NRK Meny
Normal

Slik skal Svindal beholde superformen i jula

Aksel Lund Svindal tar juleferie på topp. Han har imidlertid ingen planer om å la kompis Kjetil Jansrud ta igjen forspranget i verdenscupen.

Italy Alpine Skiing World Cup

I STORFORM: Aksel Lund Svindal har hatt en fantastisk start på sesongen.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

De norske alpinistene tar juleferie etter en fantastisk start på sesongen.

Best av alle har uten tvil vært Aksel Lund Svindal. Etter verdenscupcomebacket i november har han røsket med seg hele fem verdenscupseier.

– Hirscher er nok ikke happy

Med det leder han sammenlagtcupen 57 poeng foran Marcel Hisrcher. Og etter andreplassen under paralellstorslalåmen i Alta Badia tok han enda noen poeng på slalåmkongen fra Østerrike.

– Dette var nok poeng som både jeg og Hircher hadde trodd skulle gå i favør han. Men dette vil bli avgjort i mars, så det er ikke så mye å tenke på. Men han er nok ganske revansjesugen når han skal kjøre slalåm i Madonna tirsdag. Jeg tipper at han ikke er spesielt «happy», sier Svindal.

ALPINE-SKIING/ALTA BADIA Kjetil Jansrud of Norway and his compatriot Aksel Lund Svindal react after placing first and second in the men's parallel giant slalom at the Alpine Skiing World Cup in Alta Badia

VENNER OG KONKURRENTER: Aksel Lund Svindal leder verdenscupen foran Marcel Hircher og Kjetil Jansrud. Sistnevnte håper å hente inn forspranget etter jul.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Stemningen i det norske laget har ikke overraskende vært svært god hele sesongen. Svindal tror også det er en av hovedfaktorene for at resultatene skal fortsette å komme.

– Det er bra stemning i laget, ting er veldig gøy, og det hjelper. Jeg skal ta den perioden som kommer nå før Wengen og Alboden til å forberede meg veldig godt, men med ro. Jeg skal kjøre med kvalitet, og ikke miste huet helt. Bare ha det gøy. Man får overskudd av det også. Ikke være helt sammenbitt hele tiden, sier han.

Dette er et svar lagkamerat Jansrud, nummer tre i sammendraget, liker å høre.

– Jeg skal trene litt jeg da, så jeg kan tukte han i rennene som kommer, sier han.

Men ifølge Svindal er det ingen fare for at Jansrud skal hente inn forspranget.

– Jeg kommer til å være her hver dag du trener. Så det blir ikke noe tjuvtrening, ler han.

Klar for julefeiring

Men før alvoret begynner igjen skal de to fartskanonene ha noen dager julefeiring. Det betyr hjemreise til Norge - i hvert fall for en av dem.

– Jeg drar hjem. Jeg har litt nevøer og nieser som kommer. Så jeg må gjøre plikten min der - noe jeg gleder meg til, sier Jansrud.

For Svindal blir det imidlertid ingen norsk jul dette året.

– Jeg drar til Innsbrück. Jeg har familie som allerede er på plass hjemme hos meg der. Så det blir trivelig, sier han.

Siste nytt

 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP
 • Gir ikke opp 5000-meter

  Etter det mislykkede forsøket på EM-kravet på 5000-meter i Stockholm, vurderte Filip Ingebrigtsen å droppe distansen under EM i Berlin. Ifølge trenerpappa Gjert har Filip nå bestemt seg for å gjøre et nytt forsøk på kravet. – Men vi vet fortsatt ikke når og hvor, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Frankrike - Peru
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia