NRK Meny
Normal

Slik skal Svindal beholde superformen i jula

Aksel Lund Svindal tar juleferie på topp. Han har imidlertid ingen planer om å la kompis Kjetil Jansrud ta igjen forspranget i verdenscupen.

Italy Alpine Skiing World Cup

I STORFORM: Aksel Lund Svindal har hatt en fantastisk start på sesongen.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

De norske alpinistene tar juleferie etter en fantastisk start på sesongen.

Best av alle har uten tvil vært Aksel Lund Svindal. Etter verdenscupcomebacket i november har han røsket med seg hele fem verdenscupseier.

– Hirscher er nok ikke happy

Med det leder han sammenlagtcupen 57 poeng foran Marcel Hisrcher. Og etter andreplassen under paralellstorslalåmen i Alta Badia tok han enda noen poeng på slalåmkongen fra Østerrike.

– Dette var nok poeng som både jeg og Hircher hadde trodd skulle gå i favør han. Men dette vil bli avgjort i mars, så det er ikke så mye å tenke på. Men han er nok ganske revansjesugen når han skal kjøre slalåm i Madonna tirsdag. Jeg tipper at han ikke er spesielt «happy», sier Svindal.

ALPINE-SKIING/ALTA BADIA Kjetil Jansrud of Norway and his compatriot Aksel Lund Svindal react after placing first and second in the men's parallel giant slalom at the Alpine Skiing World Cup in Alta Badia

VENNER OG KONKURRENTER: Aksel Lund Svindal leder verdenscupen foran Marcel Hircher og Kjetil Jansrud. Sistnevnte håper å hente inn forspranget etter jul.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Stemningen i det norske laget har ikke overraskende vært svært god hele sesongen. Svindal tror også det er en av hovedfaktorene for at resultatene skal fortsette å komme.

– Det er bra stemning i laget, ting er veldig gøy, og det hjelper. Jeg skal ta den perioden som kommer nå før Wengen og Alboden til å forberede meg veldig godt, men med ro. Jeg skal kjøre med kvalitet, og ikke miste huet helt. Bare ha det gøy. Man får overskudd av det også. Ikke være helt sammenbitt hele tiden, sier han.

Dette er et svar lagkamerat Jansrud, nummer tre i sammendraget, liker å høre.

– Jeg skal trene litt jeg da, så jeg kan tukte han i rennene som kommer, sier han.

Men ifølge Svindal er det ingen fare for at Jansrud skal hente inn forspranget.

– Jeg kommer til å være her hver dag du trener. Så det blir ikke noe tjuvtrening, ler han.

Klar for julefeiring

Men før alvoret begynner igjen skal de to fartskanonene ha noen dager julefeiring. Det betyr hjemreise til Norge - i hvert fall for en av dem.

– Jeg drar hjem. Jeg har litt nevøer og nieser som kommer. Så jeg må gjøre plikten min der - noe jeg gleder meg til, sier Jansrud.

For Svindal blir det imidlertid ingen norsk jul dette året.

– Jeg drar til Innsbrück. Jeg har familie som allerede er på plass hjemme hos meg der. Så det blir trivelig, sier han.

Siste nytt

 • NBA-profil kopierte legende

  NBA-profilen DeMarcus Cousins ble den første spilleren siden 1972 som noterte minst 40 poeng, 20 returer og 10 poenggivende pasninger i en kamp. Profilen endte opp med 44 poeng, 24 returer og 10 poenggivende pasninger da laget slo Chicago Bulls.

  BASKETBALL-OLY-2016-RIO-USA-ARG
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp
 • Tennisspiller fikk kjempebot

  Den tyske tennisproffen Mischa Zverev er ilagt en bot på 342.000 kroner for måten han gjennomførte sin kamp på i 1. runde av Australian Open. Boten er den største som er ilagt en tennisspiller i Grand Slam-sammenheng for et regelbrudd på banen.

  Australian Open Tennis Zverev Fine Mischa Zverev
  Foto: Dita Alangkara / AP
 • Avalanche med enorm seiersrekke

  NHL-klubben Colorado Avalanche er inne i en seiersrekke som ikke synes å ta slutt. Mandag ble det 4-2-seier mot Toronto Maple Leafs. Dermed står den amerikanske hockeystorheten med ti strake seire i NHL.

  HOCKEY-NHL-TOR-COL/
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Storslalåm, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn