Hopp til innhold

Solbakken reagerer etter Rekdals Ødegaard-utspill: – Ufint av ham

LILLESTRØM (NRK): Martin Ødegaards prestasjoner på landslaget skaper igjen debatt. Ståle Solbakken avfeier kritikken.

Football, FIFA World Cup Qualifier, Norway - Netherlands

SKAPER DEBATT: Martin Ødegaards prestasjoner på landslaget er omdiskuterte. Han får både kritikk og støtte etter Nederland-kampen.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Ødegaard spilte en anonym førstemgang i 1-1-kampen mot Nederland onsdag kveld, men spilte seg opp i en mer sentral posisjon etter pause.

Tidligere landslagskaptein Kjetil Rekdal fulgte kampen for VGTV. Der felte han en nokså knallhard dom over det han fikk se av dagens landslagskaptein.

– Det er ikke tvil om at Martin er for lite på ballen til å få frem sine styrker. Den diskusjonen kommer til å leve videre fremover. Har vi plass til ham? spurte Rekdal retorisk i VGTV-studioet.

– Dette er fjerde-femte kamp på rad han bare er der ute og er usynlig. Da er spørsmålet om han er riktig å bruke. Spørsmålet må stilles, la Rekdal til.

Bør Ødegaard benkes i neste landskamp?

Solbakken: – Ufint

På pressekonferansen torsdag ble Solbakken konfrontert med utspillet.

– Da må jeg spørre: Hvilke eksperter sier dette? Det er noe av det dummeste ...

Da Solbakken ble informert om at det var Kjetil Rekdal som hadde sagt det, måtte landslagssjefen flire.

1. divisjon fotball 2020: Tromsø - HamKam (3-1). Kjetil Rekdal.

Kjetil Rekdal er kritisk til Ødegaard etter onsdagens kamp.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

– Nå har jeg rost Rekdal så lenge på grunn av det HamKam-opplegget, sier Solbakken, før han legger ut på en lengre argumentasjon om hvorfor Rekdal bommer:

– Det er litt ufint av ham. Nei, altså, Martin er steinsikker på det laget. Hvilken side hadde vi trøbbel på i førsteomgang? Martin spiller da foran en debutant som gjorde en OK jobb, men som skal «coaches», og den siden stenger de helt. De hadde ikke én farlighet på den siden. Han er den som løper mest på banen av alle, og flest topp 3 intensive løp, begynner Solbakken.

– Martin gjorde en fantastisk jobb som kaptein før og under kampen. Jeg tror Martin alltid vil rive hos mange, fordi han har det navnet han har – akkurat som Haaland, legger han til.

– Tar medalje i VM om dette stemmer

Solbakken slår fast at Ødegaard er bankers på laget hans.

– Det er bare tull. Hvis Norge ikke har plass til ham, da skal jeg vedde mye på at vi tar medalje i VM innen 2028, er beskjeden fra Solbakken.

Solbakken

Ståle Solbakken tar kapteinen sin i forsvar.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Kjetil Rekdal har ikke besvart NRKs henvendelser torsdag.

– Rekdal er jo ingen nybegynner i fotballen. Har han ikke et poeng når han sier at Ødegaard har vært ganske usynlig i fire-fem kamper på rad?

– Han var ikke i sin beste form da han fikk ankelskaden mot Gibraltar, og det plagde ham nok både mot Tyrkia og Montenegro. Og det var ikke hans beste landskamper. Det er kvalik-kampene jeg er mest opptatt av. På den andre samlingen kom utenlandsproffene fra 14 dagers ferie, så forutsetningene lå ikke til rette hverken for spillerne eller laget, svarer Solbakken på NRKs spørsmål.

Uttalelsene fra Rekdal fikk ikke bare Solbakken til å reagere. Også Rekdalds tidligere landslagskollega Jan Åge Fjørtoft stusser. På Twitter skriver Fjørtoft:

«Norges to klart beste spillere er Martin Ødegaard og Erling Haaland. Først var det visst et stort problem at Erling ikke løste rollen sin godt nok for Norge. Og nå er det visst ikke plass til Martin. SÅ glad at Ståle er sjef. Av alle 50 problemene han har. Dette er 51. og 52. » skriver Fjørtoft på Twitter torsdag.

Han fikk raskt svar av fotballekspert Morten Langli:

«Alle vet at det er Norges to beste spillere. Problemet er å finne en plan/strategi/formasjon som gjør at vi får det beste ut av begge to. Oftere. Som ved kontringen som endte med stolpeskudd. MØ’s beste posisjon mot topp motstand er ikke opplagt. Derfor byttet Ståle til 2.omg. » skrev Langli.

– Det er jeg enig i. Liker bare ikke «statements» som «har vi plass til ham?», svarte Fjørtoft.

Football, FIFA World Cup Qualifier, Norway - Netherlands

Martin Ødegaard var ganske anonym før pause, men spilte seg opp i andre omgang.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

NRK-ekspert: – Bør ikke vrakes

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener Solbakken med all tydelighet fikk se hva som er Ødegaards beste posisjon på banen. Mot Nederland kom Norges nummer ti mer til sin rett sentralt.

– Han var helt usynlig på kanten, ble lav og tok defensivt ansvar. Han var langt mer med sentralt i 2.-omgang, og han kom mer til sin rett med ballfordeling og gode stikkere. Jeg synes det var svar i seg selv, sier Torp til NRK.

Han vil ikke høre snakk om noe benking foreløpig.

– Ødegaard er på et så høyt nivå at han ikke bør vrakes, men være i riktig rolle på banen. Solbakken er jo veldig pragmatisk og gjør grep underveis, men det er naturlig å stille spørsmål om det hadde vært bedre med en ren kontringskant til høyre fra start, mener Torp.

Norges neste landskamp spilles borte mot Latvia førstkommende lørdag.

Sportsnyheter

PR-STUNT: Ekspertene mener Emil Meek (til venstre) og Kevin Melhus bare møtes på grunn av penger og oppmerksomhet.

Latterleggjer idrettsprofilanes «oppgjer»: – Alt ser iscenesett ut

Kevin Melhus skal gå kamp mot Emil Meek. Ekspertane meiner at det er eit dumt val av førstnemnde.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group F Turkey v Portugal

Reaksjonene hagler etter EM-kaos: – Det er en skandale

De mange banestormingene stjal oppmerksomheten i en innholdsrik kamp. Cristiano Ronaldo hadde en målgivende pasning som overrasket ekspertene.

Ble kalt «bestemor» – Vålerenga-veteranen svarte med å feire slik

Rosenborg-keeper Rugile Rulyte slengte med leppa før toppkampen på Lerkendal. Det fikk hun svi for.

Siste nytt

 • Lukaku med sitt tredje annullerte mål i belgisk seier: – Det hviler en forbannelse

  De belgiske spillerne fikk endelig hull på byllen mot Romania etter et skuffende 0–1 tap mot Slovakia.

  Med kniven på strupen vant Belgia 2–0 etter et sjansebonanza, og tok med seg tre viktige poeng før siste runde i gruppe E.

  I det 64. spilleminutt trodde «alle» at Lukaku endelig fikk scoringen sin, men for tredje gang i løpet av mesterskapet ble scoringen til Lukaku annullert for offside.

  – Det hviler en forbannelse over Lukaku, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

  – Lukaku. Hvordan er flaksen din? skriver fotballegenden Alan Shearer på X.

  Etter bare 73 sekunder fikk Belgia en drømmeåpning på kampen.

  Romelu Lukaku fikk ballen inne i sekstenmeteren, og med ryggen til mål sentret spissen ballen ut til Youri Tielemans som klemte til på direkten og satte ballen langs bakken inn i mål.

  – Han har jo en veldig god skuddfot Tielemans. Det har han bevist i engelsk fotball i flere år, sa NRKs fotballkommentator Christian Nilssen.

  Målet er det tredje raskeste målet i EM-historien. Det raskeste scoret Albanias Bajrami tidligere i mesterskapet.

  Etter 79 minutter slår den belgiske sisteskansen Koen Casteels en lang pasning som går forbi hele det rumenske forsvaret.

  Da er den belgiske kapteinen Kevin De Bruyne årvåken og rekker akkurat å strekke foten fram på ballen forbi den rumenske målvakten.

  Før siste runde i gruppe E kan alt skje da alle lag står likt med tre poeng etter to kamper spilt.

  Belgias sterner slo tilbake i kampen mot Romania.
 • Fotballsupportere skadet i Nederland

  Minst ti supportere skal være skadet etter at et stort banner, en tifo, falt ned på supportere før en kamp mellom Twente og Stevo.

  Tifoen ble holdt oppe av en kran, men installasjonen kollapset.

  Spillere løp til for å hjelpe, og nødetatene ble tilkalt. Kampen ble ikke spilt.

 • Formel 2: Hauger fikk tidsstraff etter sprintløpet

  Dennis Hauger fikk det vrient etter en svak kvalifisering og endte med 9.-plass i Formel 2-førernes sprintløp i Barcelona. Etterpå fikk han tidsstraff.

  Det fikk han sammen med en rekke andre førere. Hauger ble straffet med to ganger fem sekunder for å ha vært utenfor banen ved to anledninger.

  Straffen sendte Hauger ned på 12.-plass. Alle tidsstraffene gjorde at VM-leder Paul Aron kom seg opp på pallen på 3.-plass.

  (NTB)

  Monaco F2 GP Auto Racing
  Foto: Luca Bruno / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal