NRK Meny
Normal

Småsyk Kristoffersen beste norske: – Har ikke spist på to dager

ST. MORITZ/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen (21) var tydelig sliten og utkjørt da han kjørte i mål lørdag. Kanskje ikke så rart når man har halsbetennelse og går på antibiotika.

V-cupfinale alpint

SLITEN KRISTOFFERSEN: Han tok seg helt ut lørdag, Henrik Kristoffersen. Med sykdom i kroppen må man si at en tiendeplass er godkjent.

– Det er ikke så lett å gjøre det bra når man ikke har spist på to dager og går på antibiotika, sier en meget sliten Henrik Kristoffersen til NRK.

Etter den første omgangen lå Kristoffersen 1.52 bak ledende Mathieu Faivre fra Frankrike på en ellevte plass. Han ble tatt med innendørs for å prøve og slappe av og få i seg litt næring før andreomgangen.

– Jeg har fått tips om sjokolademelk for å få litt mer energi. Jeg har halsbetennelse og vond smak i munnen hele tiden. Jeg er kvalm og har ikke matlyst i det hele tatt. Når halsen er hoven er det ikke lett å få i seg så mye mat, sa Kristoffersen i pausen.

Han kjørte bedre i andreomgangen, og kjørte seg opp en plass og ble beste norske på en tiendeplass.

– Jeg har hatt det bedre. Jeg har ikke feber eller noe, men kroppen føles helt død når jeg ikke har spist. Jeg er helt svimmel og klarer ikke å fokusere på noen ting, sier Kristoffersen.

SKI-WORLD-MEN-GIANT-SLALOM

UTSLITT: Henrik Kristoffersen la seg rett ned i snøen da han krysset mållinjen lørdag.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

– Mer selvtillit i slalåm

Henrik Kristoffersen sikret seieren i slalåmcupen for to uker siden. Søndag avsluttes verdenscupen med nettopp slalåm, og Kristoffersen skal motta kula som er beviset på at han er verdens beste slalåmkjører denne sesongen.

– Jeg håper jeg kan kjøre bedre i morgen. Jeg har litt mer selvtillit i slalåm enn i storslalåm. Forhåpentligvis så får jeg sove i natt, natt til i dag sov jeg nesten ikke i det hele tatt, forteller Kristoffersen.

Fransk storeslem

Ingen kunne gjøre noe med franskmennene i St. Moritz lørdag. Thomas Fanara tok sin første verdenscupseier foran landsmennene Alexis Pinturault og Mathieu Faivre.

Aleksander Aamodt Kilde (23) kjørte en meget god andreomgang og kjørte seg opp åtte plasser. Han ble nest beste norske på en ellevte plass.

– Jeg føler jeg hadde en veldig god omgang. Utstyret mitt passer nok bedre på mykere snø framfør den aggressive snøen i første omgang, sier Kilde.

V-cupfinale alpint

VIDEO: Se Aleksander Aamodt Kildes andreomgang her.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Mjelde kåret til tredje beste

  Maren Mjelde ble søndag kveld stemt frem av spillerne selv som den tredje beste spilleren i engelsk fotball.

  Lagveninne fra Chelsea, Fran Kirby, vant prisen. Ji So-yun fra Manchester City tok andreplassen.

  SOCCER-CHAMPIONS-CHE-WOB/WOMEN
  Foto: ADAM HOLT / Reuters
 • Napoli senket Juventus

  De fleste av de store fotballigaene er avgjort, men i Italia er det fortsatt spenning.

  Søndag kveld tapte tittelforsvarer Juventus 0–1 mot Napoli på hjemmebane.

  Dermed er Napoli bare ett poeng bak Juventus på toppen av tabellen.

  FBL-ITA-SERIE A-JUVENTUS-NAPOLI
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP
 • Salah kåret til årets spiller

  Liverpools storscorer Mohamed Salah ble søndag tildelt den prestisjetunge prisen som årets Premier League-spiller av den engelske spillerforeningen PFA, skriver NTB. Egypteren tangerte ligarekorden da han scoret sitt 31. seriemål lørdag.

  FBL-ENG-PR-WEST BROM-LIVERPOOL
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal