Hopp til innhold

- 1,9 poeng sier alt om hoppuka. Hele veien har det vært nesten

– Vi skal ikke slå Østerrike fordi de gjør feil, men fordi vi er bedre. Og for første gang på mange år føler jeg at vi er der nå, sier Clas Brede Bråthen.

Video Bardal på en foreløpig andre

VIDEO: Anders Bardal hadde det lengste hoppet i 1. omgang sammen med østerrikske Thomas Morgenstern. Begge hoppet 135 meter.

Den norske sportssjefen i hopp var ingen slagen mann etter at Anders Bardal ble nummer to i Bischofshofen og nummer fire i hoppuka sammenlagt, fattige 1,9 poeng fra pallen.

For det avsluttende rennet i Bischofshofen var intet unntak fra de tre første: Vinden ødela rennet. Andre omgang ble aldri fullført, og resultatene fra første omgang ble stående.

2 i rennet, 4 i hoppuka

Den gav seier til Thomas Morgenstern, 2,2 poeng foran Anders Bardal. Begge landet på 135 meter, men stilen og vindpoengene vippet det hele i Bardals disfavør.

– Andreplass er bra, men førsteplass er bedre. Hadde vi fått et hopp til, skulle jeg tatt ham, sier Bardal til NRK. Han klarer ikke helt å glede seg over nesten-plasseringene.

– Var det riktig å avlyse finaleomgangen?

– Ja. Sporet begynte å gå i oppløsning. Været får man ikke gjort noe med.

– 1,9 bak Andreas Kofler og pallen – hva sier du om det?

– Det sier alt om hoppuka. Det har vært nesten hele veien.

Finaleomgangen blåste vekk

Arrangørene klarte aldri å få avviklet andre omgang av hopprennet i Bischofshofen. Det betyr at Thomas Morgenstern vinner foran Anders Bardal. Det var nemlig stillingen etter første omgang. Resultatet førte også til tredobbel østerriksk seier i hoppuka sammenlagt, med Gregor Schlierenzauer på topp foran Morgenstern og Kofler. Her endte Bardal på fjerdeplass, fattige 1,9 poeng fra en plass på pallen.

– Andreplass i dag er et godt resultat. Jeg vet at Anders selv ikke ser det helt slik, for han vet at med et andre hopp kunne han ha tatt seieren. Det tror jeg også, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NRK.

– Han var på offensiven og visste akkurat hva han skulle gjøre. men forholdene var som de var, og da må vi være fornøyd med andreplassen, legger Stöckl til.

– Er du enig med juryen i å avlyse andre omgang?

– Ja. det begynte å bli farlig å hoppe. Arrangøren gjorde alt de kunne for å få til et renn, men omstendigheten ble for farlige, sier han.

– Nå tar vi østerrikerne

Sportssjef Clas Brede Bråthen tror også seieren forsvant med andre omgang.

– Vi er godt fornøyd med andreplass, men jeg tror vi hadde den beste hopperen her i dag.

– I første hopprennet hadde Schlierenzauer hånda i bakken før fallgrensa. Det skal være minus 21 poeng. Hva tror du om det nå?

– Det er historie. Vi får ikke gjort noe med det. Det vi kan gjøre, er å bli enda bedre. Hvis vi er på vårt beste, skal de ikke klare å slå oss, selv med et kjempenedslag, sier Bråthen etter at hoppuka har gått over i historien.

Hoppukedebutant Rune Velta tok seg til finalen i alle fire rennene. Det gav ham 11.-plassen sammenlagt, som nest beste nordmann.

Delt norsk 11.-plass

Både Morgenstern og Bardal hoppet 135 meter i første omgang, men stilen og vindpoengene sendte østerrikeren 2,2 poeng foran. Gregor Schlierenzauer på tredjeplass var 7,9 bak Bardal.

Atle Pedersen Rønsen og Kenneth Gangnes delte 11.-plassen.

Det siste rennet i hoppuka ble preget av utsettelser. Først ble kvalifiseringen utsatt to ganger og så ble den avbrutt da slovenske Tirij Tepes nesten falt på hoppkanten . Deretter gikk 1. omgang som planlagt, men så startet snøværet i finaleomgangen.

På forhånd sto kampen om sammenlagtseieren mellom østerrikerne Gregor Schlierenzauer og Andreas Kofler. Et totalt mislykket førstehopp av Kofler sendte ham imidlertid ut av tetkampen, og hans landsmann kunne surfe inn til sammenlagtseier.

Det ble fall også i det siste rennet i hoppuka da tsjekkiske Lukas Hlava falt etter landingen. Han ble fraktet ut av bakken på båre.

Video: Se fallet til Hlava her

Video Hlava med stygt fall

VIDEO: Lukas Hlava faller stygt.

Siste nytt

 • Aftenbladet: Oilers-profil ute i seks uker

  Tommy Kristiansens (34) skade tar lenger tid å lege enn antatt, skriver Stavanger Aftenblad.

  Det betyr at Stavanger Oilers må klare seg uten den tøffe løperen i en måned til. Kristiansen ble skadd i CHL-kampen mot Dynamo Pardubice tidligere i måneden og har ikke vært på is i eliteserien ennå.

  – Det er alltid kjedelig med skader. Men det er en del av virksomheten, og vi får ikke gjort så mye med det. Men det er synd. Det ble til et større problem enn ønsket, sier Oilers' sportsdirektør Pål Haukali Higson til Aftenbladet.

  Stavanger har to seirer og ett tap så langt i eliteserien. Neste kamp spilles borte mot Frisk Asker torsdag. (NTB)

  Sluttspillet i ishockey: Stavanger Oilers - Storhamar
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Karriereslutt for østerriksk hopplegende

  Hopp-pioneren Daniela Iraschko-Stolz (39) legger opp på grunn av vedvarende skadetrøbbel.

  Veteranen fra Østerrike var utvilsomt en av dem som var med og dro lasset da hoppsporten for kvinner var i startgropen. Hun har medaljer i åtte verdensmesterskap og ble verdensmester i 2011. I 2014 tok hun sølv da kvinner for første gang fikk delta i OL. Det skjedde i Sotsji i Russland.

  Iraschko-Stolz vant også verdenscupen i 2015, som den første kvinnen fra Østerrike. I over to tiår var hun aktiv, og hun var også den første som i 2003 fikk notert et uoffisielt hopp over 200 meter.

  – Tiden er kommet for å avslutte karrieren. De som kjenner meg, vet at jeg har lyst til å fortsette, men det er også slik at jeg ikke har grunn til å klage ettersom jeg har kunnet drive sporten min i lang tid. Det har vært en fin tid, sier Stolz. (NTB)

  2019 FIS Nordic World Ski Championships
  Foto: LISI NIESNER / Reuters
 • Rapinoe i tårer – takket av med seier

  Megan Rapinoe (38) rundet av sin imponerende USA-karriere med 2-0-seier over Sør-Afrika i sin 203. landskamp.

  Det ble en følelsesladd kveld for Rapinoe og hennes støttespillere. 38-åringen spilte 54 minutter som kaptein og ble hyllet av publikum etter kampen.

  – Det gjør meg skikkelig stolt å tenke på at vi har hatt så mye suksess på fotballbanen, men også at vi har bidratt til å gjøre verden til et litt bedre sted, sa Rapinoe.

  Hun har ved siden av innsatsen på banen markert seg gjennom sitt arbeid for LHBT+-rettigheter og likelønn.

  (NTB)

  Soccer: International Friendly Women's Soccer-South Africa at USA
  Foto: Jon Durr / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ustoppelige Pellegrino 00:35
Neste