Hopp til innhold

Slik blir VM-måneden på NRK

Februar og mars er høytid for NRK Sport med hele fem sammenhengende VM i vintersport. Du kan følge «VM-vinter» på TV, nett og radio.

VM-promo

Sportssidene våre får et ansiktsløft under VM-måneden. Bakgrunnsbildet er det samme du vil finne som bakgrunnsbilde på TV i studiosendingen «VM-kveld».

Tirsdag starter VM-festen på NRK når de kvinnelige alpinistene kjører super-G. Det blir første smaksprøve på det som blir mer enn en måned med VM på NRK:

  • VM i alpint i Schladming: 5.-17. februar
  • VM i skiskyting i Nove Mesto: 7.-17. februar
  • VM på skøyter i Hamar: 16.-17. februar
  • VM på ski i Val di Fiemme: 20. februar - 3. mars
  • VM i fristil på Voss 2.-10. mars

VM-studio i Oslo

Anne Rimmen og Pål Gordon Nilsen

Anne Rimmen og Pål Gordon Nilsen skal lede NRKs VM-studio.

Foto: Ole Kaland / NRK

Øvelsene går både på dagtid og kveldstid, og NRK dekker mesterskapene bredt på TV. Vi er på plass i alle VMene med eksperter, kommentatorer og reportere.

På kveldstid er det bare å lene seg tilbake i sofaen og gjenoppleve øvelsene i studiosendingen «VM-kveld».

Der blir det gjester i studio og rapporter fra mesterskapene når Anne Rimmen og Pål Gordon Nilsen samler trådene fra de forskjellige mesterskapene fra Studio 4 på Marienlyst.

– Vi skal gjøre så godt vi kan for at februar blir full av gåsehudøyeblikk for publikum, sier sportsredaktør Rune Haug.

Du kan stille spørsmål til kommentatorene eller bidra i sendingene på andre måter ved å bruke vår Twitter-hashtag #nrkvinter eller mailadressen nrkvinter@nrk.no. NRK setter stor pris på alle bidrag og innspill.

Omfattende nettdekning

På NRK.no kommer VM til å stå i hovedfokus i hele februar. Du kan lese alt om de forskjellige mesterskapene inne på våre VM-sider, mens du kan se alle øvelsene i HD i videovinduet på toppen av sportssidene.

I tillegg har vi selvfølgelig en bred nyhetsdekning av alle mesterskapene.

De få kvalifiseringene og deløvelsene som ikke går på TV, sendes eksklusivt på nett. Du kan chatte med NRKs reportere i nettpraten til høyre for videoen, og mens du ser på sendingen kan du surfe uavbrutt i artikler, videoklipp, sendeplan og resultater på bunnen av siden.

Alt fungerer selvfølgelig like godt på mobil og nettbrett som PC.

Håvard Bøkko

I tillegg til de fem VMene på rekke og rad er det blant annet VM i enkeltdistanser på skøyter i slutten av mars. Dessuten har skøyteløperne allerede hatt sprint-VM. Her er Håvard Bøkko.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

– Det er viktig for oss i NRK å la det norske folk få ta del i de store VM-opplevelsene uavhengig av hvor de måtte befinne seg, sier Rune Haug.

Hør svenskene jamre

I tillegg har vi et ekstratilbud til de som liker analysen på svensk TV - eller rett og slett liker å høre svenske kommentatorer jamre når det går galt i løypa. Du kan nemlig når som helst zappe over på SVTs VM-dekning i kanalvelgeren øverst på NRK.no/sport.

Det kommer også en ekstra nett-godbit på lager til ski-VM, men den vil bli presentert når det nærmer seg 20. februar.

Mange lange radiosendinger

Også på radio blir de forskjellige verdensmesterskapene dekket grundig. På P1 og NRK Sport på DAB sendes samtlige øvelser i skiskyting, hopp og langrenn direkte med kommentator.

Det samme gjelder for utvalgte kombinertrenn, alpinøvelser og skøyteløp.

I tillegg blir det oppdateringer i alle sports-og nyhetssendinger gjennom hele dagen.

Har du noen spørsmål om vår VM-dekning? Legg igjen en kommentar under!

Siste nytt

  • Luton misset seiershattrick mot Everton

    Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

    I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

    Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

    Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

    UZxSU_N9CXo
    Foto: AP
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    x0J7YQ1S8hE
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal