Hopp til innhold

Småsyk Kristoffersen beste norske: – Har ikke spist på to dager

ST. MORITZ/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen (21) var tydelig sliten og utkjørt da han kjørte i mål lørdag. Kanskje ikke så rart når man har halsbetennelse og går på antibiotika.

V-cupfinale alpint

SLITEN KRISTOFFERSEN: Han tok seg helt ut lørdag, Henrik Kristoffersen. Med sykdom i kroppen må man si at en tiendeplass er godkjent.

– Det er ikke så lett å gjøre det bra når man ikke har spist på to dager og går på antibiotika, sier en meget sliten Henrik Kristoffersen til NRK.

Etter den første omgangen lå Kristoffersen 1.52 bak ledende Mathieu Faivre fra Frankrike på en ellevte plass. Han ble tatt med innendørs for å prøve og slappe av og få i seg litt næring før andreomgangen.

– Jeg har fått tips om sjokolademelk for å få litt mer energi. Jeg har halsbetennelse og vond smak i munnen hele tiden. Jeg er kvalm og har ikke matlyst i det hele tatt. Når halsen er hoven er det ikke lett å få i seg så mye mat, sa Kristoffersen i pausen.

Han kjørte bedre i andreomgangen, og kjørte seg opp en plass og ble beste norske på en tiendeplass.

– Jeg har hatt det bedre. Jeg har ikke feber eller noe, men kroppen føles helt død når jeg ikke har spist. Jeg er helt svimmel og klarer ikke å fokusere på noen ting, sier Kristoffersen.

SKI-WORLD-MEN-GIANT-SLALOM

UTSLITT: Henrik Kristoffersen la seg rett ned i snøen da han krysset mållinjen lørdag.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

– Mer selvtillit i slalåm

Henrik Kristoffersen sikret seieren i slalåmcupen for to uker siden. Søndag avsluttes verdenscupen med nettopp slalåm, og Kristoffersen skal motta kula som er beviset på at han er verdens beste slalåmkjører denne sesongen.

– Jeg håper jeg kan kjøre bedre i morgen. Jeg har litt mer selvtillit i slalåm enn i storslalåm. Forhåpentligvis så får jeg sove i natt, natt til i dag sov jeg nesten ikke i det hele tatt, forteller Kristoffersen.

Fransk storeslem

Ingen kunne gjøre noe med franskmennene i St. Moritz lørdag. Thomas Fanara tok sin første verdenscupseier foran landsmennene Alexis Pinturault og Mathieu Faivre.

Aleksander Aamodt Kilde (23) kjørte en meget god andreomgang og kjørte seg opp åtte plasser. Han ble nest beste norske på en ellevte plass.

– Jeg føler jeg hadde en veldig god omgang. Utstyret mitt passer nok bedre på mykere snø framfør den aggressive snøen i første omgang, sier Kilde.

V-cupfinale alpint

VIDEO: Se Aleksander Aamodt Kildes andreomgang her.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Idrettsforbundet reagerer på nytt lovforslag: – Det er en del utfordringer

    Norges idrettsforbund har konkludert med at et nytt lovforslag knyttet til kampen mot trakassering og seksuelle overgrep mot barn ikke «fullt ut dekker idrettens behov».

    Lovforslaget, som konkret omhandler idrettens mulighet til å oppbevare og dele personopplysninger om personer som bryter norsk lov, ble sendt på høring i februar. Fristen for å komme med innspill er 1. juni.

    Styret i Norges idrettsforbund behandlet saken på sitt møte denne uken og berømmer Kulturdepartementet for å se og imøtekomme behovet idretten har for en lovregulering.

    – Like fullt er det en del utfordringer med det som nå ligger på bordet. Lovforslaget har et virkeområde som ikke fullt ut dekker idretten behov, sier generalsekretær Nils Einar Aas.

    Han kommenterte forbundets arbeid med saken på et pressemøte onsdag. NIF peker blant annet på at lovforslaget burde hatt et enda videre virkeområde.

    – For eksempel er ikke økonomiske misligheter tatt med, og det er avgrensninger knyttet til tilskuere på idrettsarrangementer. Vi mener lovforslaget er veldig komplisert i sin oppbygning, og dette er ting vi vil spille inn i høringen, sa Aas.

    (NTB)

    L2bHzx6h56Q
    Foto: NTB
  • Bessebergs advokat reagerer kraftig på NIF-vedtak

    Anders Besseberg får ikke beholde æresmedlemskapet i Norges idrettsforbund som følge av korrupsjonsdommen i Buskerud tingrett, det opplyser Norges idrettsforbund.

    – På bakgrunn av erkjente kritikkverdige forhold som fremkommer i tingrettens dom av 12. april 2024 mot Anders Besseberg anser idrettsstyret at han har skadet idrettens anseelse, konkluderer de.

    Besseberg fratas æresmedlemskapet i NIF med umiddelbar virkning.

    78-åringens advokat Mikkel Toft Gimse reagerer sterkt på beskjeden om at Besseberg ikke får beholde hedersbevisningen sin.

    – Anders Besseberg er ikke kjent med dette. Vi reagerer på at han ikke ble kontaktet av NIF i forkant, men får vite om dette fra media, skriver Toft Gimse til NRK og utdyper:

    – Besseberg understreker at dommen mot ham ikke er rettskraftig og ser dette som en del av forhåndsdømmingen mot seg.

    Besseberg ble tildelt æresmedlemskapet i NIF allerede i 2013.

    Besseberg ble nylig felt på nesten alle tiltalepunkter og dømt til tre år og en måneds fengsel for grov korrupsjon fra tiden som president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

    Han har anket straffen.

    (NTB/NRK)

    ga8x3mpGGZk
    Foto: AP
  • Mbappé får tyn etter ny CL-smell

    Kylian Mbappé (25) greide heller ikke i år å vinne Champions League med Paris Saint-Germain. Han kommer dårlig ut på børsen etter semifinaleexiten.

    I en nådeløs dom gir L'Équipe angriperen en toer på en skala som går til ti. «Slutten på drømmen», skriver den franske avisen i overskriften etter tirsdagens 0-1-tap hjemme mot Borussia Dortmund.

    Mbappé ble i sin tid hentet til PSG for enorme summer. Målet var at han skulle skyte klubben til suksess i den gjeveste europacupen, men det gikk aldri veien. Nærmest var laget som tapende finalist i 2020.

    Dortmund er bare nummer fem i ligaen i Tyskland, men danket ut PSG 2-0 sammenlagt.

    «Slike kvelder blir arven hans. Sju år med feilede forsøk», skriver britiske Daily Mail om Mbappé. I spanske Sport står det at «Mbappé er ute av stand til å ikle seg helterollen».

    Mbappé forlater PSG når kontrakten løper ut etter sesongen, og neste stoppersted blir trolig Real Madrid. «Han tar farvel med den franske hovedstaden med mer smerte enn ære», skriver den Madrid-baserte storavisen Marca.

    (NTB)

    Mbappé
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal