Hopp til innhold

Skisålen revnet i dramatisk svensk uhell: – Aldri sett før

Sveriges førstelag var overlegne på lagsprinten for kvinner i Lahti. De to norske lagene gikk inn til 4. og 5. plass.

Men det ble likevel svensk dramatikk under stafetten.

Sålen på skien til Maja Dahlqvist på det svenske andrelaget revnet nemlig under lagsprinten i Lahti. I løpet av et sekund var løpet over for det svenske andrelaget.

Det var dobbelt svensk i tet på lagsprinten i Lahti da dramaet nådde sitt klimaks i den finske byen.

– Nei og nei, utbrøt NRKs kommentator Joachim Ose i det to kvinner gikk ned i rygg på svenske Linn Svahn.

Det var svenske Dahlqvvist som på sin første etappe på lagsprinten gikk ned før den såkalte Lahti-svingen. Og resultatet var ødeleggende for svenskene.

– Sålen har rett og slett løsnet fra skia. Det har jeg aldri sett før, utbrøt NRKs ekspert Fredrik Aukland og fortsatte.

– Løpet er ødelagt. Stakkars Maja Dahlqvist.

Bak klarte de to norske lagene å unngå uhell. Men samtidig rykket Linn Svahn fra i tet og forsvant for resten av feltet.

Men for svenske Dahlqvist, som slet seg gjennom resten av etappen med revnet skisåle, løp sekundene. Da hun vekslet med lagvenninnen Frida Karlsson lå det svenske andrelaget 38 sekunder bak.

Etter stafetten forklarte Dahlqvist at hun ikke forstod hva som skjedde.

– Det ble tverrstopp. Det kjentes som skinen bare forsvant under meg. Så «faceplantet» jeg og skiene gikk i stykker på midten, sier Dahlqvist til NRK.

Hun forteller hvordan hun måtte ta seg gjennom løypen på ett ben resten av etappen.

– Luften gikk litt ut der, sier Dahlqvist.

Stafetten var selvsagt ødelagt.

– Jeg tenkte at dette blir morsomt, sier Karlsson til NRK om situasjonen der hun så sin lagvenninne hakke seg ut mot stadion med en ødelagt ski.

Men dramaet var heller ikke over for andre lag i denne lagsprinten.

På siste veksling ble det kluss i vekslingen mellom Lotta Udnes Weng og Kristine Stavås Skistad. Førstnevnte måtte nærmest gå tilbake for å gjennomføre vekslingen med Skistad i vekslingsfeltet.

– Jeg tenkte stygge ord som ikke egner seg på norsk rikskringkasting. Jeg var redd for bli disket, sier Udnes Weng til NRK.

– Jeg tenkte det var typisk oss å være litt surrete, sier Stavås Skistad.

Selv påpekte Skistad at hun ikke var sterk nok til hente en pallplass i sluttspurten.

– Hadde ikke dette skjedd hadde det nok blitt 2. plass, sier Skista om den dårlige vekslingen før sisteetappe.

Sportsnyheter

ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters

Djokovic etter Ruud-smellen: – Han fortjente å vinne

Casper Ruud (25) er klar for finalen i storturneringen i Monte-Carlo etter å ha brutt en stygg statistikk på tennisbanen.

d

Svensk profil opprørt etter «Janteloppet»: – Nesten et mordforsøk

Max Novak tok en sterk tredjeplass i lørdagens Ski Classic-renn. Men svensken er irritert på det som skjedde på den andre runden – som han tror kan ha kostet ham seieren.

Siste nytt

 • Amerikansk OL-håp ute av OL

  Alicia Monson, USAs rekordholder på 5000 og 10.000 meter, mister sommerens OL i Paris.

  Årsaken er en avrivning i menisken. Hun har nå blitt operert og det er ventet at hun må gjennom en lengre periode med rehabilitering og opptrening.

  – Jeg har jobbet hardt for muligheten til å representere USA i enda et OL, så det smerter å ikke stille til start, skriver Monson på Instagram.

  25-åringen kom på 5.-plass på 10.000-meteren under VM i Budapest sist sommer. Hun var regnet som en outsider til medalje i sommerens leker.

  US Championships Athletics
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Hollywood-laget Wrexham rykket opp

  Wrexham er klar for nivå tre i engelsk fotball, League One, etter å ha vunnet 6–0 mot Forest Green Rovers.

  Dermed er klubben, som eies av Hollywood-kjendisene Ryan Reynolds og Rob McElhenney, har dermed rykket opp to sesonger på rad.

  – Hvis du fortalte meg for noen år siden at jeg ville grått fledestårer over en kamp som fant sted i Nord-Wales, ville navnet ditt vært Rob McElhenney. Gratulerer til Wrexham og til co-styrelederen min, skriver skuespilleren Reynolds på X/Twitter.

  Hans partner var hakket mer ordknapp:

  – Har ikke ord, skrev McElhenney.

  Klubben ble stiftet i 1864. For litt mer enn tre år siden ble den kjøpt opp av de to Hollywood-yndlingene. De siste årene har de tiltrukket seg en stor internasjonal fanbase og økt oppmerksomhet gjennom Disney-serien «Welcome to Wrexham».

  Wrexham US Tour Soccer
  Foto: Jon Super / AP
 • Uavgjort for Berges Burnley etter utrolig selvmål

  Sander Berge og Burnley var på vei mot en kjærkommen seier, men etter en enorm tabbe fra keeper Arijanet Muric endte det med ett poeng.

  Burnley trenger alt de kan få av poeng for å unngå nedrykk til nivå to, og Josh Brownhill tente håpet om tre dyrebare poeng da han sendte vertene opp i ledelsen kvarteret før slutt.

  Håpet var imidlertid bare tent i fem minutter før Berge sendte ballen tilbake til Muric.

  Kkeeperen forsøkte å bruke sålen til å dempe pasningen. Muric var imidlertid uoppmerksom, og ballen trillet via foten hans og inn i eget nett.

  Dermed er det seks poeng opp til trygg grunn for Berges lag. Sheffield United, Manchester United, Newcastle, Tottenham og Nottingham Forest gjenstår i sesonginnspurten. (NTB)

  Burnley
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal