Sagan tangerte Hushovd: – For en mann!

QUIMPER (NRK): Peter Sagan var nok en gang nådeløs i spurten, og nå har han like mange etappeseire som Thor Hushovd.

sagan

GRUNN TIL Å GLISE: Ikke rart Peter Sagan kostet på seg smil rett etter målgang i Quimper.

Foto: Jeff Pachoud / AFP

– Jeg er redd han kommer til å ta flere, sier NRK-kommentator Ole Kristian Stoltenberg etter at slovaken tok sin tiende etappeseier i Tour de France.

Det er like mange som «oksen fra Grimstad», Thor Hushovd, og samtidig hans andre på de fem første etappene av årets tour.

Laster Twitter-innhold

– Helt ustoppelig

– Han er jo helt ustoppelig. Han vinner like enkelt som vi trodde, sa Stoltenberg i sekundene etter målgang.

Ekspertkommentator Sondre Sørtveit la til:

– For en mann! Det er helt fantastisk, han behersker så mange forskjellig typer terreng.

Sagan fikk imidlertid hard kamp av italienske Sonny Colbrelli, som var den eneste som maktet å presse Sagan helt inn. Philippe Gilbert, Alejandro Valverde, Julian Alphaphillipe og Greg Van Avermaet måtte gi slipp et par hundre meter fra målstreken.

– Colbrelli spurtet veldig bra så jeg hadde ikke noe annet valg enn å gi full gass, sier Sagan om konkurrenten.

– Hadde ikke krefter nok

Edvald Boasson Hagen var nevnt som en av forhåndsfavorittene i en etappe som burde passe ham godt, men selv om han lå godt posisjonert da massespurten startet maktet han ikke å true de helt i front.

Tour de France 2018

SLITEN: Edvald Boasson Hagen hadde ikke nok krefter til å utnytte en god posisjon i feltet.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Det var nære på, og jeg følte jeg satt godt. Men det var en hard kamp etter en hard etappe, og jeg hadde ikke krefter nok, sier Boasson Hagen.

Historisk latvier

Greg Van Avermaet beholder den gule ledertrøyen etter at han sikret seg to bonussekunder i den siste innlagte spurten, og de to sekundene er avstanden ned til Tejay van Garderen. Et sekund bak der igjen følger Philippe Gilbert.

Tour de France

HISTORISK: Toms Skujins, som sammen med Lilian Calmejane var eneste som var igjen av kvartetten som gikk tidlig i brudd, blir første latvier som får sykle i klatretrøyen.

Foto: Benoit Tessier / Reuters

Toms Skujins, som var i brudd helt til det gjenstod ti km av 204.5 km lange etappen mellom Lorient og Quimper, blir første latvier til å ikle seg klatretrøyen etter at han var først over de to siste stigningene.

Siste nytt

 • Hvas langt unna seierspallen

  Tomoe Zenimoto Hvas ble nummer seks i søndagens finale på 100 meter medley i kortbane-EM i svømming. 19-åringen valgte å stå over andre øvelser for å satse alt på søndagens finale. Hvas svømte på 52,39. Gullet gikk til russiske Kliment Kolesnikov.

  Tomoe Hvas
  Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT
 • Maren Mjelde senket City

  Landslagskaptein Maren Mjelde ble matchvinner da Chelsea vant 2-1 over Manchester City. Chelsea er ubeseiret i den engelske ligaen og står med 22 poeng på åtte kamper. De er to poeng bak serieleder Arsenal, men har én kamp mindre spilt.

  Trening søndag - EM fotball kvinner
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Hattrick i Lyons storserier

  Ada Hegerberg scoret hattrick da Lyon slo Metz 6-0. Med sitt mål nummer 14 for sesongen topper hun scoringslista i Frankrike med fem måls margin.

  X02784
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal