Hopp til innhold

Solberg oppgitt over snøkaos i svensk VM-rally – to stjerner havnet i snøfonner og brøt

Store snømengder gjør det vanskelig for deltakerne i Rally Sweden. To av de største favorittene måtte bryte fredag. Oliver Solberg var oppgitt.

Både for verdensmester Kalle Rovanperä og tidligere mester Ott Tänak tok rallyet slutt allerede på den fjerde fartsprøven. De var henholdsvis nummer en og tre før den prøven.

I tillegg til masse snø var det tåke i området. Rovanperä, havnet i en snøfonn med sin Toyota og kunne ikke fortsette på grunn av skader på bilen.

For fjorårsvinner Tänak gikk det like ille. Han prøvde å fortsette etter sin kollisjon med en snøhaug, men måtte bryte etter hendelsen.

Takamoto Katsuta fra Japan leder rallyet etter formiddagsprøvene. Oliver Solberg har koblet grepet i WRC2-klassen og er på sjetteplass totalt, men han var likevel ikke i kjempehumør.

– Jeg kjører med en forferdelig følelse. Det er snø overalt, og det var flere skumle situasjoner. Tidene får jeg være fornøyd med, sa han til TV4 Play.

Bortsett fra norsksvenske Solberg, som kjører med svensk lisens, er det ingen norske deltakere i rallyet.

(NTB)

IDxhSzTHHQY
Foto: NTB

Siste nytt

 • Martin Ødegaard tilbake på trening før storkampen mot Bayern München

  Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var sammen med resten av laget som forbereder seg til kvartfinalen i Champions League mot Bayern München.

  Det opplyser Sky Sports.

  Ødegaard tuslet av banen etter 77 minutter mot Aston Villa i helgen.

  – Han hadde et problem med beinet, det er årsaken (til at han ble tatt av), sa Arsenal-sjef Arteta, ifølge BBC.

  Onsdag kveld møtes Bayern München og Arsenal. Det første oppgjøret endte 2-2 i London. (NTB)

  Ødegaard
  Foto: Reuters
 • Start-oppdatering etter Torkildsens hodesmell: – Kraftig hjernerystelse

  Starts sisteskanse Jasper Silva Torkildsen (20) pådro seg en «kraftig hjernerystelse» under bortekampen mot Mjøndalen mandag. Han er tilbake i Kristiansand nå.

  Det skriver 1.-divisjonsklubben Start på sine nettsider.

  Etter kampen ble han fraktet til Drammen sykehus hvor han ble holdt over natten for observasjon.

  «Jasper har det etter forholdene bra. Tirsdag formiddag ble han skrevet ut av sykehuset i Drammen og dro hjem til Kristiansand, hvor han vil bli videre fulgt opp av klubbens medisinske personell», skriver Start. (NTB)

  Start keeper
  Foto: NTB
 • «Kniklas» ute i lengre periode: Ikke aktuell før tidligst til høsten

  Niklas Jensen Wassberg, «Kniklas», blir borte fra fotballbanen i en lengre periode. Det skriver Brann på sine nettsider.

  – Niklas har fått en kneskade som vi fremdeles utreder og gjør vurderinger av hvilke behandlingstiltak vi skal utføre. Men det er uansett ikke aktuelt for han å være på banen igjen før tidligst til høsten, sier Brann-lege Arne Instebø.

  Det var under søndagens kamp mot Viking at 19-åringen pådro seg en kneskade.

  – Det er utrolig kjipt og veldig tungt å få denne skaden nå, men nå skal vi sammen med det medisinske apparatet finne ut hva som blir veien videre, sier Jensen Wassberg.

  Niklas Jensen Wassberg
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal