Se Wengs tårevåte intervju som blir hyllet på Twitter

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK.no): Heidi Weng tenkte på alt annet enn sin egen tredjeplass etter Tour de Ski.

Heidi Weng klarte ikke å slutte å gråte av glede på vegne av lagkamerat Marit Bjørgen.

Heidi Weng ble tydelig rørt av Bjørgens seier. Se intervjuet her. Foto: NRK

– Nå kjenner jeg at jeg er redd for at Marit skal legge opp. Hun er så rå, utbryter Heidi Weng i tårer og beundring over sin lagvenninne som knuste alle konkurrentene under Tour de Ski.

Heidi Weng har levert selv en solid tour, men måtte gi tapt mot Therese Johaug opp den beryktede monsterbakken. Forspranget forsvant like fort som høydemetrene kom, og Weng endte til slutt på tredjeplass.

– Jeg gråter ikke fordi jeg gikk dårlig. Det er fordi jeg blir så rørt når noen gjør det bra. Det er så fortjent at Marit vant i dag, sier Weng til NRK.

Wengs intervju har tydelig blitt lagt merke til i det sosiale mediet Twitter, og flere har latt seg røre av tårene.

Laster Twitter-innhold

– Den råeste dama jeg kjenner

Hvorfor vinner Marit Bjørgen Tour de Ski?

– Hun er sterk hele veien, hun er den råeste dama jeg kjenner, forteller Weng, som må understreke at hun selv er fornøyd med sitt eget løp.

Men Therese Johaug ble for sterk for Weng.

– Mitt eget løp var tungt. Når du har Duracell sammen med deg må du prøve så godt du kan, men det ble tøft på slutten, avslutter bronsevinneren.

Laster Twitter-innhold

Rørt samboer

Fred Børre Lundberg og Marit Bjørgen

Fred Børre Lundberg har vært med Bjørgen gjennom tykt og tynt. Han ble rørt av Tour de Ski-seieren.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Heidi Weng var ikke den eneste som lot seg røre av Marit Bjørgens prestasjon i Tour de Ski. Samboer Fred Børre Lundberg måtte selv tørke en tåre da Bjørgen gikk i mål.

– Jeg blir rørt når hun står der og jeg ser at tårene hennes triller. Man ser at det betyr mye for henne, og da måtte jeg selv tørke en tåre, forteller Lundberg.

Selv om Bjørgen kontrollerte løpet, tillot han seg ikke å slippe jubelen løs for tidlig.

– Jeg blir bestandig smånervøs når jeg ser at Johaug begynner å jage i bunnen av bakken, men Marit hadde kontroll. Det så vi, avslutter Lundberg.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Johansen og Fulham klare for PL

  Fulham sikret plassen i Premier League, etter 2–1 seier i playoff-finalen mot Brentford. Kampen gikk til ekstraomganger, og det var ikke før i slutten av første ekstraomgang at Fulham fant nettmaskene.

  Joe Bryan måket til på frispark og satte inn 1–0, og fem minutter før ordinær tid satt Bryan sin andre scoring for kvelden. Brentford fikk en redusering på overtid, men den kom i seneste laget. Dermed sikret Fulham opprykket som er verdt milliarder.

  Brentford, som ikke har vært i den øverste divisjonen siden 1947, må ta til takke med nok en sesong i Championship. Stefan Johansen satt på benken hele kampen for Fulham.

  Championship Play-Off Final - Brentford v Fulham
  Foto: Matthew Childs / Reuters
 • Manchester City signerer ving

  Manchester City har signert den 20 år gamle vingen Ferran Torres fra Valencia. Spanjolen har signert en femårskontrakt med Manchester-klubben.

  – Jeg er så glad for å slutte meg til City. Alle ønsker å spille for angrepslag, og Manchester City er et av de mest offensive lag i verden, sier han til klubbens nettsted.

  Ferran Torres
  Foto: Jose Jordan / AFP
 • Wigan-anke avslått, blir nedrykk

  Den engelske fotballklubben Wigan må belage seg på spill på nivå tre etter at anken mot poengstraffen for å settes under administrasjon ble avvist.

  Wigan ville på sine sportslige resultater ha berget plassen i mesterskapsserien med klar margin, men klubben ble idømt 12 minuspoeng etter å ha blitt satt under administrasjon i begynnelsen av juni da de nye eierne fra Hongkong medga at de ikke greide å overholde klubbens økonomiske forpliktelser.

  Uten straffen ville Wigan endt på 13.-plass, men med straffen havnet klubben nest sist og rykker ned i League One. (NTB)

  Britain Soccer Wigan Finances
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal