Sagan tangerte Hushovd: – For en mann!

QUIMPER (NRK): Peter Sagan var nok en gang nådeløs i spurten, og nå har han like mange etappeseire som Thor Hushovd.

sagan

GRUNN TIL Å GLISE: Ikke rart Peter Sagan kostet på seg smil rett etter målgang i Quimper.

Foto: Jeff Pachoud / AFP

– Jeg er redd han kommer til å ta flere, sier NRK-kommentator Ole Kristian Stoltenberg etter at slovaken tok sin tiende etappeseier i Tour de France.

Det er like mange som «oksen fra Grimstad», Thor Hushovd, og samtidig hans andre på de fem første etappene av årets tour.

Laster Twitter-innhold

– Helt ustoppelig

– Han er jo helt ustoppelig. Han vinner like enkelt som vi trodde, sa Stoltenberg i sekundene etter målgang.

Ekspertkommentator Sondre Sørtveit la til:

– For en mann! Det er helt fantastisk, han behersker så mange forskjellig typer terreng.

Sagan fikk imidlertid hard kamp av italienske Sonny Colbrelli, som var den eneste som maktet å presse Sagan helt inn. Philippe Gilbert, Alejandro Valverde, Julian Alphaphillipe og Greg Van Avermaet måtte gi slipp et par hundre meter fra målstreken.

– Colbrelli spurtet veldig bra så jeg hadde ikke noe annet valg enn å gi full gass, sier Sagan om konkurrenten.

– Hadde ikke krefter nok

Edvald Boasson Hagen var nevnt som en av forhåndsfavorittene i en etappe som burde passe ham godt, men selv om han lå godt posisjonert da massespurten startet maktet han ikke å true de helt i front.

Tour de France 2018

SLITEN: Edvald Boasson Hagen hadde ikke nok krefter til å utnytte en god posisjon i feltet.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Det var nære på, og jeg følte jeg satt godt. Men det var en hard kamp etter en hard etappe, og jeg hadde ikke krefter nok, sier Boasson Hagen.

Historisk latvier

Greg Van Avermaet beholder den gule ledertrøyen etter at han sikret seg to bonussekunder i den siste innlagte spurten, og de to sekundene er avstanden ned til Tejay van Garderen. Et sekund bak der igjen følger Philippe Gilbert.

Tour de France

HISTORISK: Toms Skujins, som sammen med Lilian Calmejane var eneste som var igjen av kvartetten som gikk tidlig i brudd, blir første latvier som får sykle i klatretrøyen.

Foto: Benoit Tessier / Reuters

Toms Skujins, som var i brudd helt til det gjenstod ti km av 204.5 km lange etappen mellom Lorient og Quimper, blir første latvier til å ikle seg klatretrøyen etter at han var først over de to siste stigningene.

Siste nytt

 • Avviser bekymring rundt Kollen-renn

  Tirsdag ble det kjent at verdenscupsprinten i Drammen ikke kan arrangeres i sentrumsgatene på grunn av snømangel. Bare noen dager senere er det klart for den tradisjonsrike Homenkoll-helga. Heller ikke der er det snø i overflod, men rennene er ikke i fare. Arrangørene føler seg trygge på at rennene skal kunne gjennomføres som oppsatt. (NTB)

  Vinterferiestart i Oslo
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Casper Ruud skuffet etter tap i Rio

  Casper Ruud, som ble historiens første nordmann til å vinne en ATP-turnering søndag, kom brått ned på jorda igjen natt til onsdag. 21-åringen tapte mot italieneren Gianluca Mager allerede i første runde av ATP-turneringen i Rio de Janeiro. Dermed må Ruud belage seg på å falle ned flere plasser fra den historisk gode 34. plassen på rankingen.

  – Jeg visste at det var en tøff utfordring å spille kamp 48 timer etter finalen på søndag. Det er klart at det er litt tøft, men sånn er det innimellom, det er en del av idretten. Jeg gjorde mitt beste og prøvde å vinne denne kampen her, men det gikk ikke i dag, fortalte en tydelig skuffet Casper Ruud til NRK i Rio de Janeiro.

  Argentina Open Tennis
  Foto: Gustavo Garello / AP
 • Liverpool tapte mot Atletico Madrid

  Liverpool tapte den første kampen i mesterligaens åttedelsfinale tirsdag kveld.

  Hjemmelagets Saúl Ñíguez scoret etter et hjørnespark allerede etter fire minutter.

  Målet ble kampens eneste, til tross for at Liverpool presset voldsomt mot slutten. De fikk også et mål korrekt annullert for offside.

  Dermed vant Atletico 1-0. Returoppgjøret spilles på Anfield 11. mars.

  Vi fulgte kampen her.

Sendeplan

Kl. Program Kanal