Hopp til innhold

Her faller nesten sloveneren på hoppkanten

Hoppkvalifiseringen i Bischofshofen ble stoppet da slovenske Jurij Tepes nesten falt på hoppkanten.

Video 457c9540-4f21-4d3b-b85c-567f7815cf1a.jpg

VIDEO: Tilløpet ble et mareritt for slovenske Jurij Tepes.

Video: Se hopprennet i Bischofshofen her (artikkelen fortsetter under bildet).

Video NRKs Sportsfredag

Se NRKs Sportsfredag.

Kvalifiseringen til det siste og avgjørende rennet i hoppuka ble først utsatt en halvtime på grunn av dårlig spor i ovarennet. Da den trettiende hopperen nesten kom på hodet ut av hoppet var det slutt.

Slovenske Tepes begynte tidlig å slite og viftet desperat med armene hele veien og var tydelig frustrert da han rundet kulen og landet på 60 meter.

Scheie: – Lenge siden sist

Ifølge NRKs hoppekspert, Espen Bredesen, var årsaken til det uvanlige synet mangelen på is i sporet. Arrangøren forsøkte før kvalifiseringen å kjøle ned sporet, men lyktes ikke. Dermed glir glei ikke skiene jevnt i tilløpet

– Da blir det vanskelig å få en jevn gli følelse hele veien, sier Bredesen.

– Det er mange, mange år siden jeg har sett at en hopper har så store problemer i tilløpet, sier kommentator Arne Scheie.

Motorsag

I de hektiske minuttene før selve rennet kl 16.30 gikk Det internasjonale skiforbundets (FIS) renndirektør Walter Hofer løs på ovarennet med motorsag (se video) for å sikre best mulig kjøling i sporet og gode forhold for løperne.

Video: Se renndirektøren med motorsag i ovarennet (artikkelen fortsetter under videovinduet).

Video f14d0701-b647-423c-983f-26255cba98a3.jpg

Slik så det ut da renndirektør Walter Hofer brukte motorsag for å gjøre sporet optimalt.

Siste nytt

 • Verstappen raskest på trening i Japan

  Etter fiaskoen i Singapore sist helg har Max Verstappen igjen fått fart på bilen og var raskest i den første treningsomgangen før Japan Grand Prix.

  Den suverene VM-lederen sjokkerte ved å bli slått ut i kvalifiseringen i Singapore lørdag, og han fikk dermed en håpløs startposisjon i selve løpet. Det endte med en femteplass etter å ha vunnet i de ti foregående løpene.

  Red Bulls Verstappen var først ut på banen i Suzuka fredag og markerte seg med raskest tid i hver av banens sektorer.

  Nederlenderen har stø kurs mot sin tredje strake VM-tittel. Han leder med 151 poeng på Red Bull-kollega Sergio Perez. Med et godt resultat i Japan i helgen kan han sikre tittelen i Qatar neste måned.

  (©NTB)

  APTOPIX Italy F1 GP Auto Racing
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Molde-tap i Europaligaen

  Molde møtte Qarabag under spesielle omstendigheter. Det aserbajdsjanske laget hører egentlig hjemme i Nagorno-Karabakh, hvor det på nytt brøt ut krig denne uka.

  Da gikk Aserbajdsjan til angrep, med mål om å integrere terreroritet i deres landområder. Store deler av befolkningen i området er armenere.

  Les mer om konflikten her.

  Qarabag har lenge spilt hjemmekampene sine i hovedstaden Baku, 350 kilometer fra krigssonen. Og det var her de møtte Molde til dyst i Europaligaen.

  Det norske laget fikk tidlig store problemer, og etter 55 minutter klarte de ikke lenger stå imot. Da sendte Leandro Andrade vertene i føringen med en volley i det lengste hjørnet.

  Romsdalsklubben hadde noen brukbare sjanser på tampen av andre omgang, men måtte se seg slått i gruppespillets første kamp. Häcken og Leverkusen er også i deres gruppe.

  ecUPVIzcaMg
  Foto: AP
 • Kolstad-tap i mesterligaen

  Kolstad hevet seg etter en svak periode før pause og ga polske Kielce kamp i 30-32-nederlaget hjemme i Champions League.

  Tapet kom i trønderlagets første CL-oppgjør foran eget publikum i Trondheim Spektrum. Det skjedde mot sist sesongs tapende mesterligafinalist.

  VnoGGbxVzeA
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste