Skjelbred: – Nå er det eksamen for Rosenborg

BERLIN/OSLO (NRK): Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred følger spent med på gamleklubbens inntog i Europa.

Skjelbred

IMPONERT: Per Ciljan Skjelbred er godt fornøyd med Rosenborgs prestasjoner i år.

Foto: Olav Døvik / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Trønderen Skjelbred (28) har aldri lagt skjul på at han er Rosenborg-supporter på sin hals, og selv om han nå bor i Berlin, følger han nøye med på gamleklubben.

– Det er sykt artig. I fjor slo vi av TVen etter 60-70 minutter, men i år slår vi den på. Det er utrolig artig å se gutta. Kåre har fått til veldig mye med den nye spillestilen, tilbake til 4-3-3, det er gamle, gode Rosenborg, smiler han.

Pål Andre Helland

Skjelbred skryter av Pål Andre Helland, og er ikke redd for landslagsplassen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Skjelbred skryter av hvordan Ingebrigtsen har klart å snu ting i løpet av det siste året, men sier at det nå er Europa som gjelder.

– Nå blir det spennende i Europa, det er siste eksamen. Nå har de gjort det bra i serien, og det er bra det, men nå får de vist hvor gode de er i utlandet. Vi trenger et Rosenborg i utlandet, som slåss og viser det norske flagget også i klubbsammenheng, sier han.

Holder hele kampen

Steaua Bucuresti er siste hinder for Rosenborg før gruppespillet i europaligaen. Skjelbred forteller at han ser alle de kampene han kan, og at han koser seg med det.

– Kåre har veldig mange gode spillere som passer i spillestilen. Inn på midtbanen, ut på kant, masse folk i boks og konstant trykk. Det er utrolig artig å se på, og så holder de også 90 minutter nå. Det gjorde de ikke i fjor, forteller han.

Frykter ikke for plassen

Landslagskapteinen roser også enkeltspillere som Pål Andre Helland som virkelig har stått fram i år. Så mye at enkelt mener at han må spille istedenfor Skjelbred når Norge møter Bulgaria og Kroatia i september.

– Det har Per-Mathias fult ansvar for. Jeg gjør jobben jeg får beskjed om på plassen jeg får beskjed om, så får vi ta det når samlinga begynner. Jeg spiller på mange posisjoner på klubblag og landslag, så det går fint, smiler han.

Sportsnyheter

Braathen i tårer etter sjokkseieren: – Jeg er tom for ord

Det norske stjerneskuddet Lucas Braathen var nest sist etter første omgang i Wengen, men leverte en fantomfinale av de sjeldne og vant konkurransen på mirakuløst vis.

Siste nytt

 • Avis: Fifa-presidenten har flyttet til Qatar

  Presidenten for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa), Gianni Infantino, har leid seg et hus i Qatars hovedstad Doha og bor der med familien, bekrefter Fifa til sveitsiske Blick.

  Det har i lengre tid florert rykter om at sveits-italieneren har flyttet til Qatar, men ifølge Blick har Fifa hele tiden nektet for dette.

  Ifølge en talsperson i Fifa skal Infantino fortsette å jobbe fra organisasjonens hovedkontor i Zürich, men ifølge Blicks kilder er han svært sjeldent i byen.

  Fifa har fått mye kritikk etter at de i 2010 tildelte årets VM til Qatar. Blant annet for manglende deltakelse i debatten om forholdene for fremmedarbeidere i landet.

  FIFA president Gianni Infantino
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Inters seiersrekke tok slutt i Bergamo

  Inters seiersrekke på åtte kamper i Serie A tok slutt med 0-0 i bortekampen mot Atalanta søndag kveld. Mandag kan Milan gå forbi på tabellen.

  Inter er fortsatt to poeng foran byrivalen med like mange spilt, men Milan møter Spezia manag i en av de siste kampene i den 22. serierunden. Med seier inntar laget tabelltoppen.

  Serie A - Atalanta v Inter Milan
  Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters
 • Brady førte tittelforsvareren videre

  Tom Brady noterte sin 35. sluttspillseier i NFL da han førte tittelforsvarer Tampa Bay Buccaneers videre fra 1. runde med 31-15 over Philadelphia Eagles.

  Det var rått parti da Brady innledet jakten på sin åttende NFL-tittel. Med effektivt angrepsspill, og hjulpet av stadige ballerobringer fra forsvaret, førte han hjemmelaget til 14-0-ledelse i første periode, 17-0 halvveis og 31-0 før den siste perioden.

  Eagles scoret to ganger i siste periode, da alt var avgjort og Buccaneers var mest opptatt av å unngå skader foran kvartfinalen neste helg.

  Brady vant Superbowl seks ganger med New England Patriots før han flyttet til Florida og ble Bucs-spiller. Han førte sin nye klubb til tittelen i første forsøk og prøver nå å hjelpe Bucs å bli første lag som forsvarer tittelen siden han selv vant med Patriots i 2004 og 2005. (NTB)

  NFC Wild Card Playoffs - Philadelphia Eagles v Tampa Bay Buccaneers
  Foto: Michael Reaves / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal