Hopp til innhold

Russland slo tilbake

Russland vant kvinnestafetten, Norge skjøt seg helt vekk.

Olga Zaitseva
Foto: LEE JAE-WON / REUTERS

Tyskland tok sølvet og Frankrike bronsen på kvinnenes stafett i VM i skiskyting.

Tidenes dårligste

Norge endte på 11. plass med totalt 14 ekstraskudd og to strafferunder, dette er Norges dårligste VM-plassering i en kvinnelig skiskytterstafett noensinne. Norges ankerkvinne, Tora Berger, gikk i mål fem minutter og 33 sekunder bak Russland.

Video: Se Bergers siste skyting og Russlands målgang her!

Video nsps_upload_2009_2_21_12_31_21_103.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Les også: Resultater kvinnestafetten

- Siden jeg vekslet så langt bak de første lagene bestemte jeg meg for å safe inn med tanke på morgendagens fellesstart. Jeg håper de andre jentene har forståelse for det, sier Tora Berger til NRK.

Tora Berger

Tora Berger.

Foto: KIM JAE-HWAN / AFP

Det hadde de, for det var alt annet enn et godt utgangspunkt de ga Berger:

Allerede på 1. etappe måtte Ann Kristin Flatland bruke tre ekstraskudd, bedre ble det ikke da Liv Kjersti Eikeland måtte ut i en strafferunde på den andre etappen. Eikeland tapte også mye tid i sporet og vekslet over to minutter og bak daværende leder Hviterusslnd.

- Jeg åpnet for hardt og ble fryktelig stiv, sier Eikeland til NRK.

Mye vind skapte svært vanskelige skyteforhold. I tillegg rotet de norske kvinnene mye med ladingen av ekstraskuddene.

- Jeg hadde ikke følelse i fingrene på skytingene så da ble det rot med ladingen, sier Solveig Rogstad som i tillegg falt på vei inn til den andre skytingen.

Dermed ble hun stiv og bommet så mange ganger at også hun måtte ut i en strafferunde.

Video: Se Rogstads fall og stående skyting her!

Video nsps_upload_2009_2_21_12_9_25_100.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Tyskland knuste Norge

De norske kvinnene hadde en forferdelig dag i sporet, det kan vi slå fast hvis vi sammenligner oss med sølvvinner Tyskland på dagens stafett:

Tyskland brukte like mange ekstraskudd som Norge (14 ekstraskudd), men fikk én strafferunde mer (3 strafferunder) - likevel kom de på 2. plass fire minutter og 18 sekunder foran Norge!

Kritisk til løpsoppsettet

Tora Berger forsikrer at hun hadde gitt alt dersom hun kunne kjempet om en god plassering, men valgte altså å spare seg til fellesstarten.

- Jeg synes løpsoppsettet for oss jener er for tett. Selv om vi går renn seint i dag skal vi gå før gutta i morgen, det blir mye spesielt med tanke på at vi da allerede har gått fem konkurranser på én uke.

Knall og fall i starten

Det ble en dramatisk start på kvinnestafetten da flere løpere falt og italenske Michela Ponza skadet seg og måtte bryte før hun i det hele tatt hadde gått 100 meter av stafetten.

NETT-TV: Se dramatikken i starten av stafetten her!

NB! Før lørdag var Norges dårligste VM-plassering i kvinnelig skiskytterstafett 9. plassen fra Borovets. I Khanty Mansiysk i 2003 sto vi for vår tredje verste plassering. Da ble Norge nummer åtte.

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal