NRK Meny
Normal

Småsyk Kristoffersen beste norske: – Har ikke spist på to dager

ST. MORITZ/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen (21) var tydelig sliten og utkjørt da han kjørte i mål lørdag. Kanskje ikke så rart når man har halsbetennelse og går på antibiotika.

V-cupfinale alpint

SLITEN KRISTOFFERSEN: Han tok seg helt ut lørdag, Henrik Kristoffersen. Med sykdom i kroppen må man si at en tiendeplass er godkjent.

– Det er ikke så lett å gjøre det bra når man ikke har spist på to dager og går på antibiotika, sier en meget sliten Henrik Kristoffersen til NRK.

Etter den første omgangen lå Kristoffersen 1.52 bak ledende Mathieu Faivre fra Frankrike på en ellevte plass. Han ble tatt med innendørs for å prøve og slappe av og få i seg litt næring før andreomgangen.

– Jeg har fått tips om sjokolademelk for å få litt mer energi. Jeg har halsbetennelse og vond smak i munnen hele tiden. Jeg er kvalm og har ikke matlyst i det hele tatt. Når halsen er hoven er det ikke lett å få i seg så mye mat, sa Kristoffersen i pausen.

Han kjørte bedre i andreomgangen, og kjørte seg opp en plass og ble beste norske på en tiendeplass.

– Jeg har hatt det bedre. Jeg har ikke feber eller noe, men kroppen føles helt død når jeg ikke har spist. Jeg er helt svimmel og klarer ikke å fokusere på noen ting, sier Kristoffersen.

SKI-WORLD-MEN-GIANT-SLALOM

UTSLITT: Henrik Kristoffersen la seg rett ned i snøen da han krysset mållinjen lørdag.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

– Mer selvtillit i slalåm

Henrik Kristoffersen sikret seieren i slalåmcupen for to uker siden. Søndag avsluttes verdenscupen med nettopp slalåm, og Kristoffersen skal motta kula som er beviset på at han er verdens beste slalåmkjører denne sesongen.

– Jeg håper jeg kan kjøre bedre i morgen. Jeg har litt mer selvtillit i slalåm enn i storslalåm. Forhåpentligvis så får jeg sove i natt, natt til i dag sov jeg nesten ikke i det hele tatt, forteller Kristoffersen.

Fransk storeslem

Ingen kunne gjøre noe med franskmennene i St. Moritz lørdag. Thomas Fanara tok sin første verdenscupseier foran landsmennene Alexis Pinturault og Mathieu Faivre.

Aleksander Aamodt Kilde (23) kjørte en meget god andreomgang og kjørte seg opp åtte plasser. Han ble nest beste norske på en ellevte plass.

– Jeg føler jeg hadde en veldig god omgang. Utstyret mitt passer nok bedre på mykere snø framfør den aggressive snøen i første omgang, sier Kilde.

V-cupfinale alpint

VIDEO: Se Aleksander Aamodt Kildes andreomgang her.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg