Hopp til innhold

Seiersaktuell Hovland avslører: Vurderte å trekke seg fra PGA-mesterskapet

Viktor Hovland spiller for karrierens første majorseier søndag, men kommer nå med oppsiktsvekkende informasjon. Han kunne blitt hjemme og ikke spilt storturneringen i Louisville.

Det er i et intervju gjort med SiriusXM PGA Championship Radio etter lørdagens tredjerunde at nordmannen røper at han vurderte å droppe PGA-mesterskapet.

Hovland får spørsmål om hva han hadde sagt dersom han for tre dager siden hadde fått høre at han kom til å kjempe om seieren foran avslutningen.

– Det hadde jeg tatt uten tvil. Jeg vurderte nesten å trekke meg, fordi jeg ikke spilte bra i det hele tatt. Når man setter ting i det perspektivet, er dette stort, svarer den norske golfstjernen.

Han blir så bedt om å forklare hvor nær han var ved å trekke seg.

– Jeg tenkte bare at ting alt i alt ikke føltes veldig bra. Når ting ikke føles veldig bra, hva er det poenget med å spille? Da foretrekker jeg heller å jobbe med det, lød svaret.

Da journalisten fortsetter å grave i bakgrunnen for at Hovland vurderte å ikke stille til start, sier nordmannen:

– Fanken, jeg skulle ikke sagt det der.

– Sånn blir det når du spiller dårlig og tankene raser av gårde. Jeg tok åpenbart ikke den avgjørelsen, men når du spiller dårlig, vil du egentlig bare dra hjem, legger 26-åringen til.

Med en bogeyfri runde fem slag under par lørdag klatret Hovland rett inn i seierskampen før siste runde av PGA-mesterskapet.

Med 13 slag under par er han på delt 4.-plass, to slag bak ledende Collin Morikawa og Xander Schauffele. Sahith Theegala er alene på 3.-plass, ett slag bak tetduoen, ett foran Hovland, Shane Lowry og Bryson DeChambeau.

Nordmannen kom til Louisville etter å ha gjort en ny trenerendring i jakten på fjorårsformen. Han har gjenopptatt samarbeidet med Joe Mayo, som hjalp ham til stor suksess i fjor.

(©NTB)

Viktor Hovland
Foto: AFP

Siste nytt

 • Chelsea forvirret fansen – så kom gladnyheten

  Chelsea la først ut en video der Kerr oppsummerte sine fire år i klubben. Der så man en tydelig beveget Kerr takke fansen for støtten. Det fikk flere supportere til å ta til kommentarfeltet for å kreve en forklaring, og 20 minutter senere kom den.

  Kerr har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2026.

  – Trodde dere virkelig jeg skulle gi meg? sier Kerr i videoen.

  Kerr debuterte for Australia som 15-åring tilbake i 2009. Siden den gang har hun scoret 69 mål på 128 kamper.

  30-åringen er for tiden ute av spill med en alvorlig kneskade. Det gjør at hun mister sommerens OL-turnering. (NTB)

  Sam Kerr
  Foto: NTB
 • Historisk utbetaling – så mye tjente Warholm og Ingebrigtsen på EM-suksessen

  Karsten Warholm (ett gull) og Jakob Ingebrigtsen (to gull) var blant ti utøvere som fikk med seg en eksklusiv pengebonus fra friidretts-EM i Roma.

  Det europeiske friidrettsforbundet (EA) hadde i år for første gang satt av en pott til å premiere de ypperste EM-utøverne. Fem kvinner og fem menn fikk 50.000 euro hver.

  Det var 49 medaljeøvelser i EM, men kun ti gullvinnere ble premiert økonomisk. Prestasjonene ble bedømt etter WAs poengsystem.

  Det er blitt utbetalt bonuser i VM siden 1997. I sommer blir alle friidrettsgull i OL for første gang premiert med 50.000 dollar (530.000 kroner). (NTB)

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: AFP
 • Stjerneagenten om Haalands fremtid: – Vil avhenge av trendene i fotballen

  Rafaela Pimenta står fast på at Erling Braut Haalands fokus er i Manchester City, men hun lover ikke at han avslutter karrieren der.

  Nordmannens superagent uttaler seg ikke ofte til pressen. Nå har hun stilt opp i et intervju med Flashscore.

  Haaland signerte for Manchester City sommeren 2022 og har siden tatt Premier League med storm. Han har vunnet seks titler med de lysblå og ble nylig toppscorer i ligaen for annet år på rad. Det har fått ryktene til å svirre, spesielt i Spania.

  På spørsmål om Pimenta tror Haaland vil holde seg i City ut karrieren, er hun usikker.

  – Jeg vet ikke, men jeg tror Haaland-prosjektet vil pågå over lang tid. Det vil også avhenge av trendene i fotballen. Det som er helt sikkert i dag, er at han føler seg hjemme i City. Han er 1000 prosent forpliktet til prosjektet i City, sier hun.

  Prestasjonene har fått overgangsnettstedet Transfermarkt til å prissette Haaland til elleville 2 milliarder kroner.

  Dermed blir det svært dyrt å lokke ham vekk fra Manchester.

  (NTB)

  RLv40OTWMtg
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal