Hopp til innhold

Skadeskutt Norge to måneder før OL: – Et lite mareritt

Om 58 dager skal Norges hockeyhelter bryne seg mot Canada i Sotsji-OLs første kamp. I øyeblikket er «halve laget» ute med skader.

Ishockeylandslaget

SKADESKUTT: Fire av landslagets skadede spillere har sendt bilder av skadene sine til NRK. Øverst til venstre: Mats Rosseli Olsen slo nesa i vantet, måtte sy sju sting, Ken André Olimb måtte sy i tommelen, Lars Haugen er skadet i venstre hofte og går på krykker, mens Patrick Thoresen har brudd i ankelen og har beinet i gips.

Foto: Privat

– Det er litt mye nå, synes jeg. Så mange skader på så kort tid er det lenge siden jeg har sett, sier landslagssjef Roy Johansen til NRK.

Roy Johansen

BEKYMRET: Landslagssjef Roy Johansen forbereder seg til OL med flere norske profiler på skadelista.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

I tur og orden har en rekke av landslagets aller mest profilerte spillere meldt om skader i desember.

Dårlig tid før OL

Det er lite hyggelig nytt for et norsk landslag som skal spille OL-turnering om snaut to måneder.

– Det er tidsaspektet som er avgjørende. Jeg tror alle de skadede gutta blir klare til OL. Men det er aldri hyggelig med skader. Det er lite mareritt for oss, sier en bekymret landslagssjef Roy Johansen til NRK.no.

Hele sju landslagsspillere er i øyeblikket skadet, mens to spillere nylig er tilbake fra skade:

Skadelista:

  • Lars Haugen (26), førstekeeper på landslaget: Pådratt seg en skade på innsiden av låret i kamp for klubblaget Dinamo Minsk. Går på krykker. Ventes å blir klar til OL.
  • Patrick Thoresen (30): Pådro seg to brudd i foten i kamp for klubblaget SKA St. Petersburg. Har beinet i gips, og ventes å være tilbake i trening over nyttår.
  • Mats Trygg (37): Har et delvis røket leddbånd på innsiden av kneet.
  • Kristian Forsberg (27): Har et strekt leddbånd.
  • Per Åge Skrøder (35): Rehabiliterer småskader og er sliten.
  • Anders Bastiansen (33): Pådro seg en kneskade i kamp for svenske Färjestad i helgen. Ute i to til tre uker.
  • Tommy Kristiansen (24): Pådro seg hjernerystelse mandag kveld mot Lørenskog. Meldt forfall til den kommende landslagssamlingen.

Tilbake fra skade:

  • Ken André Olimb (24): Knuste tommelen i kamp for klubblaget Düsseldorfer EG. Nettopp tilbake i spill etter seks ukers fravær.
  • Mats Rosseli Olsen (22): Slo nesa i vantet 7. desember, og har sydd sju sting. Er imidlertid spilleklar.

Utsetter uttaket

Den norske OL-troppen skal bestå av 22 spillere. På grunn av de mange skadene har landslagssjefen bestemt seg for å utsette OL-uttaket til over nyttår. Til testkampene mot Sveits og Slovakia denne helgen – den siste landslagssamlingen før OL – må Johansen stille med en rekke unggutter.

– Vi har ikke mulighet til å erstatte disse spillerne i en så liten hockeynasjon. Vi er sårbare for skader, sier Johansen.

Landslagssjefen er spesielt bekymret for skaden til landslagskeeper Lars Haugen. Haugen har pådratt seg en hofteskade, og haltet rundt på krykker da NRK møtte ham på Toppidrettssenteret i Oslo mandag.

– Målvaktene er viktig. Lars må jobbe hardt og bedrive god egentrening skal han bli klar til OL, sier Johansen.

Haugen håper å være tilbake i spill over nyttår.

– Det er en muskelskade som må få litt tid på å lege seg. Legene sier fire uker. Det er dårlig timing, ja. Jeg prøver bare å tenke positivt. Dette gir meg litt etterlengtet hvile. Jeg tror jeg har nok tid til å være i toppform i OL, sier Haugen til NRK.

Thoresen: – Håper å være tilbake i januar

Anders Bastiansen, som var Norges toppscorer i forrige VM, er sistemann på skadelista. Han håper å være tilbake i spill før vi skriver 2014.

– De undersøkelsene som er gjort nå ser positive ut. Det virker ikke som jeg blir borte altfor lenge. Jeg håper jeg kan være tilbake for Färjestad i romjulen, sier han til NRK.

Patrick Thoresen, landslagets aller største stjerne og gjerne rangert som Norges best betalte idrettsutøver, håper bruddet i ankelen skal være leget i januar.

– Gipsen gikk på lørdag, men jeg må bruke krykker i ti dager til. Jeg håper å være tilbake i løpet av januar, sier han til NRK.no.

Det norske ishockeylandslaget røk ut i gruppespillet i Vancouver-OL i 2010, etter å ha tapt omspillskampen mot Slovakia 4-3. Landslaget har imidlertid forbedret seg betraktelig siden den gang, og spilt VM-kvartfinale i to av de tre siste verdensmesterskapene.

Til Sotsji-OL er Norge seedet som det åttende beste laget.

Sportsnyheter

Havertz

Hardt ut etter Arsenal-seier: – Her feiler VAR igjen

Arsenal tok sin fjerde strake seier lørdag, men dommeren og VAR ble nok en gang den store snakkisen.

Siste nytt

  • Verstappen med sin syvende strake kvalifiserings-seier

    Max Verstappen i Red Bull-bilen overbeviste nok en gang under kvalifiseringen i Miami Grand Prix. Dermed ble det syvende strake start fra første startposisjon for Verstappen.

    – La oss fortsette denne gode trenden, sa Verstappen over lagradioen på Viaplay-sendingen.

    Ingen av førerne klarte å forbedre rundetiden sin på siste runde i Q3.

    Charles Leclerc var den som var nærmest nederlenderen. Etter første sektor var han bare åtte tusendeler bak, men etter en voldsom skrens i sving 15 måtte han nøye seg med andreplass i kvalifiseringen. Lagkamerat i Ferrari, Carlos Sainz, ble nummer tre.

    For Daniel Ricciardo ble det en skuffende kvalifisering. Han endte på 4. plass på sprintløpet tidligere lørdag, men røk ut etter Q1 sammen med Valtteri Bottas, Logan Sargeant, Kevin Magnussen og Guanyu Zhou. I Q2 røk disse ut: Lance Stroll, Pierre Gasly, Esteban Ocon, Alex Albon og Fernando Alonso.

    CUKXnB20R1A
    Foto: AFP
  • Graham Hansen med mål og assist – Barcelona ett poeng fra seriegullet

    Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Barcelonas kvinnelag slo Granada 4-1. Nå er laget ett poeng fra et nytt seriegull.

    Real Madrid er 15 poeng bak med fem kamper igjen å spille. Ett Barcelona-poeng på lagets fire gjenstående kamper, eller et poengtap for Real Madrid, vil bety at Barcelona er mester for niende gang.

    Den norske landslagsstjernen scoret sitt 26. mål for Barcelona i ulike turneringer denne sesongen.

    Rop1_HGpc_o
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB
  • Thomsen klarte EM-kravet

    Marcus Thomsen er i form og vant kulekonkurransen i Stora Turebergskastet i Sverige lørdag formiddag med 21.05.

    Thomsen leverte jevnt over en sterk serie der han åpnet med sesongbeste 20.94, før det lengste støtet kom i andre omgang, ifølge friidrett.no.

    – Jeg er ekstremt glad for 21.05. Fire år med trening og tålmodighet for endelig å få en ny personlig rekord utendørs. Jeg er glad, men langt fra fornøyd, sier Marcus Thomsen til NRK.

    Han forbedret sin personlige rekord utendørs fra 2020 med to centimeter og var bare fire centimeter bak innendørspersen. Utøveren fra Norna-Salhus klarte EM-kravet og fikk opp det lengste kulestøtet av en nordmann utendørs på 38 år, Lars Arvid Nilsen satte den norske rekorden på 21.22 det året.

    Thomsen er foreløpig kvalifisert til OL i Paris på ranking. Der er kravet er 21.50.

    – Det er digg å få tatt EM-kravet og slippe å bekymre seg over om man ryker ut av topp 30. Nå skal jobben fortsettes for å sikre en plass i OL, sier Thomsen.

    Marcus Thomsen klarte lørdag 4. mai EM-kravet i kulestøt. Her støter han 21.05.
    Video: Arwid Koskinen, Swethrows

Sendeplan

Kl. Program Kanal