Shiffrin brøt ut i tårer etter seieren: – Det er helt sykt å være tilbake

Mikaela Shiffrin (25) ble for sterk for Ragnhild Mowinckel og de andre konkurrentene. Etter at seieren var et faktum brøt alpinstjernen ut i tårer.

Laster innhold, vennligst vent..

Shiffrin var best i begge omgangene av kvinnenes storslalåmrenn i franske Chourchevel, og vant komfortabelt. Da seieren var et faktum, kom tårene»

Hun slet faktisk med å si noe da hun ble intervjuet av FIS.

– Jeg beklager, sa Shiffrin mens hun forsøkte å hente seg inn.

– Det er ganske vanskelig å forklare. Det var 95 prosent av meg som trodde jeg ikke kunne gjøre det. Det er helt sykt å være tilbake her, sa en preget Shiffrin.

France Alpine Skiing World Cup

VANT: Mikaela Shiffrin tok seieren, men brøt ut i gråt like etter.

Foto: Marco Trovati / AP

– Takknemlig

Forklaringen bak tårene er at hun mistet sin far, Jeff, i vinter, etter at han plutselig gikk bort i en ulykke. Han ble bare 65 år gammel.

På den tiden konkurrerte amerikaneren på andre siden av verden, men hun kom seg hjem i hui og hast.

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk være med ham i hans siste stunder. Han så ikke ut som seg selv, men jeg kunne føle ham likevel, sa Shiffrin i et intervju med CNN i juni.

Hun fortalte at hun hadde et tett bånd med sin far, og at han elsket alpint.

– Alpint er noe som hele familien vår deler. Min far elsket det. Jeg fant ut at det å være på fjellet var som å være i nærheten av ham, sa Shiffrin.

Musical Mikaela Skiing

GIKK BORT: Mikaela Shiffrin mistet faren sin (til høyre) i februar i år.

Foto: Nathan Bilow / AP

25-åringen har vært suveren i skiløypa de siste årene, til tross for sin unge alder. Hun har allerede tre OL-medaljer og fem VM-gull. Hun er med andre ord blant de aller største alpinistene i verden.

Rørt NRK-ekspert

Nina Løseth, alpinekspert og tidligere konkurrent av Shiffrin, føler med amerikaneren.

– Jeg ble faktisk rørt selv da jeg så det. Det viser at det betyr mye for henne, og det var helt sikkert en spesiell opplevelse, sier Løseth.

Som nevnt, har de Løseth møtt Shiffrin flere ganger tidligere. Hun ble litt overrasket over følelsene som ble vist etter dagens seier.

– Hun er en utøver som ikke er kjent for å vise så mye følelser. Men det er fint å se at faren betød så mye for henne, sier Løseth.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018

RØRT: Nina Løseth ble rørt da Mikaela Shiffrin tok til tårene på direkten.

Foto: Cornelius Poppe / NTB

Norske Ragnhild Mowinckel hadde på sin side ikke helt dagen da hun endte som nummer 26 til slutt. Kristin Lysdahl havnet like bak på 27.-plass.

Maria Therese Tviberg var derimot et norsk lyspunkt. Hun klatret 15 plasser i andre omgang, og var den norske kvinnen med tredje beste tid i andre omgang.

Siste nytt

 • Mowinckel jakter topp ti-plassering

  Ragnhild Mowinckel kjører for sin beste plassering i storslalåm etter skadecomebacket. Hun er nummer 12 før finaleomgangen i slovakiske Jasna.

  Moldenseren ligger 1,67 sekunder bak USA-stjernen Mikaela Shiffrin i tet. Hun er 16 hundredeler fra å være blant de ti beste.

  For de øvrige norske ble det igjen en tung dag i Slovakia. Kja Norbye, Kristin Lysdahl og Thea Stjernesund var alle i mål godt over tre sekunder bak Shiffrins ledertid. Tre hundredeler skilte lagvenninnene på resultatlista.

  Kristina Riis-Johannessen var hele 4,72 sekunder bak Shiffrin. (NTB)

  VM i alpint, Cortina 2021
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Hovland sviktet – Ventura imponerte

  Norges to golfstjerner, Viktor Hovland og Kristoffer Ventura, ligger tett på hverandre etter tredje dag av Arnold Palmer Invitational på PGA-touren.

  Det skjedde etter en veldig sterk runde av Ventura, hvor han klatret 30 plasser, samtidig som Hovland fosset nedover resultatlistene.

  Ventura startet dagen ett slag over par, og gikk ut i fyr og flamme. På de første syv hullene hadde han fem birdier, én par og én bogey. Derfra og ut spilte han solid og endte dagen fem slag under par, og dermed fire slag under par totalt. Like før runden var ferdigspilt lå han på delt 23.-plass.

  Viktor Hovland hadde imidlertid ikke en god dag i Florida. Han startet dagen på delt 3.-plass, sju slag under par. Men en middels start ble elendig da han først slo seg ut i skogen, for så å slå seg ut i vannet på hull åtte. Han gikk av hullet med dobbeltbogey, og det ble ikke bedre resten av runden.

  Hovland endte dagen fem slag over par, og to slag under par totalt, på en delt 35.-plass.

  Ventura og Hovland
 • Hagen slo skulder ut av ledd

  Den norske syklisten Carl Fredrik Hagen skriver på Instagram om at han slo skulderen ut av ledd da han syklet på et hull i veien og krasjet i en bom under en treningstur.

  Etter legene på sykehuset satt skulderen på plass viste det seg også at Hagen hadde fått en fraktur i skulderbladet, skriver han videre.

  Han venter på en MR-skanning neste uke for å se etter andre mulige skader, og vet ikke hvor lang tid skadelindringen vil vare, avslutter han meldingen.

  Hagen sykler i år for Israel Start-Up Nation, og skal etter planen sykle Giro d'Italia.

  carl fredrik hagen
  Foto: Tor Erik Schrøder

Sendeplan

Kl. Program Kanal