NRK Meny
Normal

Sju ganger ja til OL i Tromsø

De sju største vinteridrettsforbundene sier et rungende ja til OL i Tromsø i 2018.

Tromsø
Foto: Tor Richardsen / Scanpix

- Hvis ”the descision is Tromso” er vi garantert et arrangement som vil løfte norsk bredde- og toppidrett inn i fremtiden, heter det i en uttalelse fra de sju.

Vil ta av spillemidlene

Det er presidentene i Skiforbundet, Skiskytterforbundet, Ishockeyforbundet, Snowboardforbundet, Skøyteforbundet, Bob-, Ake- og Skeletonforbundet, og Curlingforbundet som i en felles uttalelse går sterkt inn for en norsk søknad. Kronikken står på Skiforbundets nettsider.

- Norsk vinteridrett gir alt det vi kan for OL i Tromsø. Vi gir enestående dugnadsånd og frivillighet. Vi gir all vår kompetanse og erfaring. Og vi skal selvsagt gi det vi kan av spillemidlene våre fra Norsk Tipping, skriver de.

De sju viser til OL på Lillehammer i 1994, et arrangement som i tillegg til alle medaljene også kom grasrota, bredden og frivilligheten til gode.

I Idrettsforbundets egen oppsummering etter lekene på Lillehammer går det fram at rekrutteringen blant barn og ungdom økte - også til sommeridrettene.

Neste generasjons Aamodt og Poirée

Nå er de sju presidentene overbevist om at idrettspresident Tove Paule og kultumrinister Trond Giske finner en god og forutsigbar løsning for norsk idretts eget bidrag til bredde- og toppidrettsanlegg i Tromsø.

- Et ”ja” til OL i Tromsø handler først og fremst om alle de hundretusenvis av unge idrettsutøvere, om neste generasjons Kjetil Andre Aamodt og Liv Grete Poirée, som vil nyte godt av det felles nasjonale løft for idretten som følger OL-investeringene det kommende tiår.

Det handler om avgjørende bidrag til det skrikende behovet for anlegg for både bredde og topp nord i landet. Det handler om store, samlende idrettsøyeblikk og olympiske medaljer på norsk jord.

Og det handler om at opplevelsen av OL og ekte idrettsglede på nært hold kan motivere en ny generasjon til økt fysisk aktivitet, heter det i uttalelsen.

Tirsdag skal gruppa som har kvalitetssikret OL-søknaden, levere sin rapport. Seinere i høst skal politikerne si ja eller nei til en statsgaranti. Det blir helt avgjørende for om Norge søker OL i 2018.

Siste nytt

 • Ronaldo scoret fire i nimålsdrama

  Cristiano Ronaldo leverte fire mål for Real Madrid da de slo Girona 6–3 i La Liga søndag kveld.

  Lucas Vázquez og Gareth Bale scoret også for hjemmelaget, mens Christian Stuani (2) og Juanpe scoret for Girona.

  Ronaldo
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Storoppgjør i FA-cupen

  Manchester United møter Tottenham i FA-cupens semifinale, melder NTB.

  I den andre semifinalen møtes Chelsea og Southampton. Semifinalene spilles 21. april.

  d
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Chelsea jublet for avansement

  Her feirer keeper Willy Caballero 2-1-målet som sikret Chelsea seieren i FA-cupen mot Leicester søndag ettermiddag.

  Álvaro Morata og Jamie Vardy scoret hvert sitt i ordinær tid, mens Pedro ble matchvinner for Chelsea etter 105 minutter.

  Willy Caballero
  Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal