Hopp til innhold

Slik feiret byen opprykk – nå må klubben selges

Julian Kristoffersen (24) og Salernitana satte fotballgale Salerno på hodet med opprykk til Serie A. Men det er fortsatt ett problem.

EKSTATISK: Det var god kok i Salerno da Salernitana tok steget opp til det gjeveste selskapet i Italia.

Bildene ovenfor gir et lite innblikk i hva fotballen betyr på sørvestkysten av Italia, bare noen mil sør for Napoli.

Denne uken var 23 års ventetid over da Salernitana sikret opprykk fra Serie B.

Likevel må supporterne vente litt til.

Salerniatana er nemlig eid av den italienske forretningsmannen Claudio Lotito, som også eier Serie A-klubben Lazio.

Reglementet i Italia er krystallklart: Ingen kan eie to profesjonelle klubber i samme divisjon.

Julian Kristoffersen

TIDLIG GOD: Julian Kristoffersen har en rekke kamper for aldersbestemte landslag. Han ble stående med fem kamper for U21-landslaget.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Det blir spennende å se hva som skjer der. Han må jo selge klubben. Jeg vet ikke hvordan de kommer til å gjøre det. Det blir spennende å se, sier Julian Kristoffersen til NRK.

– Ville vært utrolig

Kristoffersen kom til klubben fra sørkoreanske Jeonnam Dragons så sent som i februar, og nordmannen var altså med å rykke opp etter bare noen måneder i Salerno.

Denne uken har vært en eneste lang fest for spillerne og supporterne. Samtidig pågår arbeidet med å bestemme klubbens videre skjebne.

Eieren Claudio Lotito har nå i underkant av 30 dager til å finne en kjøper, ifølge italienske medier.

Hvis han mot formodning ikke vil selge klubben, blir Salernitana tvunget til å fortsette i Serie B.

– Han må jo selge Salernitana. Det er ingenting som tyder på at han vil selge Lazio. Dette er jo noe han har vært klar over kan skje, og vi får håpe for hans sjelefred at han har plantet noen frø, sier Strive-kommentator Even Braastad.

Braastad, som også står bak podkasten Støvelball, følger italiensk fotball tett.

Det er ingenting som tyder på at Lotito bestemmer seg for å beholde eierskapet i begge klubbene.

– Det ville vært helt utrolig hvis det skjedde. Forretningsmessig sitter han jo med dårlige kort siden alle vet at han må selge. Samtidig har Salernitana vært en farmerklubb for Lazio, og det er spennende å se hvordan dette samarbeidet fortsetter, sier Braastad.

Utestengt

Lotito har vært en kontroversiell eier i italiensk fotball. I 2006 ble han dømt og utstengt fra fotballen for sin rolle i den store dommerskandalen, som fikk navnet Calciopoli.

Fotballtoppen er også utestengt i skrivende stund. Lazio unnlot nemlig å rapportere positive koronaprøver til lokale myndigheter, og tre koronapositive spillere fikk delta på trening, ifølge BBC.

Lotito

MEKTIG: Lazio- og Salernitana-eier Claudio Lotito.

Foto: Domenico Stinellis / AP

Klubben ble bøtelagt, og klubblegene og president Lotito ble utestengt i henholdsvis 12 og 7 måneder.

– Lotito er av generasjonen som har vært med så lenge at han også var med i det mørkeste kapittelet, som er Calciopoli. Det er et stempel du ikke kommer deg unna. Italia er jo også preget av en kultur som ikke glemmer, sier Braastad.

Kristoffersen forteller at Lotito holdt en tale for spillerne etter at opprykket var sikret.

Nordmannen har fått et positivt inntrykk av italieneren, men spillerne vet altså lite om det forestående salget.

– Vi har snakket veldig lite om det, men det er jeg sikker på blir løst, sier Kristoffersen, som nå ser frem til en ny sesong på det øverste nivået.

– Det har egentlig gått over all forventing. Vi har gjort det veldig bra. Det er utrolig kult å være en del av det. Jeg gleder meg bare til fortsettelsen nå.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal