Hopp til innhold

– Jeg har så vondt at det blir farlig

Pål Anders Ullevålseter (43) har hatt mange tøffe dager på motorsykkelen, men fredag var den verste. Nå er han redd for hva som kan skje på dagens etappe.

Video "Så deilig å svime av!"

Se Pål Anders Ullevålseter forklare hvor utrolig deilig det var å svime av etter fredagens etappe i Rally Dakar.

Pål Anders Ullevålseter

Pål Anders Ullevålseter viser det kanskje ikke, men smertene på den 12. etappen var nærmest uutholdelige.

Foto: JACKY NAEGELEN / Reuters

– Rett etter jeg kommer i mål, står jeg og pisser med huet mot gjerdestolpen. Så, mens jeg pisser, bare svimer jeg av. Og det var så deilig, det var så deilig å svime av. Da jeg våknet, stod syv mann over meg.

Slik var de første sekundene etter Pål Anders Ullevålseter kom i mål på den knalltøffe 12. etappen av Rally Dakar på fredag.

Han måtte hjelpes av sykkelen og av med klærne, og så gikk han rett i bakken.

Fikk muskelskade i sanddyne

NRK møter ham etter løpet, og det er en tydelig preget Ullevålseter som forteller om det som ble en marerittdag uten like.

Det hele startet etter bare 10 kilometer av den 245 kilometer lange etappen, da den norske motorsykkelføreren kjørte rett inn i en sanddyne og ble stående bom fast.

Idet 43-åringen skulle løfte fri sykkelen, gikk det galt.

– Jeg kjenner en muskel eller noe som ryker inne i brystkassa her, sier Ullevålseter og illustrerer ved å vri opp en tenkt muskel som en klut - en klut som til slutt ryker i to.

«Det gjorde så jækla vondt»

På det tidspunktet var det fortsatt godt over 200 kilometer igjen av etappen. Mange ville brutt, men hardhausen Ullevålseter bet tennene sammen og satte seg tilbake på sykkelsetet.

Det kostet mye.

– Hver gang du treffer en dump eller mister kontrollen, har du bare lyst til å slippe sykkelen, for det gjør så vondt. Det er en jungel med sanddyner, og det hadde jeg lengta etter, men ikke i dag. Det gjorde så jækla vondt, sier Ullevålseter til NRK.

Likevel var han aldri i tvil om at han skulle komme til mål.

– Greia var hvor lang tid det skulle ta. Og i tillegg til smertene mistet jeg clutchen inni alle sanddynene fordi det var for varmt. Det er en av de verste dagene jeg har hatt på motorsykkelen, sier han.

Pål Anders Ullevålseter

Pål Anders Ullevålseter var ikke like glad i sanddyner som vanlig på den 12. etappen. Her er han i aksjon dagen før.

Foto: JACKY NAEGELEN / Reuters

Farlig vondt

Nå frykter nordmannen at det kan gå galt også på dagens etappe. Det er rett og slett så vondt at det kan bli farlig å kjøre.

– Det verste er å få sideveis bevegelser så det smeller i sykkelen. Det gjør litt for vondt, det er på kanten til farlig, sier Ullevålseter.

Hvis han satser for hardt i terrenget, må han nemlig hente ut bjørnekreftene for å rette opp sykkelen. Bjørnekrefter han ikke har lenger, rett og slett fordi det gjør så vondt.

– Det er viktig å prøve å komme til mål, men samtidig må du legge inn sikkerhetsmarginer ut ifra hvilken situasjon du er i, for her er det veldig farlig hvis man går på for hardt, sier han.

Gruer seg til nok en tøff dag

På lørdag skal han kjøre en transportetappe på 100 kilometer i tillegg til selve etappen på 275 kilometer.

Etter han utrolig nok greide å kare seg til mål på ellevte beste tid i går, ligger han fortsatt på syvendeplass i sammendraget.

– Jeg har fått i meg litt vann i kroppen og masse smertestillende, men jeg gruer meg noe sinnssykt til i morgen, sier 43-åringen.

I et vanlig rally ville han neppe fått fortsette å kjøre, men i Dakar er legene innforstått med at utøverne er villig til å kjøre med ekstreme skader. Derfor blir han trolig å finne på startstreken også på lørdag.

– Jeg er utrolig glad for at det bare er to dager til mål. Hadde dette skjedd for to uker siden, hadde det vært kroken på døra, sier Pål Anders Ullevålseter.

Video Ullevålseter om å kjøre med skade

Pål Anders Ullevålseter ser frem mot lørdagens etappe.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal