NRK Meny
Normal

Skjelbred: – Nå er det eksamen for Rosenborg

BERLIN/OSLO (NRK): Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred følger spent med på gamleklubbens inntog i Europa.

Skjelbred

IMPONERT: Per Ciljan Skjelbred er godt fornøyd med Rosenborgs prestasjoner i år.

Foto: Olav Døvik / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Trønderen Skjelbred (28) har aldri lagt skjul på at han er Rosenborg-supporter på sin hals, og selv om han nå bor i Berlin, følger han nøye med på gamleklubben.

– Det er sykt artig. I fjor slo vi av TVen etter 60-70 minutter, men i år slår vi den på. Det er utrolig artig å se gutta. Kåre har fått til veldig mye med den nye spillestilen, tilbake til 4-3-3, det er gamle, gode Rosenborg, smiler han.

Pål Andre Helland

Skjelbred skryter av Pål Andre Helland, og er ikke redd for landslagsplassen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Skjelbred skryter av hvordan Ingebrigtsen har klart å snu ting i løpet av det siste året, men sier at det nå er Europa som gjelder.

– Nå blir det spennende i Europa, det er siste eksamen. Nå har de gjort det bra i serien, og det er bra det, men nå får de vist hvor gode de er i utlandet. Vi trenger et Rosenborg i utlandet, som slåss og viser det norske flagget også i klubbsammenheng, sier han.

Holder hele kampen

Steaua Bucuresti er siste hinder for Rosenborg før gruppespillet i europaligaen. Skjelbred forteller at han ser alle de kampene han kan, og at han koser seg med det.

– Kåre har veldig mange gode spillere som passer i spillestilen. Inn på midtbanen, ut på kant, masse folk i boks og konstant trykk. Det er utrolig artig å se på, og så holder de også 90 minutter nå. Det gjorde de ikke i fjor, forteller han.

Frykter ikke for plassen

Landslagskapteinen roser også enkeltspillere som Pål Andre Helland som virkelig har stått fram i år. Så mye at enkelt mener at han må spille istedenfor Skjelbred når Norge møter Bulgaria og Kroatia i september.

– Det har Per-Mathias fult ansvar for. Jeg gjør jobben jeg får beskjed om på plassen jeg får beskjed om, så får vi ta det når samlinga begynner. Jeg spiller på mange posisjoner på klubblag og landslag, så det går fint, smiler han.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal