Hopp til innhold

Seiersaktuell Hovland avslører: Vurderte å trekke seg fra PGA-mesterskapet

Viktor Hovland spiller for karrierens første majorseier søndag, men kommer nå med oppsiktsvekkende informasjon. Han kunne blitt hjemme og ikke spilt storturneringen i Louisville.

Det er i et intervju gjort med SiriusXM PGA Championship Radio etter lørdagens tredjerunde at nordmannen røper at han vurderte å droppe PGA-mesterskapet.

Hovland får spørsmål om hva han hadde sagt dersom han for tre dager siden hadde fått høre at han kom til å kjempe om seieren foran avslutningen.

– Det hadde jeg tatt uten tvil. Jeg vurderte nesten å trekke meg, fordi jeg ikke spilte bra i det hele tatt. Når man setter ting i det perspektivet, er dette stort, svarer den norske golfstjernen.

Han blir så bedt om å forklare hvor nær han var ved å trekke seg.

– Jeg tenkte bare at ting alt i alt ikke føltes veldig bra. Når ting ikke føles veldig bra, hva er det poenget med å spille? Da foretrekker jeg heller å jobbe med det, lød svaret.

Da journalisten fortsetter å grave i bakgrunnen for at Hovland vurderte å ikke stille til start, sier nordmannen:

– Fanken, jeg skulle ikke sagt det der.

– Sånn blir det når du spiller dårlig og tankene raser av gårde. Jeg tok åpenbart ikke den avgjørelsen, men når du spiller dårlig, vil du egentlig bare dra hjem, legger 26-åringen til.

Med en bogeyfri runde fem slag under par lørdag klatret Hovland rett inn i seierskampen før siste runde av PGA-mesterskapet.

Med 13 slag under par er han på delt 4.-plass, to slag bak ledende Collin Morikawa og Xander Schauffele. Sahith Theegala er alene på 3.-plass, ett slag bak tetduoen, ett foran Hovland, Shane Lowry og Bryson DeChambeau.

Nordmannen kom til Louisville etter å ha gjort en ny trenerendring i jakten på fjorårsformen. Han har gjenopptatt samarbeidet med Joe Mayo, som hjalp ham til stor suksess i fjor.

(©NTB)

Viktor Hovland
Foto: AFP

Siste nytt

 • Slik starter England

  Det var knyttet stor forventning til hvilke elleve utvalgte Gareth Southgate ville stille til EM-åpningen mot Serbia søndag kveld.

  Nå har England-sjefen landet på følgende lag:
  Jordan Pickford – Kyle Walker, Marc Guehi, John Stones, Kieran Trippier – Declan Rice, Trent Alexander-Arnold, Jude Bellingham – Bukayo Saka, Harry Kane, Phil Foden.

  Mest oppsiktsvekkende er det at Alexander-Arnold, som spiller høyreback på klubbnivå for Liverpool, er midtbanespiller for landslaget.

  Kampstart mellom England og Serbia er klokken 21:00, og den følger du direkte på NRK Sport radio,

 • TV 2 gikk i svart: – Trolig forårsaket av et lynnedslag

  Midt i 1. omgang mellom Danmark og Slovenia gikk TV 2 i svart.

  Nesten 25 minutter var spilt da bildene ble borte. Etter 50 sekunder ble det sorte bildet erstattet med en plakat med påskriften «straks tilbake».

  – Vi har hatt et strømbrudd i Bergen. Trolig forårsaket av et lynnedslag. Det gjorde at strømmen gikk på Media City som gjorde at vi var nede. I øyeblikket vi fikk tilbake strømmen fikk vi kampen opp, og nå skal visst alt være i orden igjen. Det skal ha vært et lynnedslag som forårsaket det, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl til NRK.

  Etter drøyt to minutter uten TV-bilder kom kampbildene opp igjen. Danmark ledet 1-0 både før og etter at kanalen gikk i svart, og TV-seerne ble ikke snytt for noen høydepunkter.

  Slik så kampen ut for TV-seeren etter 25 minutter.
  Foto: SKJERMDUMP TV 2
 • Wærenskjold vant Belgia rundt

  Uno X-rytter Søren Wærenskjold hang med helt inn på søndagens siste etappe og tok sammenlagtseieren i Belgia rundt.

  Han endte fire sekunder foran Mathias Vacek i sammendraget.

  – Det har ikke vært lett, hverken i går eller i dag. Dette gir selvtillit, men jeg har gitt alt og kjempet for hvert sekund, sier Wærenskjold i et intervju med arrangøren.

  Nordmannen takket også laget, og sa dette ikke hadde gått uten dem.

  – Det er Uno X' største sammenlagtseier. En perfekt løst sisteetappe, meldte Eurosports kommentator Theis Magelssen da sammenlagtseieren var sikret.

  Nordmannen åpnet rittet med seier på onsdagens tempoetappe. Siden har han beholdt ledertrøya, og han viser form to og en halv uke før Tour de France.

  Tim Merlier vant etappen som hadde både start og mål i Brussel.

  Tour de France 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal