Hopp til innhold

Russland raser mot IOCs beslutning: – Urettferdig og uakseptabelt

Det russiske utenriksdepartementet reagerer skarpt på IOCs beslutning om å nekte russiske og belarusiske utøvere å delta i Paris-OLs åpningsseremoni.

Beslutningen til Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) kom tirsdag. Da bestemte de at ingen russere eller belarusere får delta under åpningsseremonien til Paris-OL 26. juli.

Under åpningsseremonien skal tusenvis av utøvere fraktes på båter ned elva Seinen i retning Eiffeltårnet i hjertet av Paris.

– Urettferdig og uakseptabelt, sier talskvinne Maria Zakharova i det russiske utenriksdepartementet, ifølge Reuters.

Ifølge AFP mener det russiske utenriksdepartementet at det er «opprørende» hvordan IOC behandler sine utøvere.

IOC opplyste at utøvere fra Russland og Belarus som godkjennes for deltakelse i lekene som nøytrale utøvere, vil få anledning til å «oppleve seremonien». Det betyr trolig at de vil få se på fra et sted nær elva.

IOC har sagt at de regner med at omkring 36 utøvere med russisk pass og 22 med belarusisk pass vil få være med i Paris-lekene.

(NTB)

HTmgtc_Je0Q
Foto: NTB

Siste nytt

 • Henrik Ingebrigtsen står over Bislett Games

  Henrik Ingebrigtsen har bestemt seg for å stå over Bislett Games. Det viser arrangørens egen oversikt i følge TV2.

  Athletics, Running, Adidas Spåret 5000m
  Foto: BILDBYRÅN
 • Ruud fortsetter å håve inn millioner

  Med finaleplass i prestisjetunge Roland-Garros vil Casper Ruud allerede ha tjent mer penger denne sesongen enn det han gjorde i løpet av hele fjorårssesongen.

  Dagen før nordmannen går i gang i storturneringen i Paris, har han tjent om lag 2,43 millioner dollar. Finaleplass i Roland-Garros vil bety ytterligere 1,2 millioner dollar. Det vil ta nordmannen opp i 3,5 millioner, snaue 400.000 mer enn det som var tilfelle for hele fjoråret.

  Det blir sjette gang Ruud setter føttene sine på grusen i den første runden i Paris. De fire første årene endte det med 2. runde og 3. runde (tre ganger). De to siste årene har han tatt seg til finalen.

  Ruud har tidvis demonstrert stjernetakter i årets sesong. I februar tok han seg til to strake finaler i Mexico, før han i Masters-turneringen i Indian Wells nådde kvartfinalen.

  I begynnelsen av april nådde han finale i Masters-turneringen i Monte-Carlo, der blant andre Djokovic ble beseiret på veien. Finaletapet mot Stefanos Tsitsipas ble revansjert i Barcelona en uke senere. For få dager siden gikk han til topps i Genéve.

  Øverst på inntjeningstoppen denne sesongen har Jannik Sinner en solid luke til sine konkurrenter. Den italienske verdenstoeren har tjent 4,46 millioner euro, mye av det takket være finaletriumfen i Australian Open. (NTB)

  Casper Ruud etter seieren i ATP250-turneringen i Genève
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Barcelona slo Nylands Sevilla i Xavis avskjed

  Landslagskeeper Ørjan Nyland fikk mye å henge fingrene i da sesongen ble avsluttet med Sevilla mot Barcelona. To ganger måtte han gi tapt.

  Katalanerne vant 2-1 etter scoringer av Robert Lewandowski og Fermín López. Sevillas mål ble scoret av angriper Youssef En-Nesyri.

  Nyland leverte flere gode redninger i oppgjøret.

  I januar uttalte Xavi at han ville trekke seg fra jobben etter sesongen. I april kom så helomvendingen, da klubblegenden signerte en forlengelse fram til 2025. Nå er det likevel slutt, og ifølge flere medier er Flick på vei inn portene. Fredag ga klubben beskjed om at Xavi ikke fikk fortsette.

  Barcelona endte på 2.-plass, ti poeng bak serievinner Real Madrid.

  Sevilla avsluttet sesongen med fire strake tap, men en gladmelding for Nyland er at det ble kjent at nordmannen fortsetter i klubben i to nye år.

  Xavi
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal