Hopp til innhold

Skjerpet sikkerhet rundt danske landslag – NFF følger utviklingen

Danmarks fotballforbund tar fornyede sikkerhetsgrep rundt egne landslag og supportere. NFF sier at man følger med på situasjonen.

Krigen i Ukraina og på Gazastripen, i tillegg til skyteepisoden i Brussel 16. oktober, gjør at det danske forbundet skjerper sikkerheten på en rekke områder.

– Den nåværende situasjonen gir grunn til bekymring, og derfor har vi valgt å øke fokuset på sikkerheten, sier fotballpresident Jesper Møller til DR Sporten fredag.

– Vi har laget en gjennomgang av alle våre sikkerhetsrutiner, og vi kommer til å gjøre grep på en rekke områder, både når det gjelder spillere og supportere, fortsetter han.

Fotballpresidenten forteller videre at tiltakene vil bli opprettholdt så lenge forbundet finner det nødvendig. Møller opplyser også om at andre nasjonale forbund gjør lignende grep.

NTB har rettet en henvendelse til Norges Fotballforbund med spørsmål om det vurderes tilsvarende grep rundt norske landslag og supportere.

– NFF har gode rutiner og oppdaterte beredskapsplaner når det gjelder sikkerhet i forbindelse med våre landslag og supportere, sier sikkerhetssjef Geir Ellefsen.

– Vi følger selvsagt hele tiden med på sikkerhetssituasjonen og samarbeider kontinuerlig med politi, nasjonale sikkerhetsmyndigheter, sikkerhetsselskaper og ikke minst NFIP - koordineringskontoret for alle idrettskonkurranser i Europa. Kripos er forøvrig ansvarlig for NFIP i Norge, legger han til.

Det norske herrelandslaget skal senere denne måneden møte Færøyene og Skottland. Det førstnevnte oppgjøret går på Ullevaal, det siste i Glasgow.

Danmarks landslagssjef Kasper Hjulmand.
Foto: AP

Siste nytt

 • Alpint: Kvinnenes super-G-renn i Val di Fassa er avlyst

  For andre dag på rad har Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) besluttet å avlyse super-G-rennet for alpinkvinnene i italienske Val di Fassa.

  Det opplyser FIS i en melding.

  Igjen er det store mengder snø som setter en stopper for de kvinnelige fartskjørerne. Kajsa Vickhoff Lie, Ragnhild Mowinckel og Marte Monsen skulle vært de norske deltakerne i rennet.

  Til uken skal alpinkvinnene i aksjon i Kvitfjell. Der skal det kjøres utfor og super-G.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: AP
 • Casper Ruud tapte finalen i Mexico

  Casper Ruud måtte se seg slått av Jordan Thompson i finalen av Los Cabos-turneringen i Mexico. Mer enn ti måneder er gått siden nordmannens forrige tittel.

  Australieren plukket sin første ATP-tittel med settsifrene 6-3, 7-6. Thompson er rangert som verdens 40. beste tennisspiller.

  Senere lørdag måtte Ruud igjen tåle nederlag for Thompson. I tospann med William Blumberg røk Ruud ut i semifinalen i doubleturneringen mot Thompson og hans makker Max Purcell.

  Ruuds forrige ATP-finale var helt tilbake til 23. juli i fjor. Den endte imidlertid i tap for Andrej Rublev. Hans siste turneringsseier kom i Estoril 9. april.

  Før nattens oppgjør hadde Ruud og Thompson møttes tre ganger. Nordmannen vant de to første kampene, før Thompson danket Ruud ut i 1. runde av prestisjetunge Wimbledon i 2021.

  I september 2022 var 25 år gamle Ruud rangert som verdens nest beste tennisspiller etter at han tok seg til finale i US Open. Siden har han falt på ATP-rankingen, og ved inngangen til denne ukens turnering i Mexico var Snarøya-mannen rangert som nummer tolv.

  Allerede til uken går Ruud i gang med ATP500-turneringen i Acapulco, også det på mexicansk jord.

  Casper Ruud
 • Casper Ruud tapte finalen i ATP-turneringen

  Casper Ruud måtte se seg slått av Jordan Thompson i finalen av Los Cabos-turneringen i Mexico.

  Australieren plukket sin første ATP-tittel med settsifrene 6-3, 7-6. Thompson er rangert som verdens 40. beste tennisspiller.

  Ruuds forrige ATP-finale var helt tilbake til 23. juli i fjor. Den endte imidlertid i tap for Andrej Rublev. Hans siste turneringsseier kom i Estoril 9. april.

  (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal