Hopp til innhold

Skal undersøke muligheten for helårsanlegg i Kollen

Oslo byråd har bevilget tre millioner til et forprosjekt slik at kommunen får oversikt over kostnadene for å gjøre nasjonalanlegget i Holmenkollen til et helårsanlegg med plastdekke.

Kollenhopp og Norges Skiforbund har jobbet med dette i mange år, men har manglet godkjenning fra kommunen.

– For oss i Kollenhopp er det en gledens dag. Nå ser det ut til at det blir plast i Holmenkollen og jeg er 99% sikker på at det blir plastdekke, sier styreleder i Kollenhopp, Roar Gaustad, til NRK.

I 2020 gjorde Norconsult et kostnadsoverslag for hva det vil koste å legge plast i unnarennet på Holmenkollen. Prisen ble anslått til 30 millioner kroner. I dag ligger anslaget fra Kollenhopp på 34 millioner for å gjøre Holmenkollanlegget til et helårsanlegg.

De borgerlige partiene hadde forprosjektet i Kollen som valgkampløfte og innfrir nå ved å sette i gang forprosjektet.

– Det er et ønske fra Oslo kommune om at vi ønsker å satse på toppidretten. Skal vi ha hoppsport i fremtiden er vi avhengig av rekruteringen og breddedretten er et resultat av toppidretten, sier byrådet for kultur og næring, Anita Leirvik North, til NRK.

Plasten som eventuelt skal brukes i nasjonalanlegget er laget av resirkulerte fiskegarn.

Holmenkollen mai 2022.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Siste nytt

 • Storbritannia vil ha friidretts-VM i 2029

  Britene ønsker å arrangere VM i friidrett i 2029, og London er den mest sannsynlige søkerbyen.

  Friidretts-VM ble sist arrangert i London i 2017, og sist helg var det VM innendørs i Glasgow.

  – Vi hadde elsket å få lov til å arrangere VM igjen i 2029, sier Jack Buckner, sjefen i det britiske friidrettsforbundet.

  I OL i 2012 og i VM i 2017 var det West Hams London stadion som ble brukt. Det kan nok skje igjen at det blir nye friidrettsmesterskap der. Stadion har en kapasitet på 60.000 tilskuere. (NTB)

  London Stadium
  Foto: NTB
 • Chelsea-stjernen Sam Kerr anklaget for rasisme – deltok i retten mandag

  Den australske Chelsea-spissen Sam Kerr er anklaget for å ha trakassert en politibetjent. Målmaskinen skal ha uttrykt seg rasistisk.

  Flere medier omtaler rasismesaken som involverer Kerr. Fotballforbundet i Australia bekrefter den også, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  Kerr skal mandag ha forklart seg for en domstol i England. Chelsea-spissen deltok ifølge Sky Sports i rettsmøtet på videolink. Hun erklærte seg ikke skyldig.

  Kerr er anklaget for å ha brukt fornærmende eller truende ord mot en politimann under en hendelse i Twickenham i London 30. januar i år.

  Sky Sports skriver at Kerr nå må møte i retten neste år i sakens anledning. En fire dagers rettssak er berammet i februar 2025.

  Den australske spissen har spilt for Chelsea siden 2020. (NTB)

  Sam Kerr
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • PA: Presset Horner møtte Verstappens manager

  Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

  Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

  Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

  Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

  Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

  MuRbRxEufU4
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal