Skiskytter midlertidig utestengt etter dopingprøve

Det internasjonale skiskytterforbundet har midlertidig utestengt en skiskytter for brudd på dopingreglementet, etter verdenscuprenn i januar.

BIATHLON-WC-MEN-RELAY

POSITIV PRØVE: Dopingprøven IBU omtaler ble tatt under verdenscuprenn i januar. Det ble gått renn både i Ruhpolding og Anterselva. Dette bildet er fra Anterselva, men som sagt er utøverens navn eller nasjonalitet ikke kjent

Foto: LUCIANO SOLERO / Afp

Det er ikke oppgitt hvilken utøver det er snakk om i pressemeldingen fra Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU). Det er fortsatt bare A-prøven som er analysert, men den ga utslag på et ulovlig stoff som ble innført på WADAs dopingliste 1.januar i år.

Det tyske nyhetsbyrået DPA hevder at det ikke skal dreie seg om noen av stjernene i verdenscupen og at skiskytteren heller ikke skal være tysk.

Skiskyting har hatt flere dopingsaker de senere årene. NRK omtalte i desember hvordan ingen av disse sakene har fått følger for trenere til dopingtatte utøvere.

Prøve fra verdenscupen

Det var Det Internasjonale Skiskytterforbundet (IBU) som fant funn i analysen etter et verdenscuprenn i januar. I januar gikk skiskytterne verdenscuprenn i Ruhpolding og Anterselva.

IBU skriver i en pressemelding at "Utestengelsen skjer med umiddelbar effekt. Midlertidig utestengelse betyr at utøveren er utestengt fra alle IBU-konkurranser inntil videre".

Avventer B-prøven

For å beskytte utøverens rettigheter kommer ikke IBU til å gå ut med navn etter nasjonalitet til utøveren. Utøveren har nå muligheten til å be om at B-prøven blir analysert. Er denne også positiv vil det starte en dopingsak med høring foran IBU.

Det er oftest de best plasserte løperne som blir testet etter verdencuprenn. Utover det driver også dopingjegerne målrettet testing mot utøvere de mener bør følges nøye i forhold til brudd på dopingreglementet.

IBU sier de foreløpig ikke anser det som en dopingsak. Men det er fordi B-prøven ennå ikke er analysert.

Siste nytt

 • VM ryker for Tande

  Daniel-André Tande blir ikke med til VM. Hopperen skadet seg under et treningshopp i Lahti og skadet kneet. Nå er det altså klart at 25-åringen, som har slitt med å finne formen denne sesongen, må stå over årets VM.

  Tande.
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Norge inn til en 5.-plass

  Erlend Bjøntegård og Ingrid Landmark Tandrevold gikk Norge inn til en 5.-plass på single mixed stafett i USA søndag.

  Italia vant stafetten, mens Østerrike kom på 2.-plass. Frankrike sikret 3.-plassen.

  Med totalt seks ekstraskudd ble Norge til slutt slått med ett minutt og sju sekunder av Italia.

  Ingrid Landmark Tandrevold
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Hirscher: – Kan være mitt siste VM

  Gullvinneren i søndagens VM-slalåm, Marcel Hirscher (29), annonserte under søndagens pressekonferanse at mesterskapet i Åre mest sannsynlig er hans siste VM.

  – Det tror jeg, ja, sa Hirscher, som ikke utelukket at han ville gi seg allerede etter denne sesongen.

  – Men det venter 10 renn til på meg, så får vi se igjen etter en pause. Da vil kanskje ting være litt klarere, kommenterer han.

  Marcel Hirscher
  Foto: Dimitar Dilkoff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal