten å være i nærheten av Hirvonen og Loebs tider.

- Vindusviskerne stanset, og jeg så ingenting, forklarte han det med.

- Mads uten bremser

Mads Østberg, Rally Portugal
Foto: ADAPTA WORLD RALLY TEAM

Mads Østberg fikk en trøblete start på Rally Portugal fredag, da bremsene sviktet, og også lørdag var det noe trøbbel for Mads og kartleser Ole Kristian Unnerud.

Østberg fant etter hvert flyten lørdag med sin Subaru Impreza WRC S14, og spesielt på de tre første etappene før service viste østfoldingen noe av det som bor i ham.

Likevel var han ikke helt fornøyd.

– Jeg har en del å gå på. I løpet av søndagen håper jeg at vi klarer å være i nærheten av et makstempo. Det føles godt å være inne på poengplass, og jeg kommer ikke til å ta noen sjanser for å krabbe enda noen plasser oppover på resultatlista, sier Mads Østberg.

Stygg velt fredag

Jari-Matti Latvala

Finnen Jari-Matti Latvala ledet Rally Portugal da bilen hans forsvant til skogs etter en stygg utforkjøring fredag.

Latvala mistet kontrollen ni kilometer ut på fjerde fartsprøve. En vill ferd i rundkast endte over 150 meter utenfor veien.

Både Latvala og kartleser Mikka Anttila slapp fra ulykken uten alvorlige skader. Latvala har bare fullført ett løp denne sesongen og ifølge WRC.com er fremtiden hans i BP Ford Abu Dhabi Team usikker.

- Jeg skulle ha bremset. Isteden kjørte jeg for fort, traff en voll, føyk over autovernet, og det var det. Det virker som jeg bare vil bremse når jeg må. Det er frustrerende for laget. Jeg har krasjet for mange ganger. Det gjør det vanskelig, sier Latvala ifølge WRC.com.

Siste nytt

 • Målløst i Tuchel-debut

  Thomas Tuchel ble bekreftet som ny Chelsea-manager tirsdag. Allerede dagen etter sto han på sidelinja og ledet sin første kamp.

  Chelsea har slitt tungt den siste tiden under Frank Lampard. Det samme hadde onsdagens motstander Wolverhampton.

  I onsdagens oppgjør klarte ingen av lagene å finne nettmaskene og dermed endte det 0–0 på Stamford Bridge.

  Tuchel
  Foto: Frank Augstein / AFP
 • Verdenscuphelg avlyst

  Utenlandske idrettsutøvere kan ikke regne med å få slippe inn i Norge med de strengere innreisereglene regjeringen presenterte onsdag.

  Det skulle i utgangspunktet arrangeres hopp- og kombinertrenn i Lillehammer helgen 12.-14. februar. Det kan president i Skiforbundet, Erik Røste, bekrefte at ikke blir noe av.

  – Det er fortsatt en stund til verdenscuphelgene i mars, men verdenscuphelgen som vi skulle ha i midten av februar må vi nå gå til FIS og si at vi ikke kan arrangere, sier Røste.

  – Vi som alle andre håper at reglene som regjeringen setter nå skal få smittesituasjonen til å endre seg, også forholder vi oss til de reglene som blir satt.

  Fredag åpnet regjeringen, mot Helsedirektoratets anbefaling, for at det kan gjøres unntak fra karantenebestemmelsene slik at det kan arrangeres en rekke verdenscuprenn i Norge i februar og mars.

  Onsdag stengte statsminister Erna Solberg for denne muligheten da hun presenterte tiltak som i praksis er å stenge grensene til utlandet.

  Pressekonferanse om korona og innreise til Norge
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Carlsen sto imot angrepet

  Fabiano Caruana er ute etter Magnus Carlsens førsteplass på verdensrankingen og var på offensiven i deres duell onsdag, men Carlsen sto imot og berget remis.

  Partiet var både viktig for Carlsen med tanke på å forsvare førsteplassen på rankingen, men også for å henge med i seierskampen i den prestisjetunge Wijk aan Zee-turneringen. Carlsen hadde helst trengt seier for blande seg inn i toppen.

  Remisen gjør at han er Carlsen er et helt poeng bak ledelsen med kun tre partier igjen å spille.

  Fischersjakk-semifinaler dag 2
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal