NRK Meny
Normal

Safin møter Federer

Useedede Marat Safin, fortsatte storpillet i dagens første kamp på Court 1.

Marat Safin
Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Russeren vant kampen mot Feliciano Lopez med settresultatene 3-6, 7-5, 7-6 (7/1), 6-3 og møter verden beste tennis-spiller, Roger Federer.

Wimbledons resultatservice

Den tidligere verdensener Marat Safin, er i sin første Grand Slam-semifinale på tre år etter seier i fire sett mot Feliciano Lopez.

Russeren fikk advarsel for dårlig oppførsel i første sett, som han tapte 3-6, men kom tilbake og vant de tre neste 7-5, 7-6 (7--1), 6-3 .

- Jeg var for nervøs til å spille god tennis i starten. Jeg måtte roe meg ned for å få til det.

Wimbledon 2008

Comeback

Safin er på vei opp igjen etter noen tunge år, men er bare nummer 75 på ATP-rankingen og er useedet i Wimbledon. Likevel knuste han verdenstreer Novak Djokovic i 2. runde.

- Jeg vil gjerne tro at jeg er tilbake. Jeg kommer til å klatre inn blant de 50 beste igjen, og det er flott. Uansett hvordan det går mot Roger har det vært to flotte uker.

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal