Se VM på Nett-TV

Ida Marcussen er én av de norske utøverne som er i aksjon når friidretts-VM begynner i natt. Du kan se alt her på Nett-TV på nrksport.no.

Ida Marcussen
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Ingen nordmenn deltar på mennenes maraton, som er VMs første finaleøvelse.

Nett-TV: Se VM i kveld og i natt

Men fire nordmenn skal i aktivitet i andre øvelser i VM i natt. En av dem er sjukjemperen Ida Marcussen.

- Jeg skal ta OL-gull i 2012, og jeg skal sette personlig rekord i alle øvelsene i årets VM. Det bør holde til en plass blant de 12 beste, sier 19-åringen, som "sjukamp-dronningen" Carolina Klüft regner som en kommende stjerne.

Nett-TV: Carolina Klüft skryter av Ida Marcussen

- Carolina vinner i år også, kvitterer Marcussen.

100 m hekk, høyde, kule og 200 meter står på sjukjempernes meny den første dagen.

På kvinnenes 3000 m hinder skal ikke mindre enn tre norske jenter ut i kvalifisering i natt. Kristine Eikrem Engeset løper i første heat, Karoline Bjerkeli Grøvdal i det andre, og Silje Fjørtoft i det siste.

I natt 10:00 går Erik Tysse ut i sin 20km-konkurranse!

 

Siste nytt

 • Knallsterk 5000 i Oregon

  Med tiden 12.47,20 løp kanadiske Mohammed Ahmed (i front på bildet fra VM-finalen i fjor) den tiende beste 5000-meteren i historien da han vant et stevne i Portland, Oregon, natt til lørdag. Hans gamle personlige rekord var på 12.58,16.

  Sist noen løp så fort på 5000 meter, var under Diamond League-finalen i 2018, der etiopiske Selemon Barega vant på 12.43.02. Verdensrekorden på 12.37,35 tilhører Kenensia Bekele, også han fra Etiopia.

  Henrik Ingebrigtsen hadde årsbeste i verden på 5000 meter da han gjorde 13.19,65 på Bislett 29. juni. Den tiden holder nå til en tiendeplass på årsbestelista. Skal Ingebrigtsen-familien ta tilbake toppen, krever det en solid norsk rekord. Jakob Ingebrigtsens norske rekord er nemlig på 13.02,03.

  fkzaxN9Y9L0
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Fotballegenden Jack Charlton er død

  Den tidligere fotballspilleren, Jack Charlton (85), er død, melder flere engelske medier lørdag.

  Charlton spilte for Leeds hele sin karriere, og står oppført med hele 773 kamper for klubben.

  Forsvareren spilte England da de vant VM i 1966. Han har siden vært trener og manager, blant annet landslagstrener for Irland.

  Charlton døde etter lang tids sykdom, skriver Sky Sports.

  Jack Charlton
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Verdensmester (27) død

  Den nederlanske kortbaneløperen Lara van Ruijven (27) døde på sykehus etter å ha blitt behandlet på et fransk sykehus for en såkalt autoimmun sykdom, melder VG.

  Det var nederlandske Telegraf som først meldte at hun har ligget i koma siden 29. juni. Hun ble sendt til behandling på et fransk sykehus fire dager tidligere etter å ha følt seg syk under en treningsleir i Pyreneene.

  Speedskating Obit Van Ruijven
  Foto: Zsolt Czegledi / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal