Petter Solberg kan få superteam i ryggen

Dersom tidenes rallykonge - franske Sebastien Loeb - slutter etter sesongen, kan det åpne seg enorme muligheter for Petter Solberg.

AUTO-RALLY-ITA-WRC-SOLBERG

Petter Solberg er aktuell som fabrikkfører for både Volkswagen og Citröen foran neste sesong.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

Det har den siste tiden, etter at Volkswagen meldte om sin satsning på Rally-VM fra neste sesong av, blitt spekulert i at Petter Solberg kan bli fabrikkfører for den tyske bilgiganten.

Når NRK konfronterer Solberg med dette før dredagens fartsprøver i Rally Sardinia, sier han:

– Jeg kjører Citröen nå, og har samarbeid med Citröen, og thats it.

Les også: Petter Solberg vant shakedown

Blir fabrikkfører i Citröen?

På spørsmål om han dermed avskriver at han kjører for Volkswagen neste år, letter Norges beste rallykjører imidlertid litt på sløret.

– Plutselig sitter jeg kanskje i fabrikksete hvis Loeb slutter. Det kan være en enda større realitet. Men så klart: alt er mulig, og jeg har fortsatt mange drømmer.

AUTO-RALLY-ITA-WRC-LOEB

SLUTTER? Sebastien Loeb kan være inne i sin siste sesong.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

Med andre ord, både Volkswagen og Citröen er høyaktuelle.

Loeb har syv ganger vunner Rally-VM, men har tidligere signalisert at inneværende sesong blir hans siste. Dermed åpner det seg sannsynligvis en ledig plass som fabrikkfører for Citröen.

Enorm forskjell

Solberg har de to siste sesongene drevet sitt eget private lag, og kjører Citröen. Det er samme merke som Loeb og Sebastien Ogier, men de to franske sjåførene har såkalt fabrikksete. Det medfører et enormt mye større støtteapparat - slik Solberg hadde da han kjørte for Subaru, og blant annet ble verdensmester i 2003.

Det er en hverdag som fabrikkfører han nå kan få - fra og med neste sesong.

– Jeg hadde det kjempebra i Subaru. Da har du liksom 250 mann med deg. Doktorer, massører og fysioterapeuter tar vare på deg og slike ting. Nå er vi jo 14-15 mann, sier Solberg.

– Likevel går det kjempebra. Jeg jobber veldig tett med sponsorene, og jeg føler jeg har klart å motbevise påstandene til de som sa at det ikke var mulig med et så lite budsjett ved å sette oss enormt høye mål. Men så klart, et fabrikksteam er et fabrikksteam. Det er stor forskjell.

Siste nytt

 • – Ny dopingsak i Sverige

  Den svenske avisen Dagens Nyheter skriver at nok en svensk idrettsutøver har testet positivt for doping. Dette blir bekreftet av det svenske friidrettsforbundet. Fra før har også den svenske bryteren Jenny Fransson og løperen Robel Fsiha testet postivt for doping. Avisen nevner ikke navnet på utøveren, men det skal være en friidrettsutøver med medalje fra det nasjonale svenske mesterskapet. Utøveren er ikke svensk statsborger, men skal være medlem av en svensk klubb. Vedkommende testet positivt på en prøve 17. desember.

 • Bjøntegaard vraket fra normallaget

  Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Dale utgjør den norske kvartetten på onsdagens normaldistanse i skiskytter-VM.

  Det betyr at Erlend Bjøntegaard er ute av laget til neste VM-distanse.

  Verdenscup skisyting Antholz
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Johaug-rival bryt Ski Tour

  Natalja Neprjajeva, Therese Johaugs konkurrent i verdenscupsammendraget, bryter Ski Tour. Det sier trener Jurij Borodavko til NRK. Neprjajeva ble syk etter at hun måtte reise til Moskva for å søke om visum til USA. Hun lå på 12.-plass i Ski Tour.

  Natalia Nepryaeva
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal