Skiskytter midlertidig utestengt etter dopingprøve

Det internasjonale skiskytterforbundet har midlertidig utestengt en skiskytter for brudd på dopingreglementet, etter verdenscuprenn i januar.

BIATHLON-WC-MEN-RELAY

POSITIV PRØVE: Dopingprøven IBU omtaler ble tatt under verdenscuprenn i januar. Det ble gått renn både i Ruhpolding og Anterselva. Dette bildet er fra Anterselva, men som sagt er utøverens navn eller nasjonalitet ikke kjent

Foto: LUCIANO SOLERO / Afp

Det er ikke oppgitt hvilken utøver det er snakk om i pressemeldingen fra Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU). Det er fortsatt bare A-prøven som er analysert, men den ga utslag på et ulovlig stoff som ble innført på WADAs dopingliste 1.januar i år.

Det tyske nyhetsbyrået DPA hevder at det ikke skal dreie seg om noen av stjernene i verdenscupen og at skiskytteren heller ikke skal være tysk.

Skiskyting har hatt flere dopingsaker de senere årene. NRK omtalte i desember hvordan ingen av disse sakene har fått følger for trenere til dopingtatte utøvere.

Prøve fra verdenscupen

Det var Det Internasjonale Skiskytterforbundet (IBU) som fant funn i analysen etter et verdenscuprenn i januar. I januar gikk skiskytterne verdenscuprenn i Ruhpolding og Anterselva.

IBU skriver i en pressemelding at "Utestengelsen skjer med umiddelbar effekt. Midlertidig utestengelse betyr at utøveren er utestengt fra alle IBU-konkurranser inntil videre".

Avventer B-prøven

For å beskytte utøverens rettigheter kommer ikke IBU til å gå ut med navn etter nasjonalitet til utøveren. Utøveren har nå muligheten til å be om at B-prøven blir analysert. Er denne også positiv vil det starte en dopingsak med høring foran IBU.

Det er oftest de best plasserte løperne som blir testet etter verdencuprenn. Utover det driver også dopingjegerne målrettet testing mot utøvere de mener bør følges nøye i forhold til brudd på dopingreglementet.

IBU sier de foreløpig ikke anser det som en dopingsak. Men det er fordi B-prøven ennå ikke er analysert.

Siste nytt

 • Leicester klatret forbi Liverpool

  James Maddison og Harvey Barnes ga Leicester 2-0 over Southampton lørdag. Med seieren inntok vertene 2.-plassen i Premier League.

  Oppgjøret så ut til å ebbe ut med Maddisons scoring etter 38 minutter, men fem minutter på overtid doblet Barnes ledelsen på en kontring.

  Leicester er uten tap på sine fem siste ligakamper. Brendan Rodgers' menn står med 35 poeng etter 18 kamper. Det har tatt dem forbi Liverpool før den regjerende Premier League-mesteren møter serieleder Manchester United på Anfield søndag. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alex Pantling / AP
 • Solberg imponerte i debuten

  Oliver Solberg var kun 0,9 sekund unna klasseseier i sitt første løp som rallyproff for Hyundai. Kommende uke starter den nye VM-sesongen.

  19-åringen havnet kun bak hjemmehåpet Teemu Asunmaa i klassen for R5-biler i finske Arctic Lapland Rally. Han imponerte stort ved å være raskest på den femte fartsprøven, som var 25 kilometer lang. (NTB)

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/tt / NTB
 • Knepen Chelsea-seier

  Det så lenge vanskelig ut for Chelsea å bryte ned Fulham. Men Mason Mount reddet sine lagkamerater da han satte 1-0 sent i andre omgang.

  Fra før hadde Antonee Robinson fått rødt kort, uten at det hjalp nevneverdig for Chelsea.

  Timo Werner startet på benken, og var nære å punktere. Men alene med keeper bredsidet han ballen utenfor.

  Lampard
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal