NRK Meny
Normal

Skiskytterne vil rappe LSK-trener

Mannen bak hardøktene i LSK kan bli redningsmann for Ole Einar Bjørndalen og co.

Erlend Slokvik
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Lillestrøm har trent knallhardt i vinter, og mannen bak hardkjøret er fysisk trener Erlend Slokvik.

Men nå kan Lillestrøm miste sin jernmann. Slokvik er nemlig høyaktuell som sportssjef for skiskytterne.

- Jeg har fått en forespørsel og tenker på det, sier Slokvik til NRK.

I dialog

NRK vet at Slokvik har vært i dialog med skiskytterforbundet siden verdenscuprennene i Holmenkollen i mars. Han er den mest aktuelle kandidaten til jobben som sportssjef, den øverste lederen av skiskytterlandslagene.

- Men dette kom litt brått på. Jeg har jo en fotballsesong å tenke på, sier Slokvik.

Tidligere landslagstrener

Erlend Slokvik har også tidligere vært tilknyttet skiskytterforbundet. Han var landslagstrener fra 2000-2002, og avsluttet med OL i Salt Lake City der Ole Einar Bjørndalen tok fire OL-gull. Den tidligere landslagssjefen i orientering ble den første treneren som ledet et norsk stafettlag til OL-gull.

Han ga seg i jobben etter at det hadde vært mye diskusjoner rundt hans rolle. Enkelte utøvere følte at de ikke ble tatt vare på under Slokviks ledelse.

Utestengte Andresen

Slokvik var treneren som utestengte Frode Andresen fra landslaget for en periode grunnet intern uro.

Nå kan han få ansvaret for skiskytterne fram mot OL i 2010. Med seg på laget får han etter alt å dømme Per Olav Botnan som trener for kvinnelaget. Botnan har i år vært trener for rekruttene på herresiden.

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag