Hopp til innhold

Slik feiret byen opprykk – nå må klubben selges

Julian Kristoffersen (24) og Salernitana satte fotballgale Salerno på hodet med opprykk til Serie A. Men det er fortsatt ett problem.

EKSTATISK: Det var god kok i Salerno da Salernitana tok steget opp til det gjeveste selskapet i Italia.

Bildene ovenfor gir et lite innblikk i hva fotballen betyr på sørvestkysten av Italia, bare noen mil sør for Napoli.

Denne uken var 23 års ventetid over da Salernitana sikret opprykk fra Serie B.

Likevel må supporterne vente litt til.

Salerniatana er nemlig eid av den italienske forretningsmannen Claudio Lotito, som også eier Serie A-klubben Lazio.

Reglementet i Italia er krystallklart: Ingen kan eie to profesjonelle klubber i samme divisjon.

Julian Kristoffersen

TIDLIG GOD: Julian Kristoffersen har en rekke kamper for aldersbestemte landslag. Han ble stående med fem kamper for U21-landslaget.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Det blir spennende å se hva som skjer der. Han må jo selge klubben. Jeg vet ikke hvordan de kommer til å gjøre det. Det blir spennende å se, sier Julian Kristoffersen til NRK.

– Ville vært utrolig

Kristoffersen kom til klubben fra sørkoreanske Jeonnam Dragons så sent som i februar, og nordmannen var altså med å rykke opp etter bare noen måneder i Salerno.

Denne uken har vært en eneste lang fest for spillerne og supporterne. Samtidig pågår arbeidet med å bestemme klubbens videre skjebne.

Eieren Claudio Lotito har nå i underkant av 30 dager til å finne en kjøper, ifølge italienske medier.

Hvis han mot formodning ikke vil selge klubben, blir Salernitana tvunget til å fortsette i Serie B.

– Han må jo selge Salernitana. Det er ingenting som tyder på at han vil selge Lazio. Dette er jo noe han har vært klar over kan skje, og vi får håpe for hans sjelefred at han har plantet noen frø, sier Strive-kommentator Even Braastad.

Braastad, som også står bak podkasten Støvelball, følger italiensk fotball tett.

Det er ingenting som tyder på at Lotito bestemmer seg for å beholde eierskapet i begge klubbene.

– Det ville vært helt utrolig hvis det skjedde. Forretningsmessig sitter han jo med dårlige kort siden alle vet at han må selge. Samtidig har Salernitana vært en farmerklubb for Lazio, og det er spennende å se hvordan dette samarbeidet fortsetter, sier Braastad.

Utestengt

Lotito har vært en kontroversiell eier i italiensk fotball. I 2006 ble han dømt og utstengt fra fotballen for sin rolle i den store dommerskandalen, som fikk navnet Calciopoli.

Fotballtoppen er også utestengt i skrivende stund. Lazio unnlot nemlig å rapportere positive koronaprøver til lokale myndigheter, og tre koronapositive spillere fikk delta på trening, ifølge BBC.

Lotito

MEKTIG: Lazio- og Salernitana-eier Claudio Lotito.

Foto: Domenico Stinellis / AP

Klubben ble bøtelagt, og klubblegene og president Lotito ble utestengt i henholdsvis 12 og 7 måneder.

– Lotito er av generasjonen som har vært med så lenge at han også var med i det mørkeste kapittelet, som er Calciopoli. Det er et stempel du ikke kommer deg unna. Italia er jo også preget av en kultur som ikke glemmer, sier Braastad.

Kristoffersen forteller at Lotito holdt en tale for spillerne etter at opprykket var sikret.

Nordmannen har fått et positivt inntrykk av italieneren, men spillerne vet altså lite om det forestående salget.

– Vi har snakket veldig lite om det, men det er jeg sikker på blir løst, sier Kristoffersen, som nå ser frem til en ny sesong på det øverste nivået.

– Det har egentlig gått over all forventing. Vi har gjort det veldig bra. Det er utrolig kult å være en del av det. Jeg gleder meg bare til fortsettelsen nå.

Sportsnyheter

Etter at Henriette Jæger sitt første superløp ble stoppet av klokketabbe, vartet den norske kvinnen opp med nok en maktdemonstrasjon i nordisk mesterskap i friidrett. Klar ny rekord på 200 meter.

Jæger slo tilbake etter klokketabbe: – Hadde jeg ikke trodd

Etter at Henriette Jæger (20) sitt første superløp ble stoppet av klokketabbe, vartet den norske kvinnen opp med nok en maktdemonstrasjon i Malmö.

Siste nytt

 • Triathlon: Kruttsterk pallplass av Løvseth i Mexico – svært nær seier

  Solveig Løvseth overrasket med tredjeplass under verdenscupkonkurransen i triathlon i mexicanske Huatulco søndag. Hun var med i seierskampen til siste slutt.

  Løvseth kom til mål som del av en trio i teten. På oppløpet tok danske Alberte Kjær Pedersen seieren, mens den norske jenta også måtte se seg marginalt slått av nederlandske Rachel Klamer i kampen om annenplassen.

  Konkurransen ble gjennomført i sterk varme. Vanntemperaturen i Mexico var på rundt 30 grader, mens det i lufta var 34 grader.

  Pallplass for Solveig Løvseth i verdenscup i New Zealand
  Foto: Mikal Iden/Norges Triatlonforbund / NTB
 • Roing: OL-håpet lever for Borch – imponerte i kvalifiseringen i Luzern

  Kjetil Borch har kniven på strupen under den siste OL-kvalifiseringen i roing i Luzern. Søndag hadde han ingen problemer med å avansere fra kvalifiseringen.

  Borch er på jakt etter deltakelse i sine tredje sommerleker. Det krever at han innfrir i Sveits.

  Søndag fikk han en god start på konkurransene i singlesculler. I kvalifiseringen la Borch konkurrentene bak seg og klokket inn til tiden 6.56.22. Det holdt til heatseier foran skarpskodde rivaler fra blant annet Italia og Polen.

  De fire beste gikk direkte til mandagens kvartfinaler.

  Norge har allerede kvaliifsert fire båter til årets OL/Paralympics: Kvinner dobbeltsculler, herrer dobbeltsculler, herrer lettvekt dobbeltsculler og kvinner singelsculler (Paralympics).

  Ved siden av Borch er ytterligere én norsk båt på jakt etter OL-billett i Luzern denne helgen. Det er dobbeltfireren for menn med Erik Solbakken, Kristoffer Brun, Jonas Juel og Oskar Helvig. De ror kvalifisering senere søndag.

  (©NTB)

  Rowing - Men's Single Sculls - Heats
  Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / Reuters
 • Mbappé utelatt fra PSG-troppen til serieavslutningen – ingen årsak oppgitt

  Kylian Mbappé er ikke med i Paris Saint-Germain-troppen som søndag besøker Metz til sesongens siste kamp i Ligue 1.

  PSG er allerede blitt kronet til seriemester for 12. gang. Det er rekord.

  Stjernespissen Mbappé, som i sommer forlater PSG etter sju sesonger i den franske klubben, figurerer ikke på listen over 20 spillere som trener Luis Enrique har med seg til kampen mot Metz.

  Nyhetsbyrået AP har bedt PSG om en kommentar til spissens fravær, uten å få noen. Mbappé er ikke på listen over spillere som ikke er tilgjengelige på grunn av skade

  Det er ventet at franskmannen slutter seg til Real Madrid i nærmeste framtid. Mbappé er PSGs toppscorer gjennom tidene med 256 mål, 191 av dem i ligaen.

  Han får en siste mulighet til å spille i PSG-drakten i den franske cupfinalen 25. mai. Der er Lyon motstander.

  Mbappé har vunnet i alt seks ligatitler med PSG. Han blir den franske ligaens toppscorer for sjette gang.

  Ousmane Dembélé, Vitinha, Marquinhos, Fabián Ruiz og Gianluigi Donnarumma er heller ikke med til søndagens kamp mot Metz.

  (©NTB)

  Kylian Mbappé.
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal