Sju ganger ja til OL i Tromsø

De sju største vinteridrettsforbundene sier et rungende ja til OL i Tromsø i 2018.

Tromsø
Foto: Tor Richardsen / Scanpix

- Hvis ”the descision is Tromso” er vi garantert et arrangement som vil løfte norsk bredde- og toppidrett inn i fremtiden, heter det i en uttalelse fra de sju.

Vil ta av spillemidlene

Det er presidentene i Skiforbundet, Skiskytterforbundet, Ishockeyforbundet, Snowboardforbundet, Skøyteforbundet, Bob-, Ake- og Skeletonforbundet, og Curlingforbundet som i en felles uttalelse går sterkt inn for en norsk søknad. Kronikken står på Skiforbundets nettsider.

- Norsk vinteridrett gir alt det vi kan for OL i Tromsø. Vi gir enestående dugnadsånd og frivillighet. Vi gir all vår kompetanse og erfaring. Og vi skal selvsagt gi det vi kan av spillemidlene våre fra Norsk Tipping, skriver de.

De sju viser til OL på Lillehammer i 1994, et arrangement som i tillegg til alle medaljene også kom grasrota, bredden og frivilligheten til gode.

I Idrettsforbundets egen oppsummering etter lekene på Lillehammer går det fram at rekrutteringen blant barn og ungdom økte - også til sommeridrettene.

Neste generasjons Aamodt og Poirée

Nå er de sju presidentene overbevist om at idrettspresident Tove Paule og kultumrinister Trond Giske finner en god og forutsigbar løsning for norsk idretts eget bidrag til bredde- og toppidrettsanlegg i Tromsø.

- Et ”ja” til OL i Tromsø handler først og fremst om alle de hundretusenvis av unge idrettsutøvere, om neste generasjons Kjetil Andre Aamodt og Liv Grete Poirée, som vil nyte godt av det felles nasjonale løft for idretten som følger OL-investeringene det kommende tiår.

Det handler om avgjørende bidrag til det skrikende behovet for anlegg for både bredde og topp nord i landet. Det handler om store, samlende idrettsøyeblikk og olympiske medaljer på norsk jord.

Og det handler om at opplevelsen av OL og ekte idrettsglede på nært hold kan motivere en ny generasjon til økt fysisk aktivitet, heter det i uttalelsen.

Tirsdag skal gruppa som har kvalitetssikret OL-søknaden, levere sin rapport. Seinere i høst skal politikerne si ja eller nei til en statsgaranti. Det blir helt avgjørende for om Norge søker OL i 2018.

Siste nytt

 • Gode nyheter for Ingebrigtsen

  Ingebrigtsen-brødrene slipper karantenehotell etter at de har løpt Diamond League-åpningen Gateshead i England.

  Regjeringen bekrefter at reisende fra Storbritannia unntas fra ordningen med tvunget opphold på karantene hotell etter ankomst Norge.

  Ordningen blir opphevet fra torsdag 13. mai klokken 12.

  – Det kan jeg si med hundre prosent sikkerhet – hvis ikke det blir gjort endringer på de reglene, så kan ingen av mine gutter reise utenlands og konkurrere, sa pappa Gjert Ingebrigtsen til NRK tidligere.

  Nå ser det ut til at de kan løpe allikevel.

  Brødrene Ingebrigsten
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Glimt henter ny spiss

  Bodø/Glimt har hentet det tsjekkiske talentet Tomas Rataj på lån med opsjon på kjøp. Det bekrefter klubben på Twitter.

  Han kommer fra klubben FC Opava. Han har scoret ett mål på 17 kamper denne sesongen.

  Fra før av har Glimt Erik Botheim som spiss i stallen. Han har scoret to mål på de to første serierundene.

  Eliteserien fotball 2021: Bodø/Glimt - Tromsø
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Bodø/Glimt fosser videre

  Fjorårets seriemester Bodø/Glimt har fått en fin start på sesongen, og de tok sin andre seier mot Kristiansund i ettermiddag.

  Sondre Sørli og Erik Botheim sørget for at gultrøyene foreløpig topper tabellen i Eliteserien.

  Kristiansund har på sin side foreløpig ikke scoret mål i 2021. De hadde flere sjanser til å bryte den trenden, men svake avslutninger og litt uflaks sørget for at de ikke fikk hull på byllen i kveld heller.

  KBK hadde egentlig to baller i nettet, men begge ble annullert for offside.

  Eliteserien fotball 2021, Kristiansund - Bodø/Glimt.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal