Hopp til innhold

Skarverennet stoppet av uvær – politiet måtte hente ut tre løpere

Det tradisjonsrike Skarverennet i langrenn måtte stanses på kort varsel lørdag som følge av dårlig vær, melder Hallingdølen.

Sterk vind skapte problemer for arrangørene av rennet lørdag. Den tok seg opp, og etter hvert måtte arrangørene si stopp.

– Det er for dårlig sikt. Det blir dessverre ikke mer skirenn. Løperne ser ikke fra stikke til stikke, var beskjeden fra Finse ifølge Hallingdølen.

Målgang er på Ustaoset.

Løpere som ikke hadde kommet seg ut i løypa, ble vist tilbake til togvognene for retur til Ustaoset.

Politiet skriver lørdag formiddag at de måtte bistå i forbindelse med uværet.

– Politiet har bistått med å hente ut tre langrennsløpere utenfor løypa. De tre kom utenfor skisporene ved tett tåke. Dette i forbindelse med Skarverennet. De er ivaretatt av helse og er ved god behold, skriver politiet.

På startstreken sto blant annet Therese Johaug, som for for en måned siden slo knockout på langrennseliten under 30-kilometeren i NM.

Johaug har vunnet Skarverennet en rekke ganger, men denne gangen får hverken hun eller andre gå rennet.

«Som for 50 år siden, blir rennet stoppa og konkurransen avlyst», skriver lokalavisen.

(NTB / NRK)

Siste nytt

 • Golfstjernen Lexi Thompson legger opp

  Den amerikanske golfstjernen Lexi Thompson (29) offentliggjorde tirsdag at hun legger opp etter denne sesongen.

  Hun har vunnet 11 ganger på LPGA-touren og to på europatouren. Hun har også en majortittel på merittlisten. Hun har deltatt i OL to ganger og spilt på USAs lag i Solheim Cup seks ganger.

  – Selv om det aldri er enkelt å ta farvel, er tiden inne, skrev hun i sosiale medier.

  Hun røpet sin avgjørelse rett før majorturneringen US Open, der hun deltar for 18. år på rad. Første gang var som 12-åring i 2007, som tidenes yngste.

  Xm28DguPdlY
  Foto: AP
 • Grøvdals største gulltrussel deltar ikke i EM

  Nederland tok tirsdag ut 59 utøvere til EM i Roma. Men Sifan Hassans navn står ikke på listen. Hassan ville vært en av de største konkurrentene til Karoline Bjerkeli Grøvdal på 5000 meter. Grøvdal løper også halvmaraton under årets EM.

  Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

  pYFlbD4NRHM
  Foto: AFP
 • Duestad hjalp kvinnene til lagsølv i skyte-EM – ble nummer fire individuelt i 50 m match

  Jeanette Hegg Duestad førte an da Norges kvinner vant lagsølv i rifle 50 meter match i EM skyting, men nådde ikke opp i medaljekampen individuelt. Hun endte på 4. plass.

  Jenny Stene ble nummer 12 med 588 poeng og Mari Bårdseng Løvseth nummer 23 med 586 poeng. Til sammen holdt det til norsk sølv i lagkonkurransen, åtte poeng bak Sveits.

  I klassen for menn tok både Jon-Hermann Hegg og Henrik Larsen seg til finale, og Hegg sto igjen som europamester.

  Sammen med Ole Martin Halvorsen ble det gull også i lagkonkurransen. Dermed ble det to gull og sølv for de norske rifleskytterne i Osijek tirsdag.

  (©NTB)

  NPReQN493FI
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal