Hopp til innhold

Skjerpet sikkerhet rundt danske landslag – NFF følger utviklingen

Danmarks fotballforbund tar fornyede sikkerhetsgrep rundt egne landslag og supportere. NFF sier at man følger med på situasjonen.

Krigen i Ukraina og på Gazastripen, i tillegg til skyteepisoden i Brussel 16. oktober, gjør at det danske forbundet skjerper sikkerheten på en rekke områder.

– Den nåværende situasjonen gir grunn til bekymring, og derfor har vi valgt å øke fokuset på sikkerheten, sier fotballpresident Jesper Møller til DR Sporten fredag.

– Vi har laget en gjennomgang av alle våre sikkerhetsrutiner, og vi kommer til å gjøre grep på en rekke områder, både når det gjelder spillere og supportere, fortsetter han.

Fotballpresidenten forteller videre at tiltakene vil bli opprettholdt så lenge forbundet finner det nødvendig. Møller opplyser også om at andre nasjonale forbund gjør lignende grep.

NTB har rettet en henvendelse til Norges Fotballforbund med spørsmål om det vurderes tilsvarende grep rundt norske landslag og supportere.

– NFF har gode rutiner og oppdaterte beredskapsplaner når det gjelder sikkerhet i forbindelse med våre landslag og supportere, sier sikkerhetssjef Geir Ellefsen.

– Vi følger selvsagt hele tiden med på sikkerhetssituasjonen og samarbeider kontinuerlig med politi, nasjonale sikkerhetsmyndigheter, sikkerhetsselskaper og ikke minst NFIP - koordineringskontoret for alle idrettskonkurranser i Europa. Kripos er forøvrig ansvarlig for NFIP i Norge, legger han til.

Det norske herrelandslaget skal senere denne måneden møte Færøyene og Skottland. Det førstnevnte oppgjøret går på Ullevaal, det siste i Glasgow.

Danmarks landslagssjef Kasper Hjulmand.
Foto: AP

Siste nytt

 • Ruud møter franskmann i Barcelona – aldri møtt hverandre før

  Franske Alexandre Müller blir Casper Ruuds første motstander under ATP 500-turneringen Barcelona Open.

  Det ble klart da Müller slo spanske Albert Ramos-Viñolas i første runde med sifrene 7-6 (7-4), 6-0. Ruud hadde walkover i første runde.

  Ruud og Müller har aldri tidligere møttes. Det norske tennisesset er ranket som nummer seks i verden, mens den franske 27-åringen er helt nede på 110.-plass på den samme listen.

  Casper Ruud
  Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK
 • TV 2: Løkberg brakk ankelen: – Jeg har det blytungt

  Viking-profil Kristoffer Løkberg er sønderknust etter at han fikk påvist et brudd i ankelen etter en Viking 2-kamp mandag.

  – Akkurat nå prøver jeg å finne motivasjon. Jeg har det blytungt, sier Løkberg til TV 2 og tar til tårene.

  Det var fem minutter inn i Viking 2s 2-1-seier hjemme over Jerv at det gikk galt for NRK-eksperten.

  – En god gammeldags grisetakling bakfra. Hvordan han ikke ble utvist, må du spørre dommeren om, sier Løkberg.

  TV 2 gjorde som de fikk beskjed om, men dommer Amir Ajjour har ikke besvart kanalens henvendelser.

  (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Viking - Sarpsborg 08
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Nettavisen: Krets ønsker Ulvang som ny leder for langrennskomiteen i skiforbundet

  Akershus skikrets foreslår å bytte ut Torbjørn Skogstad som leder for langrennskomiteen i Norges Skiforbund. Vegard Ulvang pekes på som arvtakeren.

  Det opplyser kretsleder Erik Solberg i et intervju med Nettavisen.

  – Vi mener det er lurt med utskiftninger med jevne mellomrom sånn at man ikke gror fast, sier han.

  Torbjørn Skogstad har sittet med vervet siden 2012 og fikk i fjor mye kritikk da det ble kjent at han hevet en godtgjørelse på nærmere 950.000 kroner.

  Solberg peker på at lederen i langrennskomiteen jobber med prestasjonsgrupper som hele tiden er i utvikling.

  – Derfor tror jeg det er lurt at man i jevne mellomrom får inn nye tanker og ideer om hvordan ting skal gjøres, sier kretslederen. (NTB)

  NM-skiathlon, damer. Vegard Ulvang.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal