NRK Meny
Normal

Sagan tangerte Hushovd: – For en mann!

QUIMPER (NRK): Peter Sagan var nok en gang nådeløs i spurten, og nå har han like mange etappeseire som Thor Hushovd.

sagan

GRUNN TIL Å GLISE: Ikke rart Peter Sagan kostet på seg smil rett etter målgang i Quimper.

Foto: Jeff Pachoud / AFP

– Jeg er redd han kommer til å ta flere, sier NRK-kommentator Ole Kristian Stoltenberg etter at slovaken tok sin tiende etappeseier i Tour de France.

Det er like mange som «oksen fra Grimstad», Thor Hushovd, og samtidig hans andre på de fem første etappene av årets tour.

Laster Twitter-innhold

– Helt ustoppelig

– Han er jo helt ustoppelig. Han vinner like enkelt som vi trodde, sa Stoltenberg i sekundene etter målgang.

Ekspertkommentator Sondre Sørtveit la til:

– For en mann! Det er helt fantastisk, han behersker så mange forskjellig typer terreng.

Sagan fikk imidlertid hard kamp av italienske Sonny Colbrelli, som var den eneste som maktet å presse Sagan helt inn. Philippe Gilbert, Alejandro Valverde, Julian Alphaphillipe og Greg Van Avermaet måtte gi slipp et par hundre meter fra målstreken.

– Colbrelli spurtet veldig bra så jeg hadde ikke noe annet valg enn å gi full gass, sier Sagan om konkurrenten.

– Hadde ikke krefter nok

Edvald Boasson Hagen var nevnt som en av forhåndsfavorittene i en etappe som burde passe ham godt, men selv om han lå godt posisjonert da massespurten startet maktet han ikke å true de helt i front.

Tour de France 2018

SLITEN: Edvald Boasson Hagen hadde ikke nok krefter til å utnytte en god posisjon i feltet.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Det var nære på, og jeg følte jeg satt godt. Men det var en hard kamp etter en hard etappe, og jeg hadde ikke krefter nok, sier Boasson Hagen.

Historisk latvier

Greg Van Avermaet beholder den gule ledertrøyen etter at han sikret seg to bonussekunder i den siste innlagte spurten, og de to sekundene er avstanden ned til Tejay van Garderen. Et sekund bak der igjen følger Philippe Gilbert.

Tour de France

HISTORISK: Toms Skujins, som sammen med Lilian Calmejane var eneste som var igjen av kvartetten som gikk tidlig i brudd, blir første latvier som får sykle i klatretrøyen.

Foto: Benoit Tessier / Reuters

Toms Skujins, som var i brudd helt til det gjenstod ti km av 204.5 km lange etappen mellom Lorient og Quimper, blir første latvier til å ikle seg klatretrøyen etter at han var først over de to siste stigningene.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale