Hopp til innhold

Ingvild Snildal legger opp

Ingvild Snildal klarer ikke å få motivasjonen tilbake. Dermed legger en av Norges beste svømmere gjennom tidene opp i en alder av 25 år.

En av våre beste svømmere gjennom tidene legger opp. Ingvild Snildal har mistet motivasjonen.

Se video: Svømmeren Ingvild Snildal har bestemt seg for å legge opp på grunn av manglende motivasjon.

SNILDAL WEB_SPORT

VM-bronsen fra 2009 er et av Snildals store høydepunkter i karrieren.

Foto: Suslin, Maja / NTB scanpix

– Det siste halvåret har jeg kjent at jeg trives som en vanlig person som ikke er toppidrettsutøver, sier Ingvild Snildal til NRK.

Svømmeren har vært i tenkeboksen siden forrige sesong, og har nå bestemt seg for at karrieren i bassenget er over.

– Jeg skjønte det egentlig allerede i høst. Jeg syntes det var behagelig å sove lenge, slippe å stå opp klokken fem for å rekke trening og slippe å være dødssliten hele tiden, forklarer hun.

Skuffet etter VM

Snildal har vært en del av det norske landslaget i syv år og regnes som en av Norges beste svømmere gjennom tidene.

De siste sesongene har imidlertid hatt flere tunge perioder. Både OL i London og VM ble en skuffelse. Snildal følte hun var i storform, spesielt i VM, men klarte likevel ikke mer enn en 24.-plass på favorittøvelsen 50 meter butterfly.

Etterpå var hun veldig skuffet og begynte å tenke på å gi seg.

– Jeg tenkte «hvorfor går det ikke?». Jeg har lagt ned så mye tid og følte meg i veldig god form. Da var det egentlig nok, sier hun, og legger til:

– Det har ikke å gjøre med noe annet enn meg selv, det er mentalt og handler om motivasjon. Det krever så sykt mye å være en toppsvømmer, sier hun.

Ingen fest

Landslagstrener Petter Løvberg sier han har merket at Snildal har slitt med motivasjonen.

– I de siste mesterskapene har hun ikke hatt den samme gleden av å konkurrere som før. Det er jo konkurransene som skal være festen, men slik opplevde nok ikke Ingvild de siste mesterskapene, sier Løvberg til NRK.

Vil huske opplevelsene best

Snildal har både en bronse på 50 meter butterfly i langbane-VM (2009), samt EM-gull og sølv i butterfly fra 2012.

Dette trekker hun naturlig nok frem som høydepunkter i karrieren, men det er likevel andre ting hun vil huske best.

– Alle opplevelsene jeg har fått på veien. Vi har reist utrolig mye, så det er klart jeg sitter igjen med utrolig mange gode minner fra tiden på landslaget. Alle vennene jeg har fått, trenerne jeg har hatt. Det er sånt som kommer til å sitte igjen, forteller hun.

Norge har blitt bortskjemt med svømmere som presterer på internasjonalt nivå, men de siste årene har de fleste sluttet. I tillegg gikk Alexander Dale Oen bort for to år siden.

Snildal er likevel ikke bekymret for svømmesporten i Norge.

– Neida, det ser vi akkurat nå under NM. Det er utrolig mye bra svømming, og det lover godt for fremtiden. Det er mange gode svømmere på vei opp. Det vi ser nå er et generasjonsskifte, sier hun.

Torsdag ble det satt hele ni junior-rekorder og seks senior-rekorder i under NM. Landslagstrener Løvberg mener det viser at det gror bra i norsk svømmesport.

– Det er juniorer som begynner å nærme seg seniornivå, sier landslagstreneren.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal