Slik hylles nødlandslaget: – Dette er så vakkert

Det norske herjet tidvis med Østerrike i den avgjørende Nasjonsligakampen.

Football, Nations League, Austria - Norway

NESTEN: Norge ledet mot Østerrike flere minutter på overtid, men slapp inn da de jaktet målet som kunne sikret seier i Nasjonsligaen.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Det gikk ikke mange minutter ut i Norges landskamp mot Østerrike for emneknaggen #nødlandslaget trendet på Twitter.

For de norske spillerne la ned en meget solid innsats, jobbet og slet på hver eneste ball, og skapte både de fleste og største sjansene borte mot Østerrike. Nå hylles Nød-Norge for den heroiske innsatsen.

– Jeg sitter og syns det er fantastisk å se en sånn vanvittig lagmoral. De kjemper på hver ball. Det er litt sånn rørende, egentlig. Jeg er rørt, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

På sin Instagram-konto har Martin Ødegaard lagt ut følgende melding:

– Norge er stolte av dere, skriver Real Madrid-spilleren.

Ødegaards hyllest
Foto: Skjermdump fra Instagram

– En gedigen positiv overraskelse

Til tross for at de ble kalt inn på landslaget under tre døgn før kamp, storspilte de norske spillerne i den avgjørende kampen.

Spesielt én mann imponerte ekspertene.

– Jeg syns Sondre Tronstad har levert en søknad til å være med når samtlige spillere er tilgjengelige. Har den kombinasjonen av enorm arbeidsinnsats og å spille trygt og godt sentralt på midtbanen, som Norge ofte har savnet, spesielt i denne formasjonen, mente Brede Hangeland på TV 2s sending.

NRKs ekspert er enig.

– For meg er Sondre Tronstad gedigen positiv overraskelse. Han har kanskje gått litt under radaren for de fleste. Så god til å vinne ballen, en vanvittig god kamp. En god søknad til å bli invitert igjen, mener Torp.

Laster Twitter-innhold

– Nakstad visste hva han gjorde

For selv om Norge ikke vant kampen, vant de det norske folks hjerter med innsatsen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Oppladningen var langt fra opptimal for laget. Da Omar Elabdellaoui testet positivt på koronaviruset fredag forrige uke, satte norske helsemyndigheter ned foten. Laget skulle i karantene, og «nødlandslaget» ble et faktum.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Sportsnyheter

Målvakt i sjokk da glassplate falt på banen: – Jeg greide ikke å reagere

Bare flaks hindret personskade da en glassplate falt ned på banen like før håndballkampen mellom Sverige og Ungarn.

Stöckl tok ansvar etter norsk kaosåpning: – Det ble for mye for meg

Daniel-André Tande ble sendt i ambulanse etter et stygt fall. Det preget landslagssjefen såpass at han gjorde en tabbe som kostet Johann André Forfang finaleomgangen.

Siste nytt

 • Ødegaard benket da Real tapte

  Martin Ødegaard har startet de to siste kampene for Real Madrid. Lørdag måtte han finne seg i å starte på benken, da Los Blancos tok imot Alavés.

  Real har ikke hatt noen drømmestart på sesongen, men kunne tette igjen luka opp til Real Sociedad og Atlético Madrid med seier lørdag.

  Slik gikk det derimot ikke. Et tidlig Alavés i hver sin omgang sørget for at hjemmelaget lå under 2–0 da Ødegaard entret banen etter 70 minutter.

  Nordmannen slo corneren som til Casemiro til slutt fikk satt i mål, men det holdt ikke. Dermed røk Real Madrid på sitt tredje tap denne sesongen, og er plassert på fjerdeplass. De har seks poeng opp til de to i tet.

  8nSAvFKcDG0
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Magnus Carlsen til finale

  Magnus Carlsen spilte 2-2 i den siste semifinaleduellen mot russiske Jan Nepomnjasjtsjij. Dermed er nordmannen klar for finale i Champion Chess Tour. Carlsen ledet foran lørdagens møte. I finalen møter han amerikanske Wesley So.

  Magnus Carlsen
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Leeds med kruttsterk borteseier

  Nyopprykkede Leeds tok en sterk borteseier med 1-0 over Everton lørdag. Brasilianeren Raphinha avgjorde med et langskudd etter en sjansefest av de sjeldne. Leeds er etter lørdagens seier oppe på 11.-plass.

  Leeds United's Raphinha
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal