Hopp til innhold

Snart klart for hopprenn

Det neste på programmet er lagkonkurranse i hopp for herrer fra polske Wisla. Ni nasjoner stiller til start, og Norge er sjette lag i rekken.

Robert Johansson er plassert i første pulje, mens Daniel Andre Tande er i den andre. Halvor Egner Granerud hopper i den tredje, mens det er Marius Lindvik som får æren av å hoppe i den fjerde og siste puljen for Norge.

Marius Lindvik
Foto: AGENCJA WYBORCZA.PL / Reuters

Siste nytt

 • Nederland vant gruppa - hadde full kontroll mot Qatar

  Nederland trengte ikke ta seg helt ut i 2-0-seieren over VM-verten Qatar. Cody Gakpo scoret i tredje kamp på rad da de oransjekledde vant sin gruppe.

  Det ble aldri særlig spennende i Al Khor. Nederlenderne kontrollerte tirsdagens oppgjør fra start til slutt og fikk en enkel reise mot puljeseieren. Allerede før avspark kunne ikke Qatar unnslippe å bli VM-historiens svakeste vertsnasjon, og mot Nederland greide ikke laget å rette på inntrykket.

  Gakpo gjorde ledermålet på et rent treff etter 26 minutter. Det kom etter fremoverrettet spill og gode kombinasjoner. Qatar hang ikke med på temposkiftet som lå bak angrepet.

  Scoringen var Gakpos tredje på like mange VM-kamper. Hans to første kom mot Senegal (2-0) og Ecuador (1-1). Innsatsen gjør ikke den 23-årige PSV Eindhoven-mannen mindre ettertraktet.

  Få minutter etter hvilen utnyttet Frenkie de Jong et sovende Qatar-forsvar og løp lett inn 2-0 på en retur. I forkant spilte Davy Klaassen en ball mot Memphis Depay, som på bakre stolpe avsluttet rett på keeper.

  Senere trodde innbytter Steven Berghuis at han hadde økt ledelsen til 3-0 etter å ha blitt spilt gjennom av Vincent Janssen, men målet ble annullert etter en VAR-sjekk. Videobildene viste at ballen hadde sneiet innom Gakpos arm i det oppbyggende angrepet.

  På overtid traff Berghuis tverrliggeren fra hjørnet av 16-meteren.

  Nederland spiller åttedelsfinale mot toerlaget i VMs gruppe B lørdag. Motstanderen der blir enten England, Iran, USA eller Wales. Sjansen er størst for at de blir en av de tre sistnevnte. (NTB)

  Nederland
  Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP
 • Neymar mister også Brasils siste puljekamp i VM

  Neymar er tidligst tilbake på banen når Brasil spiller åttedelsfinale i fotball-VM. Ankelskaden gjør at han går glipp av fredagens gruppekamp mot Kamerun.

  Det slo den brasilianske laglegen Rodrigo Lasmar fast på et pressemøte tirsdag. Beskjeden kom ikke overraskende. Det lå i kortene at Neymar kom til å miste resten av puljespillet i Qatar etter at han måtte ut med smerter i 2-0-seieren over Serbia sist torsdag.

  Bilder etterpå viste en markant hevelse i hans høyre ankel. Neymar ble sett gråtende på benken i sluttminuttene av Brasils åpningskamp. Senere la 30-åringen ut en melding på Instagram, og der omtalte han skaden som «et av de tøffeste øyeblikkene» i sin karriere.

  Lasmar kunne også fortelle at Neymar hadde feber mandag, men la kjapt til at «det var under kontroll» og ikke påvirker behandlingen av hans vonde ankel.

  Neymar ble også skadd i 2014-VM på hjemmebane. Med det mistet han semifinalen og bronsekampen.

  Brasil fulgte opp seieren mot Serbia med å slå Sveits 1-0. Casemiro ble der en sen matchvinner. (NTB)

  WCup Brazil Serbia Soccer
  Foto: LAURENT GILLIERON / AP
 • Strømsheim-seier i IBU Cup-åpningen

  Tidligere i dag vant skiskytter Marthe Kråkstad Johansen kvinnenes 7,5 kilometer sprint foran den tyske duoen Janina Hettich-Walz og Marion Wiesensarter. Det ble også norsk jubel på herrenes 10 kilometer. Der gikk Endre Strømsheim inn til seier til tross for to bom.

  Han var i mål foran Mats Øverby som med feilfri skyting endte 8,2 sekunder bak.

  Tyske Philipp Horn kom på tredjeplass, mens Martin Uldal endte på femteplass, sju sekunder bak pallen.

  Sverre Dahlen Aspenes ble nummer sju med fire bom. Aleksander Fjeld Andersen (3) ble nummer 17, mens Martin Nevland (3) ble nummer 24.

  (©NTB)

  Endre Strømsheim
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste