Hopp til innhold

Slik hylles nødlandslaget: – Dette er så vakkert

Det norske herjet tidvis med Østerrike i den avgjørende Nasjonsligakampen.

Football, Nations League, Austria - Norway

NESTEN: Norge ledet mot Østerrike flere minutter på overtid, men slapp inn da de jaktet målet som kunne sikret seier i Nasjonsligaen.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Det gikk ikke mange minutter ut i Norges landskamp mot Østerrike for emneknaggen #nødlandslaget trendet på Twitter.

For de norske spillerne la ned en meget solid innsats, jobbet og slet på hver eneste ball, og skapte både de fleste og største sjansene borte mot Østerrike. Nå hylles Nød-Norge for den heroiske innsatsen.

– Jeg sitter og syns det er fantastisk å se en sånn vanvittig lagmoral. De kjemper på hver ball. Det er litt sånn rørende, egentlig. Jeg er rørt, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

På sin Instagram-konto har Martin Ødegaard lagt ut følgende melding:

– Norge er stolte av dere, skriver Real Madrid-spilleren.

Ødegaards hyllest
Foto: Skjermdump fra Instagram

– En gedigen positiv overraskelse

Til tross for at de ble kalt inn på landslaget under tre døgn før kamp, storspilte de norske spillerne i den avgjørende kampen.

Spesielt én mann imponerte ekspertene.

– Jeg syns Sondre Tronstad har levert en søknad til å være med når samtlige spillere er tilgjengelige. Har den kombinasjonen av enorm arbeidsinnsats og å spille trygt og godt sentralt på midtbanen, som Norge ofte har savnet, spesielt i denne formasjonen, mente Brede Hangeland på TV 2s sending.

NRKs ekspert er enig.

– For meg er Sondre Tronstad gedigen positiv overraskelse. Han har kanskje gått litt under radaren for de fleste. Så god til å vinne ballen, en vanvittig god kamp. En god søknad til å bli invitert igjen, mener Torp.

Laster Twitter-innhold

– Nakstad visste hva han gjorde

For selv om Norge ikke vant kampen, vant de det norske folks hjerter med innsatsen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Oppladningen var langt fra opptimal for laget. Da Omar Elabdellaoui testet positivt på koronaviruset fredag forrige uke, satte norske helsemyndigheter ned foten. Laget skulle i karantene, og «nødlandslaget» ble et faktum.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • PL-håpet sluknet for Berges lag etter straffedrama

  Comebacket til Sander Berge og Sheffield United var ikke nok til å klå Nottingham Forest i opprykksjakten. 29. mai spiller Forest om Premier League-plass.

  Det skjer mot Huddersfield på Wembley i det som ofte kalles «fotballens mest verdifulle kamp». Vinneren er garantert over 1 milliard kroner i inntekter.

  Tirsdag snudde Sheffield United 0-1 til 2-1 i Nottingham. Dermed sto det 3-3 sammenlagt, men i straffesparkkonkurransen feilet gjestene. Der åpnet de med to strake bom før Berge scoret på deres tredje forsøk. Forest vant straffedramaet 3-2.

  Berge markerte seg i begge kampene mot Forest med scoring lørdag og assist tirsdag, men bidraget holdt ikke.

  Brannan Johnson tok vertene effektivt foran etter snaut 20 minutter. Den unge waliseren scoret på Forests første sjanse etter en gnistrende åpning fra gjestene. Johnson gjorde som sin far David for 19 år siden og noterte mål for Nottingham-klubben i begge opprykkskampene i semifinalen. Også den gang var det mot Sheffield United.

  Rett etter hvilen bidro Berge med å tenne «Blades»-håpet. Han slo lavt inn forut for Morgan Gibbs-Whites utligning. Snaut 20 minutter senere fikset John Fleck 2-1 for gjestene, og duellen måtte ut i ekstraomganger. (NTB)

  Britain Soccer England Championship Playoffs
  Foto: Danny Lawson / AP
 • Fiasko for Medvedev i comebacket

  Den russiske verdenstoeren Daniil Medvedev tapte sin første tenniskamp på nesten to måneder. Han røk i strake sett for Richard Gasquet i Genève.

  Nederlaget passer Medvedev svært dårlig foran årets andre Grand Slam-turnering. Gruskonkurransen i Sveits var ment å gi ham kamprytme i oppladningen til Roland-Garros.

  Gasquet vant tirsdagens oppgjør med settsifrene 6-2, 7-6 (7-5). Det var første gang at den franske veteranen slo en topp-to-spiller på verdensrankingen siden triumfen mot Roger Federer i 2005.

  Medvedev hadde ikke spilt siden kvartfinaletapet på hardcourten i Miami Open i slutten av mars. Etterpå var han gjennom en brokkoperasjon. Dermed gikk russeren glipp av de første ukene av grussesongen. (NTB)

  ATP 250 - Geneva Open
  Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters
 • Aftonbladet: Zlatan-forfall til kamper mot Norge

  Zlatan Ibrahimovic (40) står over Sveriges landslagssamling i juni, erfarer Aftonbladet. Veteranspissen blir ikke å se på banen i oppgjør mot Norge.

  Sverige har fire kamper i nasjonsligaen på kort tid neste måned, og to av dem er mot Norge (hjemme 5/6 og borte 12/6). Ibrahimovic blir ikke involvert i noen av dem.

  Milan-spissen har gjort seg uaktuell, melder Aftonbladet. Ifølge avisen kan han ha spilt sin siste landskamp. Forfallet er koblet til Ibrahimovics skadeproblemer den siste tiden. (NTB)

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Christine Olsson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste