NRK Meny
Normal

NRKs kommentator måtte bite i seg ordene: – Han kommer til å leke seg

NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith var sikker på at Emil Hegle Svendsen skulle komme på pallen, men italienske Dominik Windisch tok knekken på «Super-Svendsen» på oppløpet.

Emil Hegle Svendsen kom til kort i spurten mot italienske Dominik Windisch.

Her blir Svendsen spurtslått.

Laster innhold, vennligst vent..

– Nå blir det Svendsen mot Windisch. Jeg tror han kommer til å leke seg inn, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith da Emil Hegle Svendsen kjørte ned den siste bakken mot mål.

Da kjempet Emil Hegle Svendsen om tredjeplassen mot italienske Dominik Windisch.

– Så kommer Svendsen. Han har kontroll på det. Dette gir du ikke fra deg. Det er motvind. Det er et seigt oppløp, fortsatte Stabrun Smith da de kom på oppløpet.

– Ble for hissig på slutten

Men NRKs kommentator måtte bite i seg kommentaren. Svendsen ble spurtslått av italieneren på oppløpssiden.

– Han var litt sterke enn meg på slutten. Jeg ble pinnestiv. Jeg burde nok hatt litt mer is i magen der, forklarer Svendsen til NRK etter målgang.

Det ble en 4. plass for nordmannen. Men Svendsen var ikke skuffet over at pallplassen røk. Nordmannen skjøt fem bom og har en del å jobbe med på standplass før VM om en drøy måned.

– Jeg ble litt for hissig på slutten. Jeg synes han så sliten ut og jeg tenkte at jeg kunne gå forbi. Da fikk jeg den lange oppløpssiden med motvind. Da tror jeg han kom ut bak meg og hvilte seg litt i de avgjørende sekundene, forteller Svendsen.

Martin Fourcade beviste nok en gang at han er verdens beste skiskytter under dagens jaktstart i Oberhof.

Se Forucade avgjøre jaktstarten

– Jeg gjorde en imponerende konkurranse

Martin Fourcade ble VM-kongen i Holmenkollen i 2016 med fire gull. Under lørdagens jaktstart viste verdens beste skiskytter at VM-formen er i anmarsj. Franskmannen startet som nummer åtte, men gikk seg opp til teten før tredje skyting.

Der avgjorde han i realiteten løpet med sin stående serie. Franskmannen plaffet ned fem blinker. Det samme gjorde han på siste skyting, selv om han bruke litt tid. I mål var han suveren og vant løpet med over ett minutt ned til Arnd Peiffer som ble nummer to.

– Jeg viste i forrige renn at jeg ikke var best. Jeg må alltid kjempe hardt for å få en seier. I dag var det stor margin, men jeg gjorde en imponerende konkurranse, sier Fourcade til NRK.

Franskmannen virker nærmest helt uslåelig denne sesongen.

– Det han er i ferd med å levere denne sesongen er av en helt annen verden, sa Stabrun Smith etter siste skyting.

– Det er helt imponerende, supplerte NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal