NRK.no fulgte Norge - Frankrike

Norge slo Frankrike 5-2 i den siste kampen i mellomspillet i ishockey-VM. Dermed er Norge klare for kvartfinale.

Marius Holtet

Marius Holtet jubler etter sin tredje scoring i kampen som sendte Norge opp i 4-2.

Slutt: Norge - Frankrike 5-2

Norge vant skuddstatistikken i 3. periode 9-4. Totalt vant Norge skuddstatistikken 37-19.

Frankrike pådro seg til sammen 32 utvisningsminutter, mens Norge pådro seg åtte minutter.

Ikke uventet ble Marius Holtet kåret til kampens beste spiller, mens Laurent Meunier ble kåret til beste franske spiller.

NRK.no fulgte dramaet Norge - Frankrike direkte. Slik var kampen:

60.00 Dommeren blåser for full tid og Norge har vunnet 5-2. Dermed er Norge klar for kvartfinale i VM, sannsynligvis mot Tsjekkia.

58.11 Ken Andre Olimb tar straffen selv, men Frankrikes målvakt redder.

58.11 Ken Andre Olimb blir felt og Norge får straffeslag mens Frankrikes Kevin Hecquefeuille får to minutters utvisning.

56.14 Fransk utvisning. Sacha Treille får to minutter for å ha satt albuen i ansiktet på Holøs. Deretter kjefter han på dommeren og får ti minutter ekstra.

54.33 Norsk utvisning. Per Åge Skrøder får to minutter for interference.

53.25 Fransk utvisning. Vincent Bachet får to minutter for holding.

52.26 Norge går opp i 5-2. Marius Holtet scoret sitt fjerde mål for dagen.

50.00 Siste periode er halvspilt. Norge kontrollerer kampen, og slitne franske spillere åpner for norske kontringer. Norge er ti minutter fra en VM-kvartfinale.

42.25 Norge har fullt lag og slapp unna Olimbs utvisning uten baklengsmål.

40.00 Tredje periode er i gang.

Marius Holtet og Ken Andre Olimb

Marius Holtet og Ken Andre Olimb jubler etter et av Holtets tre mål.

- Det er utrolig spennende. Vi har gitt oss selv et godt utgangspunkt før tredje periode med at vi er foran med to, men spillet har ikke vært like godt som tidligere i VM, sier sportssjef i Norges Ishockeyforbund, Petter Salsten, til NRKs reporter på tribunen i Kosice i pausen før den avgjørende perioden.

Norge vant skuddstatistikken i 2. periode 16-10. Totalt leder Norge skuddstatistikken 28-15. Frankrike har pådratt seg ni tominutters utvisninger, mens Norge har pådratt seg tre tominuttere.

40.00 Annen periode er over. Norge er 20 minutter fra en kvartfinale i VM.

39.58 Fransk utvisning. Teddy Da Costa får to minutter for høy kølle.

38.35 Norsk utvisning. Mathis Olimb får to + to minutter for høy kølle. Olimb fikk utvisningen til tross for at TV-bildene tydelig viste at det var en franskmann som slo sin egen spiller i ansiktet med kølla.

35.19 Norge går opp i 4-2. Marius Holtet scorer sitt tredje mål for kampen på en retur fra keeper etter et skudd fra Per-Åge Skrøder.

34.31 Frankrike får sin fjerde utvisning på få minutter. Bellemare ryker for hekting.

33.14 Fransk utvisning igjen. Henderson klarerer over vantet. Norge skal spille fem mot tre i over ett minutt.

32.24 Enda en fransk utvisning. Daniel Fleury får to minutter for slag på skøytene.

31.20 Frankrike reduserer til 3-2. Laurent Meunier scorer akkurat i det Norge blir fulltalige.

30.33 Ny fransk utvisning. Franske Nicolas Besch får to minutter for slåssing. Han gikk løs på Ole Kristian Tollefsen og nordmannen slapp unna uten utvisning.

29.16 Norge får sin første utvisning i kampen. Andreas Martinsen får to minutter for kryss-takling.

Sveitsiske supportere

Sveitsiske supportere viser godt humør på tribunen i Kosice.

De sveitsiske supporterne på tribunen liker ikke det de ser. - Frankrike må vinne ellers har vi ikke mulighet til å gå til kvartfinalen, sier de sveitsiske supportene som følger Norges kamp med spenning.

27.04 Ny fransk utvisning. Yohann Auvitu får to minutter for hekting. Norske spillere er ennå ikke utvist.

24.32 Fransk utvisning. Thomas Roussel får to minutter for høy kølle.

21.56. Frankrike har fullt lag.

20.00 2. periode er i gang. Norge starter i overtall.

- Vi begynner bra. Så gir vi bort litt igjen på slutten. Men fortsetter vi slik så går det veien, sier Martin Laumann Ylven i pausen. Han må se resten av vm fra tribunen på grunn av en skade han pådro seg mot Østerrike.. -Skulle jeg ha spilt måtte jeg ha brukt skinner, så jeg står over, sier Laumann Ylven.

Per-Age Skrøder og Cristobal Huet.

Per-Age Skrøder setter inn 1-0 bak Frankrikes målvakt Cristobal Huet.

20.00 Første periode er over. Norge leder 3-1 etter å ha vunnet skuddstatistikken 12-5.

19.56 Fransk utvisning. Julien Desrosier blir utvist i to minutter for hekting.

17.50 Marius Holtet øker til 3-1 for Norge. Marius Holtet vant pucken og stormet mot mål. Lurte av Frankrikes målvakt og satte pucken sikkert i mål.

10.57 Frankrike reduserer til 2-1. Ole Kristian Tollefsen tar ned pucken med hånden, men får ikke kontroll og Frankrike kommer tre mot to. Damien Fleury scorer etter pasning fra Damien Raux.

Jon Haukeland

Generalsekretær Jon Haukeland på tribunen i Kosice.

Per-Age Skrøder

Per-Age Skrøder jubler etter å ha gitt Norge ledelsen 1-0.

08.30 - Jeg synes vi har gitt Frankrike noen sjanser vi ikke har gitt før i turneringen, men vi er fornøyde med to mål. Samtidig tar det bare ti sekunder å score. Måtte dette vare, sier generalsekretæren i ishockeyforbundet, Jon Haukeland til NRK på tribunen i Kosice.

6.32 Mathis Olimb får pucken i "slottet", men skyter rett på Frankrikes målvakt.

05.02 Kaos foran Norges mål etter at Haugen slipper pucken, men klarer å kaste seg over den og redde.

03.52 2-0 til Norge. Ken Andre spiller til Marius Holtet og scorer fra "slottet", mens Frankrike hadde en avventede utvisning og Norge spilte seks mot fem.

03.26 1-0 til Norge. Morten Ask spiller nydelig frem til Per-Åge Skrøder som kommer alene med keeper og setter pucken opp i nett-taket.

02.15 Norge slurver i overtall og en fransk spiller kommer alene med Norges målvakt. Haugen redder mesterlig!

01.40 Frankrike får kampens første utvisning. Kevin Hecquefeuille blir utvist for hekting.

01.00 Norge kommer til kampens første sjanse. Anders Bastiansen skyter på backhand fra spiss vinkel, men Lars Erik Spets rekker ikke frem til å styre inn pucken.

00.00 Dommeren blåser kampen i gang. Norge stiller i hvite trøyer. Frankrike i blå trøyer.

Forutsetningene før kampen

Norge har en sjelden sjanse til gå til en kvartfinale under VM i Slovakia.

Med ett poeng mot Frankrike sikrer Norge seg 4. plassen i gruppen, uansett om Sveits skulle vinne over USA senere i dag. I så fall ender både Norge og Sveits på seks poeng, men Norge går videre på innbyrdes oppgjør.

Også med tap mot Frankrike kan det norske laget gå videre, men det er avhengig av at ikke Sveits vinner over USA.

Artikkelen fortsetter under tabellen.

Stillingen i Norges gruppe før dagens kamper.

Møter trolig Tsjekkia

Lars Haugen

Målvakt Lars Haugen har vært den store positive overraskelsen under VM.

Dersom Norge går videre i VM venter trolig Tsjekkia i kvartfinalen.

Tsjekkia har allerede vunnet den andre gruppen i mellomspillet, og hvis Norge blir nummer fire i sin gruppe blir det kamp mot Tsjekkia på onsdag eller torsdag.

Norge har også en sjanse til å bli nummer tre i grupper, dersom det norske laget slår Frankrike, og Sveits senere i dag vinner over USA.

Da går Norge forbi USA og ender på 8 poeng, mens USA blir stående på sju.

I så fall skal Norge opp mot Finland, Tyskland eller Russland i kvartfinalen.

• Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

– Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

– Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

Lucas Braathen
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

«Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

Japan F1 GP Auto Racing
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

– Nok er nok, avslutter han med.

Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)