– Har ikke snakket så høyt om problemene

RØROS (NRK): Martine Ek Hagen innrømmer at hun har slitt etter en hard treningsøkt i 26 minusgrader.

Martine Ek Hagen

PUSTEPROBLEMER: Martine Ek Hagen hadde mest lyst til å hoppe av NM-løpet da hun passerte utøverhotellet.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Torsdag gikk 23-åringen inn til sjuendeplass på 10 km fristil i NM på Røros. Det var litt under pari for jenta som slåss om VM-plass på flere distanser, deriblant nettopp denne øvelsen.

Etterpå måtte hun innrømme at hun har slitt med luftveiene den siste tiden.

– Jeg gjennomførte en hardøkt i 26 minusgrader da vi kom til Rybinsk i forrige uke. Etter det har jeg kjent det i luftveiene, sier Hagen.

Vurderte å bryte

– I dag gikk jeg egentlig bare og lurte på hvor jeg skulle bryte. Det var veldig fristende å bare gå rett inn på hotellet da jeg passerte, erkjenner hun med et smil.

– Føler du at du må konkurrere her for å kvalifisere deg til VM?

– Jeg har ikke snakket så høyt om problemene til Egil Kristiansen, for å si det sånn, sier hun til NRK.

Samtidig understreker Martine Ek Hagen at hun ble nummer to på 15 km fellesstart med skibytte i verdenscupen i Rybinsk så sent som søndag, til tross for de samme problemene.

– Ikke for enhver pris

Landslagstrener Kristiansen har imidlertid litt bedre oversikt enn Hagen antyder.

– Hun har slitt litt med luftveiene, men jeg tror hun har fått den behandlingen som er mulig, sier han til NRK.

Han vil snakke med Martine Ek Hagen for å vurdere om det er fornuftig å droppe lørdagens 15-kilometer.

– Man skal ikke gå skirenn for enhver pris, fastslår han.

Tett VM-kamp

For hans del begynner VM-uttaket å bli enda mer komplisert. Therese Johaug, Marit Bjørgen og Heidi Weng bekreftet nok en gang at de er verdens beste skiløpere.

Men der Ragnhild Haga, Martine Ek Hagen og Ingvild Flugstad Østberg så ut som de heteste kandidatene til de siste plassene på distanselagene i Falun, har Kristin Størmer Steira og særlig Astrid Uhrenholdt Jacobsen meldt seg på for fullt.

– De slår hverandre annenhver gang nå. Det er ikke enkelt, konstaterer Egil Kristiansen.

Siste nytt

 • Bernardo-volley i City-seier

  Et volleyskudd fra øverste hylle signert Bernardo Silva ble vinnermålet da Manchester City vant 2-1 over Aston Villa og holdt tritt med serieleder Chelsea.

  City dominerte bortekampen fra start og ledet 2-0 ved pause før Ollie Watkins skapte ny spenning med et reduseringsmål. En utligning maktet ikke Steven Gerrards menn å få inn, og dermed tok tettrioen i Premier League tre poeng hver.

  Chelsea vant i likhet med City 2-1 på bortebane (mot Watford), mens Liverpool seiret 4-1 i byderbyet mot Everton. Chelsea topper tabellen ett poeng foran City og to foran Liverpool.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Salah i toppform – 4-1 i byderbyet

  Premier Leagues toppscorer Mohamed Salah leverte to mål da Liverpool banket Everton 4-1 i byderbyet onsdag.

  Med «kun» ett mål på de tre foregående kampene var Salah tilbake og scoret sitt 12. og 13. mål for sesongen. Han har fire mål ned til Jamie Vardy på toppscorerlista i Premier League for øyeblikket.

  Jordan Henderson og Diogo Jota satte de to andre Liverpool-scoringene, mens Demarai Gray satte Evertons ene.

  Både Chelsea og Manchester City gjorde jobben, så det betyr at de rødkledde stadig er to poeng bak Chelsea og på tredjeplass. Den nevnte trioen har nå sju poeng ned til neste lag (West Ham) på tabellen.

  Mohamed Salah
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Watford skapte trøbbel for Chelsea

  Chelsea slet seg til 2-1-seier i Premier League-kampen mot Watford etter at oppgjøret ble midlertidig stanset på grunn av en hendelse på tribunen.

  Kampen ble stoppet på stillingen 0-0 i det 13. minutt på grunn av at en tilskuer fikk akutte helseproblemer. Spillerne ble sendt i garderoben. Etter omkring 30 minutter ble kampen satt i gang igjen.

  Etter det sendte Mason Mount Chelsea i føringen, men Emmanuel Dennis utlignet like før pause. Hakim Ziyech ble matchvinner for Chelsea snaut 20 minutter før slutt i det som ble en kamp utenom det vanlige i Watford.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Egerton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal