Hopp til innhold
Reporter: Jan Petter Saltvedt, redigering: Håvard Bergheim.

Se VM-høydepunktene her

Reporter: Jan Petter Saltvedt, redigering: Håvard Bergheim.

Siste nytt

 • Klaveness med varsko om dommere: – Sliter med rekrutteringen

  President i Norges Fotballforbund, Lise Klaveness, beskriver flaskekastingen mot Rohit Saggi mandag kveld som «en alvorlig enkethendelse», men er likefullt bekymret for dommerne.

  – Vi vet at vi sliter med dommerrekruttering. En sånn hendelse som den i går kan kaste en større skygge over denne rollen enn en enkelthendelse skulle si. Vi sliter med mobbing, trusler og trakassering i medier og sosiale medier, og det er det alles ansvar å snu, sier Klaveness til NRK.

  Det var etter Stabæks 2-1-seier mot Vålerenga at kampleder Saggi, på vei inn spillertunnelen, fikk en gjenstand i hodet.

  Klaveness er opptatt av å understreke at dette var en alvorlig enkelthendelse, men at det ikke hjelper på den allerede vanskelige rekrutteringen av dommere.

  – Vi har ikke per i dag et stort problem med fysisk vold mot dommere, men vi har et mye større frafall av dommere etter pandemien, større utfordringer med rekruttering og vi har en klar tendens til mer mobbing, trakassering, hets og trusler. Vi skal være forsiktig med å tolke den enkelthendelsen i det lyset, men likevel er det bakteppet, sier Klaveness, som understreker:

  – Handlingen i seg selv er uakseptabel. All vold og kasting av ting inn på flater vil ødelegge fotballen.

  Saggi
  Foto: Skjermdump/TV 2 og NRK/Hans Solbakken
 • Sjokktap for Medvedev - ute av Roland-Garros

  Verdenstoer Daniil Medvedev røk svært overraskende for 172-rangerte Thiago Seyboth Wild fra Brasil i den første runden av Grand Slam-turneringen Roland-Garros.

  23 år gamle Wild vant kampen med settsifrene 7-5 (7-5), 6-7 (6-8), 2-6, 6-3, 6-4.

  Medvedev var andreseedet i turneringen i Paris og en av kandidatene til å gå langt på rødgrusen. Mot brasilianske Wild endte han opp med tap etter en lang femsetter. Wild er rangert som nummer 172 i verden.

  Russeren tapte det første settet, men vant så de to neste. Da så det ut til at han skulle greie å ta seg videre, men Wild vendte deretter kampen i sin favør og tok seg sensasjonelt videre til annen runde. (NTB)

  Daniil Medvedev
  Foto: Wilfredo Lee / AP
 • Andre Marriner ferdig som dommer

  Etter 391 kamper i Premier League-kamp er Andre Marriner ferdig som dommer. Det bekreftet Premier League i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

  – Jeg kommer til å savne øyeblikkene ute på banen, men jeg har flere fantastiske minner å se tilbake på. Jeg har elsket nesten hvert eneste minutt, sier Marriner i en pressemelding.

  Dommerveteranen har dømt på øverste nivå i 19 år. Hans første Premier League-kamp var oppgjøret mellom Charlton og Norwich i 2004.

  5-0-kampen mellom Arsenal og Wolverhampton i den siste serierunden ble hans siste.

  Premier League - Chelsea v Tottenham Hotspur
  Foto: PETER NICHOLLS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste