Hopp til innhold

Får latterkrampe av egne latterkramper

MOSKVA (NRK.no): Jaysuma Saidy Ndure bryter ut i latter når han får se video av sine egne latterkuler. Ndure har ikke vært så optimistisk på mange år, sier han.

Jaysuma Saidy Ndure sprudler med ny trener. Her er noen av latterutbruddene til "Jays" denne sesongen-

Sjekk de latterkrampene! Jaysuma Saidy Ndure har vært i perlehumør denne sesongen - og viser det. Redigering: Jørgen Figenschou.

  • Se Jays løpe VM-semifinale kl. 17.40

– Jeg har jo vært i kjempebra form. Denne sesongen er en av mine beste på mange år, sier Jaysuma Saidy Ndure til NRK.no.

Etter en skuffende start på VM der han ble satt ut av skade og ikke fikk løpe 100 meter, var han tilbake på herrenes 200 meter.

I forsøksheatet fredag morgen løp han kontrollert og kom greit videre til semifinalen som går klokken 17.40 fredag ettermiddag.

Når Jays gjør det bra, har han det gøy. Det synes.

Videoen over viser en herlig miks av noen av de beste latterkrampene til 29-åringen i år.

Når NRK.no viser ham videoen, ler sprinteren godt.

– Hehehe. Det er Olav. Det er Olav som gjør det. Hehehe, gliser Norges raskeste mann.

Gir æren til treneren

Det er nemlig trener Olav Magne Tveitå som har fått frem det gode humøret, mener Jays. De to har virkelig finnet tonen.

– Vi har hatt det gøy. Det er det det handler om. Når man har det bra, går ting bra og, sier Ndure - og ler litt til av sine egne latterkramper.

– Det som inspirerte meg mest, er at jeg har fått tilbake Olav, som kjenner meg bedre enn noen andre. Bare det å jobbe med ham… Med en gang han sier noe, så skjønner jeg hva han mener, sa Ndure da NRK møtte ham i Roma tidligere i sesongen.

Jaysuma Saidy Ndure

Jaysuma Saidy Ndure ler godt når NRK.no viser ham videoen av latteranfallene hans. Foto: Geirr Larsen.

Foto: Geirr Larsen / NRK

Har funnet tilbake til formen

Sprinteren har hatt noen skuffende sesonger. Han har ikke vært i nærheten av persen sin på 200-meter siden han satte den i 2007. Da løp han knallsterke 19,89.

Trolig må han ned mot 20 blank - og kanskje forbi - hvis han skal gå til finalen på 200-meter i VM. Det ville vært vanskelig å se for seg i fjor.

Men denne sesongen har ett eller annet klaffet. Nordmannen har løpt fortere og fortere jo lenger sesongen har gått. Og ifølge Ndure skal mye av æren for suksessen gå til humøret.

– Det har vært en morsom sesong, og det er viktig, sier Jays.

– Man ser at du er glad i å le?

– Jeg liker å le. Jeg ser på komedier nesten hver eneste dag, bare for å le. Det er fint. Favorittkomedien min er Meet The Browns, gliser Jays.

Sikker på at det hadde gått bra på 100

Jaysuma Saidy Ndure

Smilet er tilbake for Jaysuma Saidy Ndure. Her er han på onsdagens pressetreff, hvor han showet og tullet med journalistene fra første til siste sitat.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

For bare en uke siden var latteren borte. Ndure tok det tungt da han måtte trekke seg på 100-meter på grunn av en skade, og klarte bare såvidt å stotre frem en setning da han møtte pressen.

– Jeg var redd for at jeg skulle miste hele VM. Da var jeg ikke fornøyd. Men nå er jeg fornøyd, for nå blir det 200, sier Ndure og ler.

– Når du ser på tidene, hvor bra tror du det kunne gått på 100?

– Det er vanskelig å si, men jeg er helt sikker på at det hadde gått veldig bra. Jeg er i form, og det var derfor det var så veldig veldig synd at jeg ikke fikk løpe 100-meteren.

Nå føles kroppen mye bedre. Og Jays var så offensiv på onsdagens pressemøte at han fikk spørsmål om han kan sette ny personlig rekord i VM.

– Persen min? Æææææ… persen min er 19,89, det er fort det! Da skal jeg løpe fort, gliser 29-åringen og går inn i en klassisk Jays-latterkrampe.

– Men vi får se da, en finale er en finale, avslutter han og smiler lurt.

Siste nytt

  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP
  • Fenomenet Wembanyama enstemmig valgt til årets rookie i NBA

    Victor Wembanyama levde opp til de enorme forventningene i debutsesongen i NBA. Han ble enstemmig valgt til årets rookie.

    Det franske fenomenet ble oppført på førsteplass på samtlige 99 stemmesedler. Selv om han spilte for et dårlig lag (San Antonio Spurs, som vant bare 22 kamper), leverte han prestasjoner som ikke er sett før.

    Wembanyama endte med snitt på 21,4 poeng, 10,6 returer, 3,9 assist, 3,6 blokkerte skudd og 1,2 ballerobring per kamp. Ingen spiller har i sin første sesong hatt så gode tall i alle de kategoriene.

    Phoenix Suns forward Kevin Durant fouls San Antonio Spurs center Victor Wembanyama
    Foto: AP
  • Træen måtte bryte Giro d'Italia – Milan endelig til topps

    Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen. Jonathan Milan vant tirsdagens etappe.

    Siden hans forrige seier i Giroen, hadde Milan fem 2.-plasser før triumfen endelig kom i tirsdagens spurt. Italieneren vant etappen foran Kaden Groves og Phil Bauhaus.

    – Etter fem 2.-plasser er det lett å unna ham denne seieren, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen.

    Træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting som følge av lørdagens velt. Likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag.

    – Jeg må dessverre fortelle at jeg bryter Giroen. Smertene ble for store, og det var ikke fornuftig å fortsette. Jeg synes det er veldig kjipt å måtte gi meg, men nå skal jeg hjem og restituere og fokusere på resten av sesongen, sier Træen i en video Bahrain-Victorious har publisert på X.

    Torstein Træen under Tour de France i 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal