Russland utklasset Norge

Drømmen om semifinale brast.

Slutt

60 min 20-28 - Khmyrova:

59 min 20-27 - Khmyrova: Bryter gjennom det norske forsvaret.

58 min 20-26 - Vetkova: Russland scorer enkelt. Norge har gitt opp.

57 min 20-25 - Herrem: Ny kantscoring for Norge.

56 min - - - Nå er det mye tull fra begge lag. Russland bruker all den tiden de kan i angrep og virker svært tilfredse med situasjonen. Norge opptrer panisk og håpet ser ut til å være ute.

53 min 19-25 - Stange: Hamrer ballen i mål fra langt hold. Vakkert, men nå haster det veldig for Norge.

52 min 18-25 - Dimitrieva: Skyter på innsiden av Grimsbø fra kant.

50 min 18-24 - Turey: Finter bort Aalvik Grimsbø fra straffemerket.

49 min 18-23 - Herrem: Tar sats og scorer fra kant i meget spissvinkel.

46 min 17-23 - Turey:

45 min - - - Det er lite som stemmer for Norge i øyeblikket. Det eneste positive er Aalvik Grimsbø som har gjort flere gode redninger etter at hun kom inn for Lunde Haraldsen.

43 min 17-22 - Andryushina:

43 min 17-21 - Riegelhuth: Er sikker fra straffemerket.

40 min 16-21 - Postnova: Tar sats inn i banen og vrir skuddet tilbake i mål.

39 min 16-20 - Petrova: Russland scorer i undertall.

38 min 16-19 - Malm Frafjord: Riegelhuth spiller inn til Frafjord som river vekk russerne og scorer.

37 min - - - Strålende redning av Aalvik Grimsbø.

36 min 15-19 - Herrem: En vakker lobb fra kant.

35 min 14-19 - Lunde-Borgersen: Tar sats og scorer fra distanse.

34 min 13-19 - Levina: Skyter ballen mellom beina på Grimsbø.

32 min 13-18 - Turey: Fanger en retur fra Allvik Grimsbø som har kommet inn i det norske målet.

32 min 13-17 - Riegelhuth: presset seg mellom to russere og Norge er fire mål bak.

2. omgang har startet

Pause: Norge åpnet omgangen på lovende vis, men de siste ti minuttene utviklet seg til et mareritt. Russland vant 9-1 fra 20 minutter og ut.

30 min 12-17 - Postnova: Skyter knallhardt i mål uten tilfart.

29 min 12-16 - Dyhre Breivang: Bryter gjennom og scorer et veldig viktig mål for Norge.

28 min 11-16 - Levina: Finter bort Lunde Borgersen og scorer sikkert.

27 min 11-15 - Turey: Setter inn sitt andre mål på rad.

27 min - - - Nøstvold bommer fra straffemerket.

26 min 11-14 - Turey: Norge går litt opp i limingen nå.

25 min 11-13 - Levina: Finter bort Stange og Russland har scoret fem på rad.

24 min 11-12 - Muravyeva: Russland leder for første gang i kampen.

24 min 11-11 - Dronina: Russland spiller fra kant til kant og lurer Norge fullstendig.

22 min - - - Ett minutt etter at Norge tok time-out gjør Russland det samme. Den russiske treneren, Trefilov, gir spillerne sine det glatte lag, som han alltid gjør.

22 min - - - Løke bommer fra strek. Hun får tøff behandling av forsvaret, men dommeren vinker spillet videre.

21 min 11-10 - Levina: Russland setter inn sitt første kontringsmål og Norge tar time-out.

20 min 11-9 - Khmyrova: Får vridd skuddet rundt forsvaret og Lunde Haraldsen er sjanseløs.

20 min 11-8 - Riegelhuth: Får meget god vinkel fra kant og skyter rundt Suslina.

19 min 10-8 - Stange: Hamrer ballen i mål fra ni meter.

17 min 9-8 - Stange: Tine Stange har entret banen og scorer i sitt første angrep.

17 min 8-8 - Vetkova:

16 min 8-7- Postnova: Setter enn sitt fjerde mål.

16 min 8-6 - Postnova: Skuddet går i stolpen og i ryggen på Lunde Haraldsen.

15 min 8-5 - Malm Frafjord: Norges strekspiller scorer for tredje gang.

14 min 7-5 - Andryushina: Det norske forsvaret blir fintet helt bort.

12 min 7-4 - Johansen: Norges venstrekant får god vinkel og gjør ingen feil.

11 min 6-4 - Khmyrova:

10 min 6-3 - Riegelhuth: Norge setter inn kampens første kontringsmål.

10 min 5-3 - Nøstvold: Skuddet fra Nøstvold treffer en forsvarsspiller og lurer Suslina fullstendig.

8 min - - - Riegelhuth har en strålende mulighet fra kant, men Suslina redder.

7 min 4-3 - Malm Frafjord: Alstad setter fart på ballen og spiller fri Frafjord som scorer enkelt.

6 min 3-3 - Postnova: Russlands bakspiller smeller ballen i mål over et passivt norsk forsvar.

5 min 3-2 - Malm Frafjord: Norge scorer fra strek.

5 min 2-2 - Dimitrieva:

5 min 2-1 - Nøstvold: Skyter raskt forbi Suslina som sover i det russiske målet.

4 min 1-1 - Postnova: Russland scorer fra distanse.

3 min 1-0 - Ida Alstad: Det russiske forsvaret åpnes fullstendig etter en smart pasning av Nøstvold. Enkelt for Alstad å score kampen første mål.

2 min - - - Suslina redder Norges første avslutning.

1 min - - - Lunde Haraldsen åpner kampen med en redning.

Kampen er i gang

Her følger du kampen kast for kast fra kl 14.15.

Norges startoppstilling:

Katrine Lunde Haraldsen - Kari Mette Johansen, Ida Alstad, Marit Malm Frafjord, Tonje Larsen, Karoline Dyhre Breivang, Linn-Kristin Riegelhuth. Larsen bytter forsvar/angrep med Tonje Nøstvold.

Terese Pedersen, Siri Seglem og Renate Urne står over kampen for Norge.

Norge og Russland har vunnet de seks siste mesterskapsmedaljene i internasjonal kvinnehåndball.

Norge - Russland direkte i P1

Heidi Løke i håndball-VM

Heidi Løke i håndball-VM.

• Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

– Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

Silje Opseth
  • Kollaps for J17-landslaget i EM – åttemålstap mot Frankrike

Norges J17-landslag har fått tøff medfart i EM-sluttspillet. Etter 0-3-tap for England i åpningskampen ble det en fryktelig 0-8-smell mot Frankrike onsdag.

Frankrike er tittelforsvarer i J17-EM, men årets utgave virket ikke uoverkommelig sterk da det ble bare 3-2-seier over det svenske vertslaget som Norge slo i EM-kvalifiseringen i mars.

Norge holdt 0-0 i en halv omgang på Malmö idrottspark, men så raknet det. To ganger i første omgang scoret motstanderen to ganger med to minutters mellomrom, og ved pause sto det 4-0.

Så ble det ikke flere mål før det siste kvarteret, da innbytterne Rachael Adedini og Djenna-Léna Tene scoret fire ganger til. Adedini gjorde hattrick med mål i det 77. og 88. minutt og på overtid. (NTB)

• Bruddseier i Giroen etter at Foss gikk i bakken: – For en skrell

Franske Benjamin Thomas tok en overraskende seier på den 5. etappen av Giro d'Italia etter å ha sittet i brudd store deler av dagen.

Onsdagens 178 kilometer lange etappe gikk fra Genova, over den 3.-kategoriserte stigningen Passo del Bracco, og inn til Lucca. Der ble det hele avgjort mellom de fire rytterne som hadde sittet i brudd.

Thomas tok seieren foran danske Kasper Valgren, som ble nummer to. Italienske Andrea Pietrobon kompletterte pallen.

– For et bruddkupp, for en skrell. Thomas vinner og tar Cofidis' første seier i årets sesong, sa Discovery-kommentator Theis Magelssen.

77 kilometer fra mål ble det etablert et firemannsbrudd med blant andre Valgren. 50 kilometer senere gikk Tobias Foss og seks andre løpere i bakken, noe som sinket hovedfeltet betraktelig.

– Han har det okey. Han var liutt opprørt i starten, men jeg er sikker på at det vil gå bra med ham. Enn så lenge er alt bra, sier Zak Dempster, sportsdirektør i Ineos-Grenadiers, om Foss i en video på X.