NRK Meny
Normal

- 1,9 poeng sier alt om hoppuka. Hele veien har det vært nesten

– Vi skal ikke slå Østerrike fordi de gjør feil, men fordi vi er bedre. Og for første gang på mange år føler jeg at vi er der nå, sier Clas Brede Bråthen.

Video Bardal på en foreløpig andre

VIDEO: Anders Bardal hadde det lengste hoppet i 1. omgang sammen med østerrikske Thomas Morgenstern. Begge hoppet 135 meter.

Den norske sportssjefen i hopp var ingen slagen mann etter at Anders Bardal ble nummer to i Bischofshofen og nummer fire i hoppuka sammenlagt, fattige 1,9 poeng fra pallen.

For det avsluttende rennet i Bischofshofen var intet unntak fra de tre første: Vinden ødela rennet. Andre omgang ble aldri fullført, og resultatene fra første omgang ble stående.

2 i rennet, 4 i hoppuka

Den gav seier til Thomas Morgenstern, 2,2 poeng foran Anders Bardal. Begge landet på 135 meter, men stilen og vindpoengene vippet det hele i Bardals disfavør.

– Andreplass er bra, men førsteplass er bedre. Hadde vi fått et hopp til, skulle jeg tatt ham, sier Bardal til NRK. Han klarer ikke helt å glede seg over nesten-plasseringene.

– Var det riktig å avlyse finaleomgangen?

– Ja. Sporet begynte å gå i oppløsning. Været får man ikke gjort noe med.

– 1,9 bak Andreas Kofler og pallen – hva sier du om det?

– Det sier alt om hoppuka. Det har vært nesten hele veien.

Finaleomgangen blåste vekk

Arrangørene klarte aldri å få avviklet andre omgang av hopprennet i Bischofshofen. Det betyr at Thomas Morgenstern vinner foran Anders Bardal. Det var nemlig stillingen etter første omgang. Resultatet førte også til tredobbel østerriksk seier i hoppuka sammenlagt, med Gregor Schlierenzauer på topp foran Morgenstern og Kofler. Her endte Bardal på fjerdeplass, fattige 1,9 poeng fra en plass på pallen.

– Andreplass i dag er et godt resultat. Jeg vet at Anders selv ikke ser det helt slik, for han vet at med et andre hopp kunne han ha tatt seieren. Det tror jeg også, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NRK.

– Han var på offensiven og visste akkurat hva han skulle gjøre. men forholdene var som de var, og da må vi være fornøyd med andreplassen, legger Stöckl til.

– Er du enig med juryen i å avlyse andre omgang?

– Ja. det begynte å bli farlig å hoppe. Arrangøren gjorde alt de kunne for å få til et renn, men omstendigheten ble for farlige, sier han.

– Nå tar vi østerrikerne

Sportssjef Clas Brede Bråthen tror også seieren forsvant med andre omgang.

– Vi er godt fornøyd med andreplass, men jeg tror vi hadde den beste hopperen her i dag.

– I første hopprennet hadde Schlierenzauer hånda i bakken før fallgrensa. Det skal være minus 21 poeng. Hva tror du om det nå?

– Det er historie. Vi får ikke gjort noe med det. Det vi kan gjøre, er å bli enda bedre. Hvis vi er på vårt beste, skal de ikke klare å slå oss, selv med et kjempenedslag, sier Bråthen etter at hoppuka har gått over i historien.

Hoppukedebutant Rune Velta tok seg til finalen i alle fire rennene. Det gav ham 11.-plassen sammenlagt, som nest beste nordmann.

Delt norsk 11.-plass

Både Morgenstern og Bardal hoppet 135 meter i første omgang, men stilen og vindpoengene sendte østerrikeren 2,2 poeng foran. Gregor Schlierenzauer på tredjeplass var 7,9 bak Bardal.

Atle Pedersen Rønsen og Kenneth Gangnes delte 11.-plassen.

Det siste rennet i hoppuka ble preget av utsettelser. Først ble kvalifiseringen utsatt to ganger og så ble den avbrutt da slovenske Tirij Tepes nesten falt på hoppkanten . Deretter gikk 1. omgang som planlagt, men så startet snøværet i finaleomgangen.

På forhånd sto kampen om sammenlagtseieren mellom østerrikerne Gregor Schlierenzauer og Andreas Kofler. Et totalt mislykket førstehopp av Kofler sendte ham imidlertid ut av tetkampen, og hans landsmann kunne surfe inn til sammenlagtseier.

Det ble fall også i det siste rennet i hoppuka da tsjekkiske Lukas Hlava falt etter landingen. Han ble fraktet ut av bakken på båre.

Video: Se fallet til Hlava her

Video Hlava med stygt fall

VIDEO: Lukas Hlava faller stygt.

Siste nytt

 • Rælingen mot eliteseriespill

  Rælingen, som ble nummer tre i 1. divisjon, slo eliteserielaget Sola hele 30–20 i første kvalifiseringskamp og tok et langt steg mot opprykk. Returkampen i Sola spilles søndag.

  Tonje Nøstvold, Sola
  Foto: Sander Heggheim/NRK
 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Powell ferdig i Sandefjord

  Sandefjord Fotball bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at Magnus Powell er ferdig som trener i klubben. Powell begynte i jobben så sent som 16. januar.

  Powell
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal