Skadet Haaland mister kamp

Erling Braut Haaland er ikke med i troppen til lørdagens Dortmund-kamp mot Borussia Mönchengladbach.

Det bekrefter Dortmund selv, og oppgir muskulære problemer som årsak.

Det er urovekkende nyheter for Norge før skjebnekampen i VM-kvalifiseringen mot Tyrkia 8. oktober. Ståle Solbakken tar ut troppen kommende tirsdag.

Verken Solbakken eller pappa Alfie Haaland har besvart NRKs henvendelser så langt.

– Vet ikke noe (om alvorlighetsgraden) ennå, men sannsynligvis udramatisk, skriver landslagslege Ola Sand i en sms til NRK.

Viaplay-reporter Jan Åge Fjørtoft, som er til stede på kampen fredag, sa på sendingen at Dortmund har et håp om å ha spissen klar til tirsdagens kamp i Mesterligaen mot Sporting.

– På trening i går var han i en duell med en spiller og fikk et slag. Han fikk behandling og ble med troppen hit, men det ble ikke noe bedre, sier Fjørtoft på V Sport-sendingen.

Dermed kan det tyde på at skaden ikke er av det langvarige slaget.

Allerede er det klart at Alexander Sørloth mister den kommende landslagsperioden med skade.

For å gjøre lørdagen komplett for Solbakken ble også Mathias Normann byttet ut med skade for Norwich i kampen mot Everton. Det er foreløpig uvisst hva skadeomfanget er. Sander Berge var heller ikke i Sheffield Uniteds tropp mot Derby.

UdGebxQbpiQ
Foto: LEON KUEGELER / Reuters

Sportsnyheter

FNs arbeiderorganisasjon, ILO med rapport om arbeidsforhold i Qatar

Slik lever tusenvis av migranter i Qatar og for noen ender også livet her

En ny rapport viser at 50 gjestearbeidere døde i Qatar i 2020. En tur i området rundt hovedstaden Doha, viser at noen arbeidere jobber under svært farlige forhold.

Siste nytt

 • Åtte kvinner hoppar på Lillehammer

  Landslagstrenar Christian Meyer har teke ut åtte kvinnelege hopparar og håpar på ein opptur under kommande helgs verdscuprenn på Lillehammer.

  Silje Opseth leverte best av dei norske hopparane under sist helgs verdscupopning i russiske Nizjnij Tagil. Der vart ho høvesvis nummer 8 og 15. Landslagstrenar Meyer håpar å ha 22-åringen høgare på listene på heimebane.

  Desse hopparar er tekne ut til renna på Lillehammer. Det skal etter planen hoppast både i den store og den vesle Lysgårdsbakken:

  Silje Opseth (Holeværingen), Anna Odine Strøm (Alta), Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Frida Berger (Røykenhopp), Ingrid Hordvik Kleven (Kongsberg), Karoline Røstad (Skogn), Karoline Bjerke Skatvedt (Trøgstad) og Heidi Dyhre Traaserud (Heddal).

  Hopp
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • - Omicron-viruset kan vere årsaka

  Covid-varianten som laurdag sette 13 spelarar i den portugisiske klubben Belenenses ut av laget, ser ut til å vere den nye varienten omicron, melder det portugisiske helsedirektoratet.

  Dersom det blir stadfesta, er det dei første tilfella av omicron som er registrert i landet.

  Ein av Belenenses-spelarane kom nyleg tilbake frå Sør-Afrika.

  Smitten førte til at berre ni spelarar, inkludert to målvakter, møtte til ligakampen mot Benfica. Etter pause kom sju av dei på bana, og like etter fekk dei ein spelar skadd.

  Reglane krev minst sju spelarar på bana, derfor blei kampen avbroten. Då leia Benfica 7-0.

  Etter at omicron-mistanken dukka opp og blei styrka, er 44 spelarar og leiarar i klubben i isolasjon.

  Belenenses - Benfica
  Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
 • Klubb-VM i februar

  VM for klubblag skal spelast 3. til 12. februar, opplyser Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Der skal meisterligavinner Chelsea representere Europa.

  Chelsea var sett opp med Premier League-kampar mot Brighton og Arsenal i denne perioden, og desse vil bli sett til datoar enten før eller etter på grunn av turneringa i Dei foreinte arabiske emirata på nyåret.

  Den engelske serieleiaren møter Copa Libertadores-vinnar Palmeiras frå Brasil i semifinalen. De andre laga i turneringa er Al Ahly (Egypt), Al Hilal (Saudi-Arabia), Monterrey (Mexico), Auckland City (New Zealand) og Al Jazira (Dei foreinte arabiske emirata).

  Klubb-VM skulle blitt halde i Japan i desember, men i september gjekk det japanske fotballforbundet ut og sa frå seg meisterskapen.

  Jorginho med meisterligapokalen
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal